whites_onlyIn september opent in Bloemendaal de eerste “blank autochtonen” school haar deuren. De school, Tantum Album geheten, hetgeen “uitsluitend blanken” betekent, is gevestigd in een luxe villa aan de Boslaan. De school mikt op kinderen uit de buurt in hoofdzaak keurig opgevoede, blanke kinderen met dubbele namen waar Wouter of Annabel in voor moet komen en van goede komaf zijn.

 

“Maar iedereen is welkom”, zegt initiatiefnemer Roderick-Lodewijk van Herweynen-Stoeteweghe. “We hebben al 70 inschrijvingen, meer dan 80% van hen zijn kinderen met oude adellijke, en vooral raszuiver Nederlandse voorouders. Maar enkele zijn van gemengde komaf waar Nederlandsch bloed is vermengd met die van Duitse of Engelse land-adel.”

De school is volgens Van Herweynen-Stoeteweghe nodig omdat het Nederlands onderwijs er niet in geslaagd is de sociale superioriteit van blanke, rijke kinderen te waarborgen.  De schoolresultaten van blanke kinderen op met allochtonen vervuilde scholen hebben ingeboet aan cachet en elegantie, zo klinkt het.

Bovenstaande is niet waar, hoor. Het isdoor mij verzonnen. Wat denkt u daar nu van? Van zo’n nieuwsbericht? Schandalig toch, dat ik dat hier neer durf te pennen, nietwaar? Stel dat u dit in de krant zou lezen? Zoiets rasistisch is toch niet normaal in een Westers land?

Nee, misschien niet. Maar toch las ik een dergelijk bericht. In Antwerpen kan iets in die strekking heel goed, hoor. Geen enkel probleem. Lees maar.

Okay, ik heb het een beetje aangedikt, misschien. Maar wat ik wil aangeven in deze wereld van positief rasisme wanneer allochtonen een eigen clubje krijgen, is dat de hel los lijkt te barsten als we het eens omdraaien: als allochtonen-knuffel-initiatieven vervangen zouden worden door initiatieven “for whites only”. De handen gaan wel op elkaar voor een homo-café, maar durf niet een “hetero-only” café te beginnen. Een “zwart zangkoor” vindt men prachtig en cultuur en bullsh!t en zo, maar kom niet aan met een “blank koor”. Segregatie in onderwijs moet blijkbaar kunnen als het om Marokkanen gaat, maar probeer dat niet op te zetten voor rijke blanke kindertjes.

Fijn weekeinde en pas op wat u zegt,

MMAP

10 REACTIES

 1. Je persiflage is bijna letterlijk het oorspronkelijke artikel! Alleen wat termen omgewisseld (blank ipv Marrokaans). Schokkend.

  Op zich prima dat Marokkanen een eigen schooltje willen. Ben heel benieuwd hoe dat de leerprestaties ed beinvloedt. Feitelijk zijn ze daarmee aan het discrimineren. Maar dat blanken dat niet (geacht worden te) doen, dat wringt.

 2. Ik weet niet hoor, maar er zijn ook gereformeerde scholen in Nederland. Daarnaast is een homobar ook toegankelijk voor hetero’s, dus er is geen sprake van uitsluiting. Verder kun je deze twee bevolkingsgroepen niet één op één vergelijken aangezien het gaat om een gelijkstelling van een dominante cultuur en een minderheidscultuur.

 3. Geweldig initiatief in Antwerpen.
  Oh, wacht … misschien hebben ze het wel zelf bedacht en op poten gezet maar niet zelf betaald?
  Moeten de uitgeslotenen wel meebetalen aan het prive clubje van de incrowd?! Miljaar! Degoutant!

  Doe dan maar de whites only school. Die kunnen de ouders van Dirk-Jan jhr. van Hier tot Ginder wel zelf bekostigen. En op voorwaarde dat ze dat doen (wat helaas evenwel allerminst zeker is, ook bij dat soort lui) heb ik er geen problemen mee.

 4. Dat de marokkaanse school discrimineert in haar toelatingsbeleid is prima, geen probleem.
  Maar wat knelt, is dat de school gefinancieerd is mede met geld van nu net de mensen die ze weigeren!

  Dus laat de Overheid stoppen met het financieren van scholen zodat scholen zelf volledige vrijheid krijgen in hun toelatingsbeleid.

 5. @arvr [6]: HAHAHAHAHA, was mij nog niet opgevallen. Nu zie je eens, hoe dom en gemakkelijk mensen zijn door halve info maar te slikken, niet verder te lezen omdat ze te laks zijn en zulke mensen lopen elke 4 jaar als brave slaafjes naar de stembus?

  En dank je, arvr, om dat hier even te posten. Mijn dag kan niet meer stuk.

 6. @arvr [6]: briljant! al die domme reacties op nu.nl. En die beteuterde correcties van zelfbenoemde moreel superieure mensen die met open ogen in het valletje zijn getrapt……En nu proberen hun nu.nl status te redden…..

 7. Hedde gij da gezeet gehad ja minde da werkelik woar hoe doede ge da hoe doede ge da hoe hedde gij da gedoan

  oh geweldig, dat nu.nl dat klakkeloos overneemt. geweldig

 8. @arvr [6]:

  En kijk dan, hoe gehersenspoeld de eerste Nujij-reaguurder is. En (4) snapt Vrijspreker ook niet, want volgens het libertarisme mag je uit- en insluiten wie je wil.

  (14) komt in de buurt van wat het establishment vindt:

  “Dat de oprichter van die Marokkaanse school een punt heeft over de sociale ongelijkheid in het onderwijs daar kijkt men niet naar.”

  Wat hij echter vergeet, is, dat (goed) onderwijs die sociale ongelijkheid vergroot, omdat de ene mens zich nu eenmaal veel meer kennis kan eigen maken dan de andere. In een vrije maatschappij profiteert de minderbedeelde echter van de meerbedeelde, omdat de laatste hem een betrekking kan aanbieden. In Nederland echter is dat verboden, daar waar de werkgever geen minimumloon kan uitbetalen. Het is overigens interessant te zien, hoe de overheid dit gewoon weet en via een van haar spreekbuizen, het Nibud, bedektelijk zwartwerk promoot:

  http://www.nibud.nl/uitgaven/kinderen/oppas.html

Comments are closed.