donderdag, 15 augustus 2013
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Gemengde gevoelens

Met gemengde gevoelens heb ik de laatste video van “we are change Rotterdam” bekeken. Onderwerp was het no border protest in Rotterdam. Wat zijn we toch verdeeld. Rechts extremisten die om agressie aan de grens roepen. En de demonstranten die om staatsopvang van asielzoekers roepen wat natuurlijk agressie is ten opzichte van de belasting betaler. Voeg de nodige nerveuze agentjes toe, en Kafka is overtroffen.

Het is een lange video. Vol verborgen pareltjes. Zoals een breekbare ketting van een half dozijn hand in hand lopende mensen de bereden politie te kakken zette tussen minuut 18 en 19. Of de beelden van fotograferende agenten van speciale diensten. Die kennelijk precies probeerden vast te leggen wie bij deze vreedzame demonstratie aanwezig was. Een nogal zieke waarneming. Een neger die bruut zijn auto wordt uitgesleurd door een agent met een kort lontje. Haal eruit wat u eruit wil halen.

Waarom kiest iedereen toch steeds voor agressie als oplossing?.

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Prutser schreef op : 1

  de hele ‘ we are change’ movement is een samenraapsel van mensen die voelen dat er iets niet juist is in de samenleving (geweld, in de vorm van gedwongen worden mee te betalen aan banken bail out, geweld in de vorm van vele onzinnige wetten, in de vorm van absurd hoge belasting aka moderne slavernij, geweld in de vorm van gedwongen worden mee te betalen aan de uitkering van / samen te leven met mensen die je liever niet als buren zou hebben) maar die door hun onwetendheid (vanwege met geweld gefinancierde verplichte (!) staatsscholing) zeuren om meer geweld (overheid) als oplossing.

  derhalve dienen ze wat mij betreft voortaan geduid te worden als ” They are strange”

  ratio [2] reageerde op deze reactie.

 2. ratio schreef op : 2
  Ratio

  @Prutser [1]: We are change Rotterdam is niet de geitenwollensokkenrooibostheedrinkendeallochtonenknuffelendezweefclub van ongeschorenokseldames die je denkt dat het is. Dat deze types wellicht in de documentatie voorkomen maakt de verslaggever niet tot soortgenoot van deze types. Het is mooi dat de betroffen demonstranten zo helder de gevaren van een overheid onderkennen. Maar dat een aantal van hen dan toch verwacht dat de overheid het vangnet gaat verschaffen en de asielzoekers gaat huisvesten.

  ratio [3] reageerde op deze reactie.

 3. ratio schreef op : 3
  Ratio

  @ratio [2]: Maar dat een aantal van hen dan toch verwacht dat de overheid het vangnet gaat verschaffen en de asielzoekers gaat huisvesten. MOET ZIJN: Maar het is jammer dat een aantal van hen dan toch verwacht dat de overheid het vangnet gaat verschaffen en de asielzoekers gaat huisvesten.

 4. Igor schreef op : 4

  Gaat mijn bloed van koken, zeker toen ze die neger uit zijn auto trokken, zijn jonge dochtertje zat ernaast, en die kut politie stapt zo in de auto, zal ze wel fijn van slapen de komende tijd…..

  ratio [5] reageerde op deze reactie.

 5. ratio schreef op : 5
  Ratio

  @Igor [4]: Ik had eerst een verwijzing naar zijn kind in het artikel gezet maar besloot het eruit te halen. Helaas mag je in dit landje niet alles zeggen. Soms praat ik, zogenaamde vrijspreker, met een muilkorf om…….

  Als ik echt zou zeggen hoe ik over deze functionarissen denk dan zouden agenten die zich beledigd voelen een proces kunnen opstarten en dan zouden we verliezen omdat het huidige recht krom is. Of Vrijspreker zou door de processen failliet geraken.

  Helaas moet het soms nogal subtiel. De video spreekt echter heel duidelijke taal dus voor wie die nog niet heeft gezien, kijken maar. Je eindigt op zin minst met gemengde gevoelens. De demonstranten die kritisch zijn ten opzichte van de staat maar tegelijkertijd heil daarvan verwachten. En de acties van de politie die wat minder ter twijfel overlaten.

 6. Marco schreef op : 6

  “maar die door hun onwetendheid (vanwege met geweld gefinancierde verplichte (!) staatsscholing) zeuren om meer geweld (overheid) als oplossing.” WeAreChangeRotterdam stelt vragen en doet verslag. Maar één ding weten we zeker de problemen komen bij de overheid vandaan, maar de oplossingen zeker niet. “derhalve dienen ze wat mij betreft voortaan geduid te worden als They are strange”. Ach, we zijn zeker niet normaal, nee… Hopelijk bekijken jullie meer op ons kanaal. Dank voor het plaatsen!

 7. Overnight schreef op : 7

  wat ik er uithaal is dat er door een demonstrant het recht op huisvesting, eten etc voor de arme vluchtelingen wordt geëist. Zonder zich af te vragen ten koste van wie (dat moet betalen).
  Is jammer want libertariers en vrije markt mensen/kapitalisten, zouden ook het liefst alle grenzen af willen schaffen, alleen niet met als gevolg dat dan ook iedereen in het sociale stelsel mag/moet.