zondag, 25 augustus 2013
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Ingezonden: Is Nederland inmiddels een totalitair regime?

Dit is een ingezonden bijdrage bedoeld ter discussie. Vrijspreker.nl
staat niet per se achter de meningen die erin verkondigd worden.

Nederland_ARM-NedNederland heet in naam een democratie te zijn. Dit impliceert dat je “iets” te kiezen hebt.

Dat de keuze tijdens de 4-jarige stoelendans beperkt is, heeft een ieder inmiddels gemerkt. Waar de een duidelijk een keuze maakte voor rechts, om links uit te sluiten en de ander een duidelijke keuze maakte voor links om rechts uit te sluiten, hebben de beide partijen die hier van de vruchten hebben geplukt, besloten om de handen ineen te slaan en een extreem linkse agenda in werking te zetten over rechts. Zo was ter rechterzijde het ego van onze vriend Rutte tevreden en ter linkerzijde de socialistische achterban van onze vriend Samsom.

Deze twee broeders hebben inmiddels nagenoeg de gehele bancaire sector voor de staat gesecuriseerd, waarmee ze tot in alle geledingen van de samenleving zijn doorgedrongen, voor zover ze dat nog niet waren middels de vele belastingwetgeving, subsidieregelingen, vergunningseisen etc.

Even de uitleg van een totalitaire staat. Volgens Wikipedia is het totalitarisme: ”een politiek systeem waarbij alles ondergeschikt is aan de staatsidee en de politiek de gehele samenleving tot in de diepste geledingen doordringt. Dit gebeurt meestal in staten die als dictatuur zijn ingericht.”

Interessant is natuurlijk de laatste volzin. Meestal gebeurt dit in staten die als dictatuur zijn ingericht, met andere woorden niet altijd. Sterker nog we kennen zelfs de term “totalitaire democratie”.

In Nederland kennen we al lange tijd niet meer de vrijheid wat je met je eigen geld wilt doen, is de lesstof die gegeven wordt op scholen van overheidswegen vastgesteld, zijn de  arbeidstijden en vakanties vastgelegd, waar ik wel en niet mag roken, waar ik wel en niet mag tanken, autorijden, bouwen, lopen, fietsen, brommer rijden, waar ik mijn drank mag kopen, waar ik mijn drugs mag kopen en hoeveel, hoeveel ik mag lenen bij een bank, hoeveel aandelen van een beursfonds ik in anonimiteit mag hebben, of ik een kantoorgebouw ergens in gebruik mag nemen, of ik een winkel mag openen, wie ik toe moet laten tot mijn bedrijf, etc etc.

Nu met het grootste deel van de bancaire sector in eigendom, of in de tang (ING, middels garantstellingen) beheerst de staat de gehele economie, aangezien banken gehele bedrijfskolommen financieren en zo beheersen.

Verder heeft de staat het recht om mij af te luisteren, stealth-sms-jes te sturen, emails te lezen, mijn post te lezen etc. Wil ze binnenkort drones op haar burgers af sturen, hangen in alle steden inmiddels camera’s, wordt iedere burger op de snelwegen gecontroleerd middels camera’s etc.

Kijkt men iedere avond naar het journaal dan valt het op dat bijna de helft van het nieuws gaat over de staat en bijna de andere helft over gedonder in andere totalitaire staten, met name moslim landen. Bijna geen nieuws over bedrijven (tenzij er boetes zijn opgelegd omdat een elitaire groep vindt dat de bedrijven niet goed handelen), personen of kansen.

Nederland is al geen vrije staat meer, waar de overheid slechts zorg draagt voor bescherming van burgers en het faciliteren van de noodzakelijk gemeenschappelijke zaken, Nederland is een totalitaire democratie, waar de staat uw en mijn leven tot in detail, observeert, controleert en indien nodig corrigeert.

Deze week was er een oud-BVD agent aan het woord bij het programma “Altijd Wat” van de NCRV, na jaren de staat trouw gediend te hebben is hij zo onhandig geweest om een mogelijk corruptieschandaal binnen het politieapparaat aan de kaak te stellen. Een serieus schandaal, waarbij onder meer moorden werden gefaciliteerd met politiewapens. In plaats van het aanpakken van deze corruptie heeft deze ex-agent twee jaar gevangen gezeten op een veroordeling die hier niets mee te maken had (klinkt bijna als Assange).

Deze agent heeft besloten om Nederland te verlaten omdat, zoals hij zelf zei:”…ik vertrouw de overheid niet meer…”.

Oef, beste lezer, deze meneer heeft altijd in het grootste geheim voor deze overheid gewerkt en kende derhalve meer ins-and-outs dan wij, en hij vertrouwd de overheid niet meer. Dit zet je bijna niet meer alleen aan het denken, maar bijna aan het handelen.

Ingezonden door Wercundia

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen, Ingezonden, Politiek, Politiek gesjoemel, Vrijheid
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. jhonnynijhoff schreef op : 1

  @Wercudia je geboorterecht (grondwet) is je ontnomen, er is notabene gèén grondwettelijk hof in tegenstelling tot alle EU landen.
  www.degroenen.nl
  De politica trias is verdwenen nu de politiek het OM instructies oplegt om advocaten (curatoren) niet te vervolgen.
  www.sdnl.nl
  School is een instituut van de R(overheid) onderzoek en leer !!!
  Jhon

 2. Meneer Storm schreef op : 2

  Democratie is dictatuur voor domme mensen.

 3. schreef op : 3

  De massa lijdt aan hersenbeschadiging, vergiftigd via het voedsel, water, lucht, vaccinaties, pesticiden, chloor, fluor etc.
  Probeer daar nog maar eens iets goeds van te maken.
  Onze hersenen worden al generaties vergiftigd via media en de farmaceutische industrïen.
  Wij zijn primitiever dan al die culturen die wij om zeep hebben geholpen met het opdringen van ‘beschaving’ en demoncratie met een pistool op de koppen gericht.
  Dit gaat voorlopig niet meer goed komen, vergeet het maar.
  U leeft in een psychiatrische instelling met een bord boven de deur waarop staat geschreven ‘Beschaving”.
  Het mens zijn is doelbewust afgeschaaft en zal binnenkort worden afgeschaft door gebrek aan belangstelling.

  Vrede,
  Zé.

  arvr [5] reageerde op deze reactie.

 4. Bertus schreef op : 4

  Je hebt iets te kiezen. Je mag je stem uitbrengen op een toekomstig parlementslid. Dat is het. En die mogen zonder ruggespraak op hun beurt weer een stem uitbrengen. De zin dat je iets mag kiezen wekt de suggestie dat je over van alles en nog wat mag meestemmen. Dat is niet zo.

  Joep [17] reageerde op deze reactie.

 5. arvr schreef op : 5

  @Zé [3]:
  Quote:
  “De massa lijdt aan hersenbeschadiging, vergiftigd via het voedsel, water, lucht, vaccinaties, pesticiden, chloor, fluor etc.”

  Je slaat de belangrijkste over. Een chronische vorm van misvattingen.

 6. Merlot schreef op : 6

  Nederland is een ambtenarendictatuur met cosmetisch kiesrecht.
  Al een jaar of 30.

 7. Joyce schreef op : 7

  1984, George Orwell: BE, BE, BE, BE!

 8. Dipshit schreef op : 8

  Wat een achterlijk verhaal, als je je hier zo beknepen voelt ga je lekker naar Amerika. Ook nog even er doorheen gooien dat banken door de overheid overgenomen worden, uberhaupt gezien wat er gebeurt als je ze volledige vrijheid geeft? Dan werken ze vanuit winstoogmerk de economie de grond in. Misschien eens naar de rest van de wereld kijken of je een beter land vindt, sterkte daar mee. En kruip anders achter je computer vandaan en trek zelf de politiek in, of ga je dan alleen maar nee schudden als wilders?

  Igor [9] reageerde op deze reactie.
  Seneca [10] reageerde op deze reactie.
  John [13] reageerde op deze reactie.
  henryk [21] reageerde op deze reactie.

 9. Igor schreef op : 9

  @Dipshit [8]:
  Toepasselijk naam

 10. Seneca schreef op : 10
  Seneca

  @Dipshit [8]: Amerika, dat land bestaat niet eens.

 11. roadrats schreef op : 11

  Zoals ik al jaren roep, we leven in een ambtenaren dictatuur waar verkiezingen nauwelijks echte invloed op hebben !

 12. ad van rooij schreef op : 12

  lees de volgende link met deeplinks en oordeel zelf:

  sites.google.com

  Met vriendelijke groet
  Ad van Rooij

 13. John schreef op : 13

  @Dipshit [8]:

  Wie werkt er zonder winstoogmerk? Ik niet. Of is u van de filantropische instelling?
  Politiekers en banksters lopen bij elkaar de deur plat.
  Ze hebben elkaar in een dodelijke wurggreep.
  Ze hebben beide een negatief fortuin, maar wel een geldboom in de tuin.
  Het ene moment hebben ze een stapel papier die misschien een paar honderd Euro waard is.
  Dat halen we even door de machine, en zo is die berg papier enkele miljoenen waard geworden.

 14. Hoeder schreef op : 14

  Nederland wil graag doen voorkomen dat het een democratisch land is. Echter vooral na 9/11 is in een sneltreinvaart de democratie om zeep geholpen. Onze persoonlijke vrijheden zijn verkracht onder het mom van veiligheid. Onze eigen parlement heeft dit allemaal laten gebeuren en ons uitgeleverd ook nog eens aan een kliek in Brussel. Echter het zijn de burgers zelf die dit hebben laten gebeuren. En nog steeds. Een Nederlander is niet te mobiliseren. We pikken alles. Het is dus onze eigen lamlendigheid waar we dit aan te danken hebben.

  John [15] reageerde op deze reactie.

 15. John schreef op : 15

  @Hoeder [14]:

  “Een Nederlander is niet te mobiliseren.” 🙂

  Ikzelf geloof echter niet dat met vreedzaam protesteren iets bereikt kan worden.
  Of er moeten op zijn minst een miljoen mensen met hun tenten Den Haag bezetten, totdat de politiek hun biezen pakt.

  henk schroemges [18] reageerde op deze reactie.

 16. Henk Daalhuizen schreef op : 16

  Democratie is het meest misbruikte woord in de wereld!

 17. Joep schreef op : 17

  @Bertus:Je hebt iets te kiezen. Je mag je stem uitbrengen op een toekomstig parlementslid. [4]

  Denk je? Je kiest eigenlijk helemaal niks want al die lieden op de lijst zijn er (ondemocratisch) op gezet door de PARTEI.
  Het grootste deel van die 150 nietsnutten zijn en blijven volkomen onbekend en worden geacht braaf met de leiding mee te stemmen, zonder hun eigen mening of die van “het volk”.
  Wat heb je dan aan die 150 mennekes?

  Dat hele partij-stelsel is zo rot als een mispel en volkomen ondemocratisch.
  Beter zou het zijn om Nederland op te delen in een stuk of 50 (ongeveer gelijke) districten waarin iedereen zich kandidaat kan stellen. De winnaar gaat naar de Kamer als vertegenwoordiger van dat district en kan op die manier bij een volgende verkiezing “afgerekend” worden. De Eerste Kamer uiteraard opheffen.

  En de regering? Een president kiezen die daarna zijn eigen ploeg (deskundigen uiteraard) mag samenstellen en geen (ideologisch) formatie-geneuzel of lieden als minister die (zoals nu) van toeten noch blazen weten maar toevallig “aan de beurt zijn” voor een leuk baantje.
  Verder een bindend referendum voor het geval dat.

 18. henk schroemges schreef op : 18

  @John [15]: Vreedzame protesten doet de overheden minzaam glimlachen. Heeft nog nooit effect gehad en zal dit ook nooit hebben.

 19. Sander schreef op : 19

  @ ‘…Verder heeft de staat het recht om mij af te luisteren, stealth-sms-jes te sturen, emails te lezen, mijn post te lezen etc. Wil ze binnenkort drones op haar burgers af sturen, hangen in alle steden inmiddels camera’s, wordt iedere burger op de snelwegen gecontroleerd middels camera’s etc…

  En waarom doet de Staat dat? Omdat ze zich zo veilig en onaantastbaar denkt? Of omdat ze weet dat precies het tegenovergestelde een waarschijnlijker realiteit is? Hoe meer absurditeiten en rariteiten de overheid bedenkt, des te waarschijnlijker wordt het dat het (staats)doek snel zal vallen.

 20. Ronald Soeverein Mens schreef op : 20

  Nederland is al jaren geleden verworden tot de nieuwe DDR van de EUSSR de (natte) droom van Honecker die dit nooit helemaal heeft kunnen bereiken. Letterlijk in alles wordt je gecontroleerd en bespioneerd ook deze e-mail die ik nu schrijf. De ex DDR burgers hadden tenminste het lef om de muur af te breken maar hier in NeDDRland laten wij ons als makke schapen naar de slachtbank brengen en gaan leidzaam ten onder. Helaas weten ze dit al te goed in Den Haag en het Kremlin (Brussel) en daarom komen ze overal mee weg want er komt hier toch nooit een opstand!!!

 21. henryk schreef op : 21

  @Dipshit [8]: Dipshit is goede naam, of misschien beter : deepshit. Want deze persoon snapt er niets van