Person_Dijsselbloem_BrusselEuropa, DUS OOK NEDERLAND, dus u,  zal de Grieken opnieuw te hulp moeten schieten, zegt minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën (PvdA). Als de huidige steunoperatie eind 2014 stopt, is een nieuw hulpprogramma noodzakelijk.

 

De Eurogroep van ministers van financiën verzekerde Griekenland eind vorig jaar al van verdere steun. Volgens eurcommissaris Olli Rehn (Monetaire Zaken) komt nieuwe steun voor de Grieken aan de orde na een rapportage komende maand van de Trojka (IMF, Europese Centrale Bank en de Europese Commissie). (Dus waarschijnlijk na de Duitse verkiezingen!).

Tot zover een deel van bericht uit Elsevier.

Dus hoe de politici die hulp ook trachten te regelen, zoals de mogelijkheden nu genoemd worden, kost het U, lezer, altijd geld.

Wat een nonsens. Als “soeverein” land kunnen “we” toch gewoon NEEN zeggen. Wij doen niet mee. Wij hebben zelf al miljarden tekort en moeten duizenden mensen ontslaan. Als dat alles weer voor elkaar is, kijken we wel opnieuw of we kunnen/willen helpen.

Natuurlijk vinden de EU-vriendjes van Rutte-Dijsselbloem dat niet leuk. En zullen ze druk proberen te zetten.sorry, Nederland heeft geen populaire EU-lijders nodig maar leiders die zich als echte Leiders gedragen.

9 REACTIES

 1. Dijsselbloem doet niets anders dan alle andere socialisten, namelijk geld van anderen weggooien.

  Het wordt echt hoogtijd dit kabinet gaat vallen en dat er strijdvaardige bestuurders te roer gaan overnemen. Met Rutte en zijn socialisten zullen we nooit meer uit de ellende komen.

 2. Bij een aantal vroegere PSP-ers, en PSP-erders, en PSP-sten wilde het er bij een familievisite gesprek niet in dat Griekenland na die eerste keer nog meer keren hulp zou krijgen. Het zou allemaal ooh zo effectief zijn. Niet dus. Nu gaat eindelijk eens (nu het flink te laat is) ook de eerste “midden linkse” politicus eens hetzelfde zeggen. Het duurt, als je dit qua tijd en gradaties van linksheid zou extrapoleren, waarschijnlijk nog 2 of 3 jaar duren voordat dit ook bij Groen Links of de SP gaat doordringen. Afgezet tegen het aantal keren dat Griekenland nog verder in de schulden gewerkt wordt door het socialisme, is dat ook te vertalen in 5 of 6 keer noodpakketten voor de Grieken, herstel, Griekse regering.

 3. Wat dacht uvan de jaren 2015- 2020.. Griekenland komt er nooit uit.. maar we krijgen al ons geld terug..

 4. Tja banken als ING hebben waarschijnlijk heel veel Griekse staatsobligaties in de portefeuille, dus om die overeind te houden, moet de belastingbetaler wel geplunderd worden.
  Geen steun aan de Griekse roverheid en de meeste NL banken ‘vallen om’.

  arvr [7] reageerde op deze reactie.

 5. Griekenland en Cyprus zijn militair strategische punten op een landkaart van een (leger)macht.
  Deze moeten behouden blijven ongeacht de kosten, verder is er niets wat meetelt.

Comments are closed.