Censuur_realityHet censureren van de vrijheid
Wederom een opvallend nieuwsbericht in diverse media.
Gisteren was, zoals u niet ontgaan kan zijn, de Gaypride. Een homofeestje dat tegenwoordig commercieel ingegeven is en met name de vrijheid van de doelgroep wil verbeteren. Dat in Nederland de vrijheid van deze doelgroep niet slechter is dan van andere doelgroepen bewijst het motto van dit jaar.


Zoals de site van de Gaypride aangeeft staan de mensenrechten in met name andere landen dit jaar centraal. Zelfs Human Rights Watch heeft een boot! Deze club heeft volgens haar site tot doel het verdedigen en beschermen van mensenrechten. Dus de mensenrechten zijn zeer op deze Gaypride van toepassing.

Nou helder, zou je denken. Verder is de vrijheid van meningsuiting ook helder in artikel 7 van de Grondwet vastgelegd. Wat is nu de verbazing…de heer Menno Stam, van beroep grappenmaker, plaatst een tweet over de Gaypride, waarin hij dit initiatief niet bejubeld zoals de hele wereld wordt geacht te doen, maar op een humoristische manier dit initiatief even in een ander daglicht probeert te plaatsen. Ik ga er van uit dat het bericht van meneer Stam serieus is en niet een leuke grap of schreeuw om aandacht.

Zo’n tweet zou moeten kunnen, in het “vrije” Nederland….niet dus. Volgens zijn eigen zeggen hing binnen 10 minuten de politie aan de lijn met het verzoek of de tweet verwijderd kon worden. Uiteraard is bij de politie weer niks bekend, zoals bijna altijd met dit soort voorvallen. Ik roep in herinnering onder andere de troonswisseling en de bijbehorende “persoonswisseling” bij een arrestatie op de Dam van een andersdenkende. Nederland is inmiddels verworden tot een door staatsterreur geleid land, waarin een ieder het politiek correcte gedrag van onze jongens en meisjes politici moet volgen om in “vrijheid” te kunnen leven.

En de politie, ach dit liegt en bedriegt zich weer door het leven heen, maar goed, we zullen er aan moeten wennen, mede omdat een meerderheid van de bevolking nog niet bewust is gemaakt van dit gedrag. Het is treurig en ik neem aan dat er nu een parlementaire enquête wordt opgestart, het machtsmiddel van de veel bejubelde democratie, om de censuur in en door Nederland nu eens echt te onderzoeken.

Als libertariër ben ik voor het vrij en op eigen kosten kunnen uiten van je mening over homoseksualiteit en alle andere onderwerpen die je belangrijk vind. Dus wil jij met je niet gesubsidieerde boot, dansend en opvallend gekleed door Amsterdam varen, prima. Maar wil jij via je niet gesubsidieerde telefoon een tweet de wereld in schieten waarin je aangeeft dat dit op jou overkomt als aapjes kijken, ook prima. Niemand schaadt iemand en laten we dat nu eens als uitgangspunt nemen.

Ingezonden door Wercundia.

7 REACTIES

 1. Goed artikel en helemaal mee eens. Maar ja, wanneer we alles controleren kunnen we alles censureren.

  Jammer dat “I may disapprove of what you say, but I will defend to the death your right to say it.” niet meer zo’n gevleugelde uitspraak is. In plaats daarvan wordt de maatschappij gevoed met angsten en bedreigingen en bouwen we braaf onze eigen cel.

 2. Helaas kan je de meesten mensen niet aan het verstand krijgen dat vrijheid van meningsuiting absoluut dient te zijn, ook als het smaakloos, asociaal, racistisch of gewoon dom is wat iemand roept of schrijft.

  Bij het verdedigen van de absolute vrijheid van meningsuiting wordt ik vaak beschuldigt van het verdedigen van de persoon/mening in kwestie, onterecht natuurlijk maar het maakt het wel meteen lastig op de discussie voort te zetten.

  Hub Jongen [7] reageerde op deze reactie.

 3. Vrijheid van meningsuiting geldt volgens de grondwet voor iedereen en op elk gebied, een paar uitzonderingen daargelaten;
  zoals het beledigen van het staatshoofd en het aanzetten tot geweld.
  En vooral deze laatste uitzondering wordt regelmatig misbruikt om crititci de mond te snoeren. Zowel door zich beledigd voelende gelovigen en onze overheid.
  Want als je je beledigd voelt als bijv. gelovige grijpt de overheid dit aan om de criticus aan te pakken, uit angst voor geweld van de gelovige. Dat het geweld niet van de criticus komt, maakt niet uit.
  maar als je zelf door de gelovige wordt bedreigd omdat je niet leeft volgens zijn regels wordt dat ineens ongebogen tot godsdienstvrijheid.
  Onze overheid is helaas het toonbeeld van laf gedrag!

 4. IN TIME OF UNIVERSAL DECEIT – TELLING THE TRUTH IS A REVOLUTIONARY ACT !
  George Orwell

  dat ondervonden :Julian Assange en Bradley Manning
  alsook Enoch Powell ,met zijn voorspelling (1964 !!!)
  ” Rivers of Blood ” m.b.t. de ongebreidelde immigratie … toen al !

 5. @Igor [4]:

  Bewust bepaalde dingen (ware) zeggen waarvan je kunt weten dat die een ander kunnen kwetsen, is niet aardig.
  Jij hebt een pukkel op je neus!
  Maar dat mag niet “Strafbaar” zijn.
  Er is verschil tussen strafbaar zijn, of alleen maar “onfatsoenlijk”.

Comments are closed.