Gisteren was ik bij de boekpublicatie van ‘Jonathan Gullible’ geschreven door Ken Schoolland. Inspirerend dagje met veel leuke mensen en goed georganiseerd door Fred Meijroos. U heeft nog één kans om Ken mee te maken en een leerzame leuke avond te hebben met veel overtuigings argumenten die u goed kunt gebruiken: vanavond om 20.00 uur is Ken in Den Haag te beluisteren en te bevragen: http://www.libertarischepartij.nl/ai1ec_event/8796-2/?instance_id=920 Schoolland is een prof in de economie, maar in tegenstelling tot al die andere economen, weet hij deze wetenschap? zeer toegankelijk te maken. Niet alleen zijn Jonathan boek (te bestellen bij : www.succesboeken.nl), maar ook de twee lezingen die hij gaf, waren to the point en boeiend.

Op eenvoudige wijze, maar dus wel heel logisch!, werden de mis-handelingen van de overheid uitgelegd, waarbij het aan humor niet ontbrak. Met als steeds terugkerend thema: waarom mag een overheid wel dingen doen die jij niet mag, of waarom mag een overheid immorele dingen doen als stelen, die jij niet mag?

Zijn duidelijke voorbeelden en het aantonen dat zelfs al zou het stelen door de overheid goed zijn, het zeker niet efficiënt is: heel kort: als een overheid geld van de een afpakt en uitdeelt aan anderen, zullen de afgepakten proberen om in het uitdeelkamp te komen, en ondertussen zich minder laten afpakken en dus minder/elders produceren, wat ook weer niet goed is voor armen.

U heeft nog een kans: vanavond om 20.00 uur is Ken in Den Haag te beluisteren en te bevragen: http://www.libertarischepartij.nl/ai1ec_event/8796-2/?instance_id=920

Echt een aanrader!

Naast Ken spraken zijn dochter Kenli over de aankomende China (vastgoed) crisis en Toine Manders over belastingontwijking. En of dat allemaal nog niet genoeg was, konden we ook kijken naar de deel 2 van de film Atlas Shrugged. Waarbij ik me weer verbaas hoe scherp Ayn Rand meer dan 50 jaar geleden al de gebeurtenissen kon beschrijven die we nu in onze maatschappij zien: steeds meer verdrukking van het individu en steeds meer (economische) wetten en regels, waardoor een ondernemer ‘vanzelf’ overtredingen begaat als hij gewoon door wil werken. De film en Rand laten ook dit op een duidelijke en boeiende wijze zien.

1 REACTIE

  1. Ik had ook het genoegen daarbij te zijn. Goede samenvatting!

    Er wordt aandacht aan besteed in de dinsdag- of woensdageditie van nrc next (papieren versie).

Comments are closed.