avatar MMAPOp Leftycartoons.com staan leuke plaatjes. Een daarvan werd me door een gepikeerde “tegenstander” op een ander forum die geen argumenten meer had en mij maar, met behulp van deze cartoon, als karikatuur bestempelde. Vreemd dat linkschmenschen altijd gaan schelden als ze inhoudelijk de discussie verliezen. Geen argumenten meer? Dan persoonlijk worden.

Het is in totaal een set van 24 plaatjes. De eerste 12 vandaag, de andere 12 ergens in de loop van volgende week. Ter ontspanning en zelfspot, wat laten we het soms ook even luchtig houden:

24_types_of_libertarians 01 24_types_of_libertarians 02 24_types_of_libertarians 03 24_types_of_libertarians 05 24_types_of_libertarians 06 24_types_of_libertarians 07 24_types_of_libertarians 08 24_types_of_libertarians 09 24_types_of_libertarians 10 24_types_of_libertarians 11 24_types_of_libertarians 12 24_types_of_libertarians 04

13 REACTIES

 1. Wat had je anders verwacht van een linx-moraalübermensch? Linksvolk is linx in naam van een betere wereld zodat zij zichzelf Jezus kunnen wanen (en zich dan aftrekken op een ‘selfie’ op hun iPhone).

  Jammer dat de cartoon zo klein is dat de tekst nauwelijks leesbaar is…

  Prepperoni [8] reageerde op deze reactie.

 2. “Vreemd dat linkschmenschen altijd gaan schelden als ze inhoudelijk de discussie verliezen.”

  Wat een onzin op dat weg te zetten als typisch links, in de US zijn het toch vooral de republikeinen die deze lame techniek gebruiken, en dat is dan weer een groep waar een hoop libertariers zich mee associëren.

  Kan me goed voorstellen dat je geen zin hebt op inhoudelijk antwoord te geven op een cartoon, maar het kan op zich wel, leek mij wel een leuke uitdaging.

  Naive; I might not be able to prove that a world without government works but i have “plenty” of evidence that prove that governments fail time and again, so while i might be considered naive you are ignorant to the truth that is presented to you on a daily basis.

  Petulant; I have never witnessed such petulant behavior from libertarians, most petulant groep of people i can think off are without a doubt socialist politicians, not only do they claim themselves to be pure and good but they actually force there proclaimed high moral standards upon others.

  To smart for science; Partially agree, but the same could be said for the other side where the hardcore green team will happily support extremely wasteful behavior as long as the sales pitch features plenty of words like eco, green, renewable, recycle.
  Note: not all libertarians are anti-green, it certainly is not a requirement to call yourselves libertarian.

  Left-wing; i dont get that one.

  Denial-ican; True, people who been voting republican, or in our case people who voted VVD have no business calling themselves libertarians.

  More libertarian then thou; yeah kinda annoying when a discussion about justice is shutdown by a purist libertarian, but that just people in general when they have opinions that are set in stone at some point they dont feel the need to support there case or listen to your arguments.

  Terrified; Not sure how preppers got linked to libertarians, have some preparation for times of crisis is just good common sense tho.

  From here on out its pretty much just insults, not worthy of a reply.

 3. Verhelderend! Leren zien door de ogen van een ander.
  @Igor bedankt voor jouw reactie op de cartoons. Vooral die over naief.

  Wat mij opvalt is dat het inderdaad vrijwel altijd gaat over een debat, een uitwisseling van argumenten.
  Wat ik mis is een uitwisseling van wat we – beide partijen – willen bereiken. Een beter samen-leven? Hoe uit zich dan dat beter in jouw ogen?
  Pas wanneer dat voor beide partijen helder is en geaccepteerd is, kijken naar hoe het huidig samen-leven te verbeteren is. Enerzijds richting meer (vb) vrijheid, anderzijds richting het (vb) helpen van wie in nood is.

  Igor [4] reageerde op deze reactie.

 4. @Harrie Custers [3]:
  Graag gedaan.
  Ik vertegenwoordig geen partij, meer vrijheid is meer welvaart is meer mogelijkheden om individueel te helpen waar eenieder dat zelf nodig acht, maar ik probeer mij er niet zo druk om te maken, ik vindt wel ergens een rustig hoekje, ik vindt het leuk om hier te lezen en zo nu en dan een reactie te plaatsen maar ik maak mij geen illusies wat betreft echte veranderingen in nederland.

  Harrie Custers [5] reageerde op deze reactie.

  • @Igor [4]: @igor ik geloof ook niet in een grote verandering. Ik geloof in vele kleine veranderingen. De natuur staat nooit stil. Ik verwonder mij steeds weer als ik terugkijk. Hoeveel er toch in zeg vijf jaar is veranderd, zonder dat ik dit echt in de gaten had.
   En ja ook die vele kleine veranderingen kunnen ineens tot een dijkdoorbraak leiden. 😉

   Hub Jongen [7] reageerde op deze reactie.

 5. Geestelijke armoede heeft het voordeel ze kunnen ook niet denken of iets onder woorden brengen, en een nadeel is, ze beginnen dan te schelden of oorlog te voeren. Het lijken wel politici met bekrompen gedachten die denken dat ze Jezus zijn. Net als gestoorde mensen die opgevangen moeten worden en denken dat ze Napoleon zijn, maar ook daar komen ze vanzelf achter dat dit niet zo is. Maar een troost ze leven voor hun gevoel in een vrije wereld.!

 6. @Harrie Custers [5]:
  “. . .geloof in veel kleine veranderingen. . .”
  Ja, Harry, ik denk dat dat het enige dat mogelijk is. Daarom geloof ik in iets als het project DE WEG NAAR VRIJHEID.
  Alleen is tot nu toe : het commentaar positief, maar het aantal personen dat wil meedoen miniem.
  Hoe komt dat? wat mis ik?

  • Ik kan alleen voor mijzelf spreken Hub. Om in actie te kunnen komen, moet ik de actie voor me kunnen zien. Willen, kunnen en doen. Dus ook bereid zijn de offers te brengen en de huidige routine te doorbreken.
   Dat vergt inspiratie. Een verhoging van mijn energieniveau.
   B.v. verhalen van mensen: “I have a dream”.

   Maar ook concrete oplossingen voor “pijn”. Bijvoorbeeld financiële problemen. Met als structurele oorzaak de diefstal door banken en overheid (rente, inflatie, lastenverzwaringen). Dat maakt mij boos. Mensen zijn geen slaven! En het kan toch niet zo zijn dat je in dit land van de ene op de andere dag “crimineel” wordt omdat je de verhoogde belastingen niet meer kunt betalen?
   Daar wil ik iets aan doen. Voor mijzelf en ook voor anderen.
   Complementair geld, alternatieve leensystemen, het inleveren van het staatsburgerschap …..

   Dus of je hebt een droom die anderen inspireert, die hen concreet in actie doet komen. Of je hebt een oplossing voor een probleem dat anderen ook ervaren en dus bereid zijn te doen wat nodig is om dat probleem op te lossen.
   Zwaan kleef aan las ik laatst.

   Tot slot. Mensen doen hoe dan ook hun ding. Dus ook wanneer deze niet “rapporteren” aan jou. Met respect.

 7. @Naam * [1]: Hier het origineel: http://leftycartoons.com/the-24-types-of-libertarian/ Ik verklap daarmee wel direct de tweede helft 🙂

  Ik vind het al een hele prestatie om 24 drogredenen op papier te krijgen. Ik veeg ze allemaal aan de kant met het argument dat als dwang tussen twee personen immoreel is, waarom dan wel tussen een persoon en een overheid? Of als de overheid werkelijk “de wil van het volk” behartigd, waarom lidmaatschap dan verplicht is?

  Ik stel voor om een libertarisch tegengeluid te laten horen. Een poster met “de 24 types socialisten”. Als we het morele en feitelijke gelijk aan onze zijde hebben, dan moet dat niet moeilijk zijn.

  Harrie Custers [10] reageerde op deze reactie.
  Prepperoni [11] reageerde op deze reactie.
  Paul van Leeuwen [12] reageerde op deze reactie.

  • @Prepperoni [8]: mooi en duidelijke argumentatie.

   En wat als dat lidmaatschap feitelijk helemaal niet verplicht is? Wij weten niet beter. Wij geloven dat. Dat is ons ingepeperd. Echter uit o.a. Claim je eigen naam blijkt dat lidmaatschap geen verplichting te zijn. Alleen als jij de claim van de overheid/koning accepteert om onderdaan en dus onderpand te zijn, dan hebben zij zeggenschap over jou. Ons rechtssysteem/staatsbestel schijnt gebaseerd te zijn op de civil law. Die werkt met overeenkomsten, contracten. En daarvoor heb je dus twee partijen nodig die uit vrije wil akkoord gaan.

 8. @Prepperoni [8]: Moet toch niet moeilijk zijn, 24 cartoons met ieder een eigen argument tegen het socialisme? De kracht zit in de diversiteit: morele, praktische en ervaringsargumenten.

  – Socialisme heeft steeds geleidt tot datgene ze trachtte te voorkomen: het ontstaan van een rijke en machtige elite.
  – Socialisme als het daadwerkelijk de wil is van het volk, waarom zijn er dan 30.000 nodig om dit systeem met dwang in stand te houden (http://werken.belastingdienst.nl/werkomgeving/)?
  – Ooit een kind de helft van zijn bij elkaar verdiende ijsje afgepakt? Zo werkt S.
  – Socialisme werkt voor iedereen. Behalve voor asiciale profiteurs als illegalen, importwerknemers en mensen jonger dan 14 jaar.
  – Socialisme is een goedkope sigaar uit andermans doos.
  – Socialisme is het afkopen van je eigen ombehagen met het geld van je buurman.
  – Socialisme werkt. Op de Goelag, de Killing Fields en Kamp 14 weten ze er alles van.
  – Vergeet niet: het was Nationaal Socialisme, geen Nationaal Kapitalisme.

  Moet niet moeilijk zijn om tot de 24 te komen 🙂

 9. @Prepperoni [8]: Best nog een aardig idee!

  Ik heb er alvast een paar!

  The Nationalist: “No, you can’t give your money to starving African children. What would the Dutch poor think who only have education, housing, food and health care?”

  The blind: “We must end the evasion of taxes by Starbucks, they must pay their fair share of society. And we must freeze their prices immediately before they think they can let civilians pay their tax.”

  The idiot: “I earned my millions honestly on the market and I’m a true socialist. I vote for labour which will tax it heavily.”

  The collectivist: “We must do everything together and support each other! What are The Netherlands going to have for dinner tonight?”

  Voeg er gerust enkele toe…

  Prepperoni [13] reageerde op deze reactie.

 10. @Paul van Leeuwen [12]: Leuk gedaan! Als je hier verder over wilt breinstormen heb ik een tip: we werken aan het oprichten van een NAP-forum waarin we dergelijke ideeen kunnen gaan uitwerken.

  Dit artikel “libertarische zelfspot” is inmiddels alweer wat naar beneden gezakt en dit mogelijke beginnetje van een initiatief dreigt dan weer dood te bloeden. Dit heb je niet op een forum, dan heb je de tijd om zoiets wat verder uit te werken. Heb je interesse om bij te dragen aan dit prille forum (als organisator of gewoon als enthousiast deelnemer) mail dan naar prepperoni @ xs4all . nl (met spaties tegen spambots)

Comments are closed.