Acteur Matt Damon prijst NSA onthuller Edward Snowden in een recent interview met de BBC. Matt Damon‘Ik denk dat het geweldig is wat hij deed’, zegt Damon. ‘Deze onthullingen zijn sensationeel en behoorlijk shockerend voor het grote publiek. Ze zetten de publieke verklaringen van overheidsofficials voor schut.’

‘Edward Snowden lijkt mij een zeer consciëntieus man. Als wij onze burgerrechten moeten opgeven voor onze veiligheid dan lijkt mij dat een beslissing die we collectief moeten maken. Dat moet niet voor ons bepaald worden. De vraag is hoe we onze rechten kunnen behouden én onze veiligheid. Tot welke prijs willen we onze vrijheid opofferen ? Dat is iets waar iedereen over moet praten en niet gewoon maar uitgevoerd wordt.’

Matt Damon (geboren 8 oktober 1970) is acteur, scenarioschrijver en producent die doorbrak met de film Good Will Hunting (1997). Hiermee won hij een Academy Award en een Golden Globe. Hij speelde in commercieel succesvolle films als Saving Private Ryan (1998), de Ocean 11 trilogie en de drie eerste Bourne films. Verder in Syriana (2005), the Good Shepherd (2006), the Departed (2006), the talented Mr. Ripley (1999) en Elysium (2013). Hij is één van de succesvolste acteurs aller tijden.

Het interview met de BBC in Alternative Cinema is hier te zien.

7 REACTIES

 1. @Logic [1]:
  Als ik in de USA zou wonen had ik ook op Obama gestemd; maar Barack Obama is achteraf een wolf in schaapskleren gebleken die net zo erg is als zijn Republikeinse voorganger George W. Bush.
  Beiden dienen voor het Tribunaal in Den Haag te verschijnen al zal dat nooit gebeuren omdat de USA haar presidenten afschermt tegen vervolging voor hun misdaden als president. Gek genoeg hebben de USA er geen moeite mee als presidenten van anderen landen naar Den Haag gebracht worden voor hun proces.

 2. Ik had ook ooit mijn hoop gevestigd op Obama, van wie ik dacht dat hij de meest intelligente president zou worden die usa ooit had gehad. Wie kon vermoeden dat Obama zich zodanig liet financieren door de grote corporaties dat hij daar nu aan gebonden is om hún belangen te laten prevaleren in zijn oorlogsbeslissingen. Wie hielpen ook al weer Hitler aan de macht komen. Juist! Dezelfde figuren. Niets nieuws onder zon.

 3. @Logic [1]: Ik sta verder totaal niet in voor de verdere acties, denkbeelden en overtuigingen van Matt Damon die in het Youtube artikel een ‘statist’ genoemd wordt. Zijn opvatting over Snowden en ‘staatsveiligheid’ kan ik wel waarderen en ik hoop dat er velen volgen.

 4. Matt vindt het ook belangrijk dat kinderen door de staat worden opgeleid. Behalve zijn eigen kinderen dan die hij naar een prive school stuurt.

 5. Het is voor een US of A publiek , niet voor een EUssr publiek !

  In werkelijkheid is de gemiddelde “ingezetene” van het Koninkrijk der Nederlanden , qua civiele afscherming er nog erger aan toe dan de zo genoemde US of A.

  De US of A ” ingezetene ” kan nog naar iets wat heet “het hoogste hof ” , maar in – Het Koninkrijk der Nederlanden- moet je naar de Raad der State .

  En wie heeft er voor gezorgd dat je naar “hun “toe moet ….ene Donner , en wie is de prima donna van die club ?

  Ene Donner…..er staat in de bijbel : de zonde van de vader gaat over op de zoon !!!!!!!

  Juist.

Comments are closed.