Gold_Storage_emptyNou vraag maar aan de Tsjechen hoe veilig hun goud bij de BIS lag. De Tsjechen zijn in de Tweede Wereldoorlog ‘keurig’ van hun goud afgeholpen. Lees het trieste relaas van het Tsjechische goud dat veilig? bij de Bank of International Settlements (BIS) lag en stiekem met medewerking van Nederland en de Bank of England aan de nazi’s werd gegeven.

 

Pas na 74 jaar is deze smerige zaak boven water gekomen. Hoe transparant en betrouwbaar zijn de overheidsinstanties die dit 74 jaar geheim hielden? Het gaat om http://www.bankofengland.co.uk/archive/Documents/archivedocs/wwh/2/introcontents1-25.pdf en om: http://www.theguardian.com/business/2013/jul/31/bank-of-england-and-nazis-stolen-gold

 

Twee maanden na de Duitse inval in Tsjecho-Slowakije werd door de BIS met hulp van onder andere Nederland het Tsjechisch goud verkocht ten faveure van de Duitsers. Het werd dus niet zoals te verwachten en afgesproken was keurig bewaard door de BIS.

 

We hebben het hier over de nog steeds bestaande betrouwbaar geachte BIS, hetzelfde instituut waar Nederland ook goud heeft liggen (althans dat wordt ons nog steeds verteld en waar onze mini-ster het spoor van Bijster is: ‘er is niets met ons goud aan de hand en er kan niets mee gebeuren, gaat u maar rustig slapen’). Nou de Tsjechen weten inmiddels beter. Moeten we u nu nog meer redenen geven om de petitie ‘wij willen ons goud terug!” http://petities.nl/petitie/openheid-over-de-nederlandse-goudvoorraad  te tekenen? 

 

Nou eentje dan: Duitsland heeft wat van haar goud inmiddels teruggevraagd uit Parijs en New York. ca 300 ton elk. Nu weet u dat 300 ton 300.000 kilo is, oftewel een paar vrachtauto’s of jumbo’s. Dat versjouwen kan dan dus in een paar weken geregeld zijn. Waarom is dan toch bepaald dat het retourneren ZEVEN jaar mag duren? Toch niet vanwege de logistieke ingewikkeldheid. Ik kan geen andere reden vinden dan dat het goud er niet is en er 7 jaar de tijd voor genomen moet worden om het mondjesmaat aan te vullen. Of weet u een betere verklaring? Zo niet, teken dan toch vooral die petitie.

 

 

 

10 REACTIES

 1. Hetgeen al jaren bekend is, dat BIS goud opgebruikt is aan Amerikaanse staatsschulden. Maar waar onze regerings randebielen van de voorbije jaren onder aanvoering van de Partij van de Afvalligen lekker mee aan de haal gingen. Zo ook het poldermodel van Kok alle goudreserves uit de Nederlandse bank door de spreekwoordelijke plee gespoeld om maar zo goed mogelijk te kunnen scoren binnen de europese gemeenschap, met pure oplichting !!!

 2. Nu kan ik wel die petitie gaan tekenen (het zou niet de eerste zijn), maar goud is eigenlijk net zulke rotzooi als geld, we moeten de wereld zien te veranderen “beyond politics, poverty and war” zoals de venusproject voorstelt.

  Reizen met de ET3tube met 4000 km per uur en een fractie van de energie die nu gebruikt wordt. Sommigen van u zullen bekend zijn met de venusproject, anderen niet. Verdiep u er in, het is geweldig!

  Hub Jongen [5] reageerde op deze reactie.

 3. Het is dus volstrekt niet dom om een klein aantal fysieke goudbaartjes te bewaren. De koers daalt nu weliswaar, maar je kunt dus goedkoop inkopen.
  Bij omvallen van banken kan men daar niet aankomen en telt het ook niet mee; en je hebt nog wat als ruilmiddel
  De goudkoers stijgt wel weer op termijn; en duurt dat wat langer, dan betalen mijn kinderen ook minder successierechten.

 4. Als je land ophoudt te bestaan, is het goud kennelijk van niemand meer, en kan de bezitter ervan (zonder dat het de eigenaar is) er blijkbaar alles mee doen wat die wil. Als Nederland ooit ophoudt te bestaan, wat toch redelijk imminent lijkt, dan is ons goud voor de Amerikanen, zou je bijna zeggen.

 5. Gelukkig voor de zwart denkers… goud kan niet verdwijnen… alleen overgaan van eigenaar.

 6. Goud
  Behalve het papier geld hebben de privé bankiers ook het goud in hun zak gestopt. Na de beide wereldoorlogen verhuisde het goud van Europa naar de Verenigde Staten. Tegen het eind van de Tweede Wereldoorlog zou Fort Knox 70% van ‘s werelds goudvoorraad in zijn bezit moeten hebben. Er ontstonden geruchten dat dit niet waar zou zijn en in 1981 ging de toenmalige president Ronald Reagan op onderzoek. De door hem ingestelde ‘Gold Commission’ ontdekte dat het Amerikaanse Ministerie van Financiën geen goud bezat. Al het goud was in handen van de FED, als borg tegen de uitstaande staatsschulden. En de FED is, zoals we hebben uitgelegd, in handen van de privé bankiers en niet van de staat en/of het volk.
  Bron : wij worden wakker ( hah…niet echt ).

  http://www.youtube.com/watch?v=H56FUHgqRNE#at=1574

  The Money Masters – Full-Length (3hrs 19m)

  Raymond [10] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.