Fußball-WM, Logo“West Duitsland massaal aan doping”, kopt een nieuwsbericht van de Telegraaf van vandaag. Het bericht geeft aan dat er bewijzen zijn in een uitgelekt rapport dat West Duitsland sinds de jaren ’70 haar sporters massaal aan de doping bracht.
Wederom een weerzinwekkend bericht over een democratische staat, die democratisch besloten heeft dat drugs verboden zijn voor de normale burgers. Diezelfde overheid mag dus, zonder enige vorm van democratie besluiten dat de door haar hoger ingeschaalde burgers drugs moeten gebruiken.

Dat de democratie een slecht staatsmodel is hoef ik hier niet te verklaren, echter als er een model gebruikt wordt, mag men toch verwachten dat de uitvoerders en representanten van dit model in ieder geval dit model hanteren. Maar, zoals zo vaak blijkt, is dit niet het geval.

Het libertarisme is heel duidelijk over drugs, vrij geven en ieder heeft zijn eigen verantwoordelijkheid in deze. Makkelijker kan niet en het scheelt ook nog eens heel veel criminaliteit en overheidsgeld.

Nederland leeft al jaren in een spagaat met betrekking tot het coffeeshopbeleid, zeker in relatie met Duitsland, maar Duitsland vindt het winnen op sport evenementen zo belangrijk dat ze haar eigen junks maakt. Als een burger in Duitsland dus van mening is dat hij een joint of een lijntje cocaïne nodig heeft om goed te presteren in zijn leven, dan loopt hij het gevaar van een gevangenisstraf, maar als jij pillen nodig hebt om een spelletje te winnen, dan mag het wel, sterker nog, dan krijg je de hulpmiddelen van de staat.

Dat de Duitse staat het publiceren van de rapportage tegenhoudt is nog een minimale kanttekening. Laten we als wereldburgers nou eens gewoon de drugs vrij geven en een ieder zijn verantwoordelijkheid laten nemen en niet, zoals nu, een markt kunstmatig hoog houden door een verbod en veel geroofd belastinggeld besteden om deze markt te bestrijden. De “War on Drugs” heeft geleidt tot een explosie van gevangenen (+700%) en criminaliteit.

Ingzonden door Wercundia

2 REACTIES

 1. De war on drugs creëert economische kansen voor gewelddadige criminelen.

 2. “. . . Dat de democratie een slecht staatsmodel is hoef ik hier niet te verklaren, . . . .”
  Dit geldt op allerlei terreinen.
  Het blijkt echter dat (tot nu toe) dat het overgaan op een ander staatsmodel, nog niet haalbaar is. Bvb. minarchie of anarchokapitalisme. Te weinig mensen begrijpen het nog.
  Bewustmaking is daarvoor essentieel.

  Daarom is begonnen aan DE WEG NAAR VRIJHEID waar allerlei DOEL-projecten haalbare stappen kunnen trachten te bereiken die allemaal de macht van de staat verminderen.

  Daarvoor worden Project Managers gezocht die ieder een of meer van deze DOEL-projecten kunnen/willen behandelen/.
  Geef je op!!!

Comments are closed.