RIVABOAT3Politiehelikopter jaagt op patserboot Haringvliet” kopt de Telegraaf vandaag, 5 augustus. Kort komt het er op neer dat de politie een speedboot heeft aangehouden en er achter kwam dat de eigenaar nog een belastingschuld had van € 26.000,- euro. De agent noemde dit een geslaagde actie.


Verderop in het artikel, waarin vol trots meer van dit soort acties worden gemeld, doet de trotse dienstdoende agent nog even de mededeling dat deze actie formeel “controle op patserboten” heet en dat “als je iets te verbergen hebt, je deze periode maar beter niet kunt opvallen op het water.”

Slik…dus als de overheid besluit dat jij een “patserboot” hebt (aan welke criteria een patserboot voldoet is overigens niet bekend gemaakt), dan kun je op basis van willekeur worden aangehouden.

Dat belasting gelegaliseerde roof is, daar wordt even niet aan gedacht door deze overenthousiaste agent. Dat dit volledige willekeur is, ook niet. Deze overheid die haar mond vol heeft over discriminatie van vele groepen, besluit op eigen initiatief iedereen die van watersport houd en lekker wil gaan varen, vogelvrij te verklaren en vol te discrimineren.

Wat is de volgende stap, iedereen die een auto heeft met een dagwaarde van meer dan € 20.000,- aan de kant wordt gezet, of iedereen die een Samsonite koffer heeft op Schiphol wordt aangehouden omdat ze “iets te verbergen” hebben?
Uit libertarisch perspectief is dit natuurlijk ronduit misdadig! Het zet een hele bevolkingsgroep apart en de overheid doet hier haar burgers dus gewoon geweld aan. De politie heeft tot taak haar burgers te beschermen, dat ze dit al jaren niet meer tot doel hebben lezen we elke dag, maar dat ze nu zelf als crimineel op bepaalde groepen in volledige willekeur gaat jagen is natuurlijk een nieuw dieptepunt in deze “democratie”.

Het grootste succes van de dag was overigens: “een Russische schipper van een groot plezierjacht met een openstaande vordering van…..€ 345,-”.Laat de politie weer teruggaan naar haar doel, anders begint het wel heel erg op een maffia-organisatie te lijken. De belastingdienst besluit dat zij het door jou verdiende geld mag afnemen en gebruikt haar eigen geweldsapparaat om je op te sporen aan de hand van je gebruiksgoederen. In dit overgecontroleerde land beschikt deze instantie over alle gegevens van de belasting”plichtige”, luistert te pas en te onpas telefoons af, leest zonder goedkeuring alle correspondentie als ze dat wenst, maar heeft nog een extra methode nodig om haar macht nog meer te bewijzen.

Het geweld viert hoogtij in Nederland, alleen niet door de inwoners, maar door onze overheid. Ze is er niet voor ons, maar wij zijn er voor haar en werk je niet mee of geniet je van je leven, dan wordt dat je tegenwoordig zo snel mogelijk “kaltgestellt”.

Ingezonden door Wercundia

18 REACTIES

 1. De overheid (en de kliek ‘mensen’ die er deel van uitmaken) zorgt graag goed voor zichzelf. Met het huidige economische klimaat lopen de inkomsten voor de staat terug en zal men steeds wanhopiger en agressiever aan extra geld willen komen.

  Persoonlijk verwacht ik de komende jaren (onder meer) draconische boetes voor bedrijven die een foutje in de kilometeradministratie hebben zitten en talloze werklozen die onzinboetes moeten gaan uitdelen voor onbenulligheden, zoals te snel fietsen.

  Overdrijf ik? Kijk dan eens naar de snelheidscontroles op de A2 en het luxe kantoor in Leeuwarden, waar de parasieten huizen die deze boetes opleggen.

 2. Kopt de Tokkiegraaf vandaag, 5 augustus. Kort komt het er op neer dat de politie een speedboot heeft aangehouden en er achter kwam dat de eigenaar nog een belastingschuld had van € 26.000,- euro. De agent noemde dit een geslaagde actie.

  Ach , die hebben wat met UNI-geformeerden , daarom hadden ze na de oorlog ook een verschijnings-verbod van 20 jaar , omdat ze hitsig waren met de Wehr Abteilung von der Fuhrer .

  Maar ze hadden ook na de oorlog hun buddy’s , en die haalde HUN van de haak , en nu roepen ze ordnung muss sein , is net als SBS6 , compleet politiegeil , maar mede-eigenaar Belusconi kan wel de bak in .

 3. Dan moet het al weer iemand zijn zonder vaste woon of verblijf plaats, wanneer je in een dergelijke boot vaart is dat meestal niet het geval. Het is zo als je even overtijd bent met betalen begint men gelijk met boetes en gaat gelijk de machinerie in werking van deurwaarders en beslagleggingen, ik begin steeds minder het systeem te begrijpen, waar bemoeit die politie zich mee.

 4. Er zijn nou eenmaal van die dingen die wenkbrauwen doen optrekken. Ik vind dat ze bij de douane ook gerust iedereen eruit mogen plukken waarvan men het gevoel heeft van hé, die zouden we eens moeten controleren. Willekeur is een drogreden, er zijn geen standaard types boeven-uiterlijken, of standaard-types mensen, het is juist vanwege het individuele dat er steekproeven noodzakelijk zijn. Een weldenkend, normaal iemand, zou juist zeggen, ik hoop dat de mensen die kwaad in de zin hebben tegen de belastingdienst, hierdoor afgeschrikt worden, zodat die controles op den duur niet meer nódig zijn, omdat iedereen zich gewoon gedraagt. Is dat nou zo moeilijk? Mensen in wat nu nog een patserboot heet, kunnen dan gewoon zonder vrees voor controles lekker recreëren. Dát is de ideale maatschappij, eentje waarin iedereen zich gedraagt.

  Igor [6] reageerde op deze reactie.
  MMAP [8] reageerde op deze reactie.

 5. @Pteranodon [5]:
  Klap voor je bek kan je krijgen, achterlijke vieze facist dat je der bent, ik ben helemaal klaar met jouw soort mensen, ik ben tegen geweld maar jouw soort mensen op de bek slaan is wat mij betreft gewoon een soort van zelfverdediging – Een ideale maatschappij, eentje waarin iedereen zich gedraagt > Gedraagt?? En wie gaan bepalen wat het gewenste gedrag is? vieze facisten zoals jij zeker….

  Kwaad in de zin hebben tegen de belastingdienst? WTF randdebiel, het is eerder andersom, ik sta niet bij hun voor de deur om onder dreiging van geweld hun geld op te eisen hoor!

  ***Bericht van de Moderator***
  Voor deze reactie krijgt u een eerste waarschuwing (3 waarschuwingen is een ban). Uw reacties worden hier doorgaans hogelijk gewaardeerd, juist omdat u altijd inhoudelijk reageert en niet op de man speelt. Ook als u het niet met uw discussiepartner eens bent. Schelden op elkaar wordt hier niet getolereerd, vandaar de waarschuwing. Gelieve u te onthouden van het uitschelden van schrijvers of mensen die reageren. Uit uw volgende reactie blijkt dat u het zelf ook als uitspatting ziet. Hopelijk blijft het bij deze keer.
  ***Einde bericht van de Moderator***

 6. @Igor [7]: Ben het niet eens met de manier waarop je Pteranodon bejegent, maar inhoudelijk heb je wel gelijk. Al die controles zijn pure machtswellust van een stel (soms nog pubers) sukkels in een modern Stasi-uniformpje. Te ziekelijk voor woorden en zulk Nazi-gedrag van ambtenaren nog goedkeuren gaat er bij mij ook niet in.

  @Pteranodon [5]: Het in de toekomst laten verdwijnen van controles om een betere maatschappij te krijgen, door mensen NU juist wel te controleren is niet de manier.

  Als de willekeur van ambtenaren goedgekeurd wordt voor het controleren van zenuwachtige mensen op een luchthaven, getatoeëerde mensen in een nachtclub, mensen met patserboten en/of auto’s, enzovoorts, is dat beslist niet de manier. U keurt het Stasi-gedrag van ambtenaren dus goed? Dan heeft u nog ene lange weg te gaan naar libertarisme of eender welke vorm van vrijheidsdenken.

 7. @Igor [7]:

  Dat van dat fascisme en NAZI gebeuren kan wel eens meer waar zijn dan je lief is.

  Ik heb wat dingetjes gevonden , en dat ga ik nu eens grondig uitzoeken wat nu exact is gebeurd tussen 1940 en ( let op ) 1946.

  Er is ook iets raars aan de hand met die PvdA , niet alles klopt.

 8. Oh ja , zou iemand mij kunnen zeggen onder welke “jurisdictie”, die Obama het recht heeft om drones in te zetten in Jemen ?

  Het wordt hier in dit afgrijselijke land gewoon vergoelijkt….ongelofelijk.

 9. De belastingdienst staat geheel eigen wetgeving en dwangmiddelen ter beschikking om achterstallige betalingen te innen. De grote vraag is natuurlijk waarom zij deze niet benut en ervoor kiest de politiedienst in te zetten als incassobureau? Wellicht omdat zij net als pteranodon geloven dat wanneer burgers maar genoeg gecontroleerd en afgeschrikt worden zij uiteindelijk allemaal in brave belastingbetalers zullen veranderen? Dan is de ideale maatschappij niet ver weg meer;)

  Raymond [12] reageerde op deze reactie.

 10. @opt-out [11]:

  De belastingdienst staat geheel eigen wetgeving en dwangmiddelen ter beschikking om achterstallige betalingen te innen.

  En naar willekeur wie wel en niet moet betalen.

  Zal ik jou eens gaan vertellen wie hier in ” het koninkrijk der Nederlanden ” lekker GEEN belasting betaald , moet je wel lid worden van het clubje.

  opt-out [13] reageerde op deze reactie.

 11. @anand [15]:
  Net zoals ik ALTIJD voorstander ben van vrijheid van meningsuiting, ook als iemand een mening uit waar ik het absoluut niet mee eens ben.


  Wat is er mis met gewoon ONDERZOEK te doen voordat je iemand lastig valt?
  Ik heb weinig sympathie voor zowel patsers als marokkanen maar principes zijn principes en die zet je niet even aan de kant voor een vooroordeel, ook niet als het mijn eigen vooroordeel is en zelfs niet als het vrij vaak blijkt te kloppen.

  Bah wat een laffe kut mentaliteit, helaas een mentaliteit die heerst in nederland, zolang hun eigen hachje maar niet in het geding komt vinden ze het allemaal wel prima.

  Nou kom maar op met het standaard pakket dan, rijtjeshuis, opeltje, 2 weekjes all-inclusive in zuid europa, in de goede jaren soms nog een weekje skiien, zinloos kantoor baantje (liefst bij de overheid), daarnaast nog leuk een beetje sociaal recreëren bij een of andere vereniging, en dat dan voor de komende 40 jaar…..
  Maar verwacht nou niet dat ik met dat vooruitzicht mijn best ga doen,nee dat dacht ik toch niet, de tyfus met jouw soort ik ga zsm aan een geld infuus, geen toekomst perspectief = geen inzet.

  Op zich niks tegen het huisje boompje beestje hoor, maar in mijn huis zijn alle vier de muren van mij en bepaal ik zelf hoe hoog mijn schutting is, ook het bouwen van een dakkapel is iets waar ik geen “toestemming” voor nodig heb

  Helaas moet ik daarvoor mijn geboorteland ontvluchten :/

 12. De politieman die degene aangehouden heeft heeft zijn qouta bereikt voor 2013 en is klaar om chef te worden.. zo gaat dat in NL. BV.

Comments are closed.