EURO_uit slijkDe laatste tijd horen we bijna iedere politicus en “belangrijk doende personen” vertellen dat het beter gaat, dat we het ergste gehad hebben, dat we weer geld kunnen gaan uitgeven. Maar als je naar berichten met cijfers kijkt, krijg je toch een heel andere indruk. Net als in een interview met Paul Schnabel, de ex-directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau heel anders praat nu hij met pensioen is.
Bladeren door Der Spiegel, ZeroHedge en de Vrijspreker geeft wel een heel ander beeld.

Zo wijst Johan van Overtveld in Knack er op dat de staatsschulden van Nederland en België vele malen groter zijn dat steeds officieel wordt gehanteerd.

Aan de pensioenen wordt alleen maar gepeuterd en die komen steeds meer in gevaar. Zeker met een dreiging in de EU van een “Sociale Unie”.
De definitieve invoering van een Bank Unie met een”Bankendictator”wacht nog op de Duitse Bondsdag verkiezingen op 22 september. Voor die tijd lijkt het wel of alle EU-politici de opdracht hebben zich koest te houden.

Dit is ook ZeroHedge opgevallen en die er over schrijft:
Europe’s Crisis Will Be Back Soon
http://www.zerohedge.com/contributed/2013-08-09/europes-crisis-will-be-back-soon

Met onder andere:
–Gek dat alles ineens zo goed gaat nu Angela herkozen moet worden.
–Het IMF voorspelt dat de Spaanse werkloosheid zeker nog vijf jaar boven de 25% blijft
–de EU jeugdwerkloosheid nu gestegen is praktisch 25 %.
–Als we het TOTALE EU-bankensysteem bekijken, zien we dat het TOTALE systeem draait op een “leverage van 26 : 1 ”
Een leverage van 26 houdt in dat tegenover elke euro eigen vermogen er 26 geleende staan. De vraag is hoe lang dat vol te houden is.

Het komt er op neer dat de EU meer dan failliet is, en dat het niet lang zal duren eer de crisis in versterkte mate zichtbaar wordt.
En deze lijst is eenvoudig veel langer te maken.

En als je vandaag het nieuws hoort dat de beste NL-Bank, de RABO BANK tientallen kantoren gaat sluiten en enkele duizenden medewerkers gaat ontslaan, klinkt dat niet bemoedigend.

Bedenk daarbij een constatering van het AD:
“Boekhouding Rijk is warboel”:
Volgens de krant is het afgelopen jaar 472 miljoen euro “onrechtmatig uitgegeven”.
De boekhouding is zo ondoorzichtig dat van 2 miljard euro onduidelijk is of het geld goed is besteed.
<http://nos.nl/artikel/537453-boekhouding-rijk-is-warboel.html>

Dan hoeven we toch geen moeite meer te doen om ongerustheid te verklaren.
We willen hier geen paniek zaaien. Alleen maar feiten zichtbaar maken zodat lezers de beste beslissingen voor hun eigen toekomst kunnen maken.

16 REACTIES

 1. niet alleen daar gaat het fout.
  we zijn niet meer selfsupporting wat ons voedsel betreft. Al zouden we het willen de hoeveelheid daarvoor benodigde landbouwgrond hebben we niet eens.
  en dan zie je dat het cirkeltje snel rond is; we gaan dood.
  valt allemaal best wel mee, toch?

 2. Uitspraak van een groot deskundige in een interview met Kings World News dit weekend: ” The World Is Now On The Edge Of A Massive Collapse “

 3. Ik denk dat de wereld gewoon door zal blijven draaien. Maar er zullen geen leuke tijden aanbreken voor iedereen die van de staat afhankelijk is voor inkomsten of ’te veel geld’ op de bank heeft.

  Ik ben dan ook zeer benieuwd naar de inhoud van de nieuwe troonrede van Malle Mark en Koning Willem Bier.

  Gelukkig kan ik mijn werk overal doen en heb ik genoeg geld voor een enkele reis naar “Never Never Land”. Mocht het nodig zijn.

 4. Het probleem met al die voorspellingen is dat economie verschillende niveau’s kent met het macro niveau (landelijk, europees) en het microniveau (u en ik) als de voornaamste niveau’s.
  Politici en andere grootgraaiers doen en denken op macro niveau en omdat alleen om afgeleide getallen van afgeleide getallen van afgeleide getallen gaat kun je dat naar (politieke) behoefte invullen en het is altijd verdedigbaar met een argument. Belastingverhoging is op macroniveau hardstikke goed want dan komt er geld binnen. Op het microniveau van u en ik voelen we dat in de portemonnee en gaan we -noodgedwongen- minder uitgeven. Hoe lager het inkomen hoe meer je het merkt. En aangezien politici zich slechts eens in de vier jaar iets aan het stemvee gelegen laten liggen en het stemvee het allemaal accepteert zolang er maar “boer zoekt vrouw” op de tv is, gebeurt er niets. Alleen zinloze stukjes op social media, zoals dit.

 5. Het is idd en super belabberd herstel. De trukendoos wordt maximaal opengetrokken om het wat te laten lijken. Alle werkelozen zullen wel overgeheveld worden naar gehandicapte of staatsveiligheidsbeambte.

 6. Tja, hoe vaak moet ik het nog zeggen ?

  Ik wijs er al tijden op dat de crisis nog maar aan het begin staat en dat het ergste nog moet komen alhoewel anderen ons willen doen geloven dat dat niet zo is en het herstel in zicht is.

  Afgelopen week in een kort interview op TV werdt duidelijk dat er weliswaar Europa-wijd een heel licht herstel te zien is maar dat Nederland nog niet aan het eind van de problemen is en o.a. de werkeloosheid nog verder zal toenemen en de huizenmarkt nog verder zal dalen.

  Tekenen genoeg buiten dit korte interview die laten zien dat we er nog lang niet zijn en dat de banken/verzekeraars en het corporatisme zich flink aan het indekken voor de grote klap die nog gaat komen.

  Van uitstellen komt alleen meer ellende en dat gaan we merken ook, men had beter kunnen kiezen voor het failliet laten gaan van de hele boedel dan het kunstmatig optimisme dat men nu hanteert, de laatste kans hebben ze in de politiek weerom voorbij laten gaan en het gat alsmaar dieper gegraven.

  De eerste klap hebben we nog niet gehad en de klap die volgt zal vele malen erger aankomen, vooral voor de medemens die nu al in de (financiële) problemen zit gaat het nu sneller bergafwaarts en binnenkort zullen ook hier de tentendorpen hun opgang gaan vinden.

  Let op mijn woorden !

 7. Als je dan dit bericht lees in de volkskrant, dan draait je maag 180 graden op:
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2824/Politiek/article/detail/3490335/2013/08/10/Bussemaker-Meedoen-aan-Spelen-beter-dan-boycot.dhtml

  Dit vind ik dan ook ronduit SCHANDALIG!!!
  Wat een vreselijk dom land is Nederland toch hé!!!
  Tuurlijk, discriminatie kan eenmaal niet, want de mens is eenmaal een zeer sociaal emotioneel wezen wat zich snel gediscrimineerd voelt.
  En de mens is een zeer dom wezen wat eenmaal heel veel waarde hecht aan al die domme culturele gewoonten, want de mens is eenmaal een kuddedier, jammer hoor, want……

  We vergeten ook snel wat we er economisch sinds tijden er niet meer zo belabberd hebben voorgestaan(feitelijk is NL dus al failliet!!!).
  Volgens een eerder aangehaald artikel van die wandelende kerk 😀 van een xandernews liegen de woorden er niet om, ik citeer:
  ‘Ons systeem lijdt aan kanker van het ergste soort en bevindt zich in het eindstadium. Genezing is niet meer mogelijk. Het gaat nog maar om één ding: tijd winnen tot de volgende verkiezingen, tot de volgende crisistop. Wij zijn er zeker van dat we na de (Duitse) verkiezingen (in september) nog wat gaan meemaken. Er komen eurobonds, solidariteitsbelastingen, belastingverhogingen, nog meer beloften over (spaar)geldgaranties, schuldenkwijtscheldingen, marshallplannen, et cetera. Ze zullen ten koste van alles aan de euro blijven vasthouden. Wij allen zullen de schade daarvan moeten dragen. Het zal verschrikkelijk zijn!’
  Normaal neem ik deze gristelijke site met een korreltje zout, maar ik denk dat dit wel omschrijft hoe de economische situatie in de EU en dus ook Nederland er voor staat.

  Deelname aan de spelen kosten dan ook klauwen vol belastinggeld en wat je er voor terug krijgt(wat nutteloos cultureel sport entertainment op de televisie, grrrrrrr…..!!!) staat zeer scheef ten opzichte van wat het u en mij allemaal kost.

  Dit had namelijk een hele mooie gelegenheid geweest om van deelname af te zien en zo op heel veel kosten te besparen.

  Maarja, de kudde is eenmaal zwaar emotioneel, voelt zich al bij het minst geringste gediscrimineerd en gaat helemaal op in hun culturele gewoontes.

  Jammer, gemiste kans!!!.

 8. BTW, sorry voor de vele tikvouten 😉
  Typen gaat eenmaal niet zo erg makkelijk als ik heel erg boos ben 😉

  • Nederland is een dictatuur eerste klas en de burgers dénken altijd nog dat ze in een democratisch land wonen, maar helaas is dat een droom.

   Hier wordt je alles afgepakt wat je bezit, vooral als je tot de werkende klasse behoort.

   Ik ken (en ik heb daar al veel naar gezocht en vergeleken, geen land waar de belastingdruk zo hoog is, geen land waar de regels zo talrijk zijn, geen land waar de grootste regeringspartij niet aan de macht komt na verkiezingen, geen land waar, de benzine zo duur is, de accijnzen zo hoog zijn, de drank zo duur is (behalve Scandinavische landen), geen land waar de prijzen zo rap gestegen zijn als hier, geen land waar de buitenlanders vóór gaan boven het eigen volk (banen, subsidies, uitkeringen) als hier, geen land waar het koningshuis buiten spel kan worden gezet door de politieke macht en zijn bek moet houden en lintjes mag knippen (tenzij en een openlijke staatsgreep is geweest)

   Het zal niet lang meer duren of ook hier zal de ware dictator zijn gezicht laten zien.

   Nederland is het speelveld van de dictatoriale kapitalistische macht geworden en hier worden de snode plannetjes die in Brussel worden bedacht getest op de weerstand van het volk, als het hier lukt gaat men verder ,lukt het niet bedenken ze weer wat nieuws net zo lang tot de burgers murw geslagen zijn en volgzaam en slaafs hun leven geven aan de politieke onderdrukkers.

   En als klap op de vuurpijl worden de zieken dan ook nog eens weggezet als derderangs wezens die de moeite niet waard zijn om daar no één cent aan uit te geven, in plaats daarvan beloond men liever de dictatoriale directieleden en staf om deze maar te stimuleren om nóg meer en nóg hogere winsten te behalen ten favore van de grootaandeelhouders en de staat.

   Althans zo zie IK dat, ik kan het mis hebben, maar waarom is het dan zo verdomde beroerd leven hier ?

   Ten aanzien van de zorg ben ik inmiddels een fb pagina begonnen om het ongenoegen tegen deze Maffia kenbaar te maken en hoop velen van u te mogen begroeten aldaar en vele likes en shares te mogen ontvangen in de komende weken.

   https://www.facebook.com/ZorgMaffia

 9. De crisis is niet voorbij, die begint pas.
  Afgelopen maand was de stilte voor de storm! Wacht maar tot de begroting van Prinsjesdag bekend wordt; dan zullen pas echt gepakt gaan worden “für die Grosseuropäische Diktatur”.

  Lees vanmorgen ook dat de Baas van de Grontmij roept dat “de Nederlandse lonen fors omlaag moeten ter wille van de wereldwijde concurrentie” en er blijven alleen nog armen en een paar Superrijken over.
  Er is niets gevaarlijker dan een grote groep mensen die vrijwel alles is afgepakt; die zullen massaal in opstand komen en dan niet alleen door middel van demonstraties. De EU en onze overheid vragen daar zelf om met dit soort beleid.

  Kievit [14] reageerde op deze reactie.

 10. @Rob [13]: cb je hoeft geen excuses maken om fouten doet iedereen. ik heb daar geen moeite mee

  Rob dit schrijf jij Wacht maar tot de begroting van Prinsjesdag bekend wordt; dan zullen pas echt gepakt gaan worden “für die Grosseuropäische Diktatur”. het laatste nieuws het word 8 miljard extra bezuinigingen maar je schrijft ook dat die groep die alles afgepakt is in opstand moet komen dat moet het hele nederlanse volk doen maar dat krijg je in Nederland niet voor elkaar, waarom denkt je dat velen AOW ers in het buurland wonen het is een stuk goedkoper dan in u Nederland helaas ik woon er ook geen waterschappen geen bpm op je auto wegen belasting stukken goedkoper dan u Nederland de huizen zijn anders gebouwd en denkt u vooral aan die hypotheek voor 10 jaar vast betaald u 2,4% en u lost elke maand 1,5% af op u hypotheek dat vind u niet in u Nederland

 11. J.Snijder schreef op 16-08-13 om 11:34: volkomen met u schrijven eens

Comments are closed.