World_upside_downVrijspreker: U heeft moeite om met de moderne tijden mee te gaan?

Opperdienaar: Ik groeide op met de koude oorlog. Met communistische regimes in Oost Europa, Azië, latijns Amerika en op nederlandse universiteiten.

Je hoorde over martelingen en afluisteren door de Stasi in oost Duitsland en de gevreesde Securitate van de ‘conductor’ Nicolae Ceaușescu. In China en de Sovjet Unie werden met meer jaren plannen van de dictators van het volk, de economieën de grond ingeboord en de mensen de dood ingejaagd.

Af en toe lukte het iemand te ontsnappen naar de vrijheid van ‘het westen’ en het Mekka van vrijheid: de Verenigde Staten. Ik bezocht nog de grensovergang ‘checkpoint Charlie’ in de Berlijnse muur waar intimiderende mannen met grote petten je wantrouwend en streng aankeken. Een muur waar, een mijnenveld, wachttorens met mitrailleurs en mannen met verrekijkers je opwachtten. Ik bezocht het museum waar de ingenieuze manieren te zien waren waarop mensen probeerden aan hun geweldsmonopolist te ontsnappen.

Vrijspreker: Alles leek zo duidelijk

Opperdienaar: Ja, wat hebben we nu? De president van de Verenigde staten, Barack Hussein Obama, heeft 3 grootouders die communist waren. Zijn moeder trouwde de communistische moslim Barack Obama Sr, die ze ontmoette in haar Russische klas en die haar kleine Barry voor 10 jaar een mentor gaven, Frank Marshall Davis, die niet alleen volgens eigen zeggen pedofiel was, maar ook lid van de communistische partij en zelfs de FBI classificatie A had en direct zou worden opgepakt in geval van een ‘noodtoestand’.

Van het hoofd van de CIA, John Brennan wordt gefluisterd dat hij moslim is. Hij is lid van een organisatie die nu toegegeven hebben alles en iedereen te spioneren, alle telefoons, emails en internetverkeer op te slaan en af te luisteren in het PRISM programma. Bedrijven moeten hun klantgegevens afstaan, gecontroleerd door geheime rechtbanken en mogen daar niet over praten. Vice president Biden gaf onlangs aan naar een ‘new world order‘ werelddominantie streven. John McCain sprak over de grenzen van de VS als ‘de meest gemilitariseerde grenzen sinds de Berlijnse muur‘ De amerikaanse roverheid zet 38 tsaren in en regeert steeds meer via decreten (executive orders). De president van de vrije onderdanen heeft wetten getekend waarmee hij controle heeft (in een noodsituatie) over alle grondstoffen en alle communicatie. Hij mag ook volgens de NDAA iedereen voor onbepaalde tijd opsluiten, laat mensen martelen, gebruikt chemische wapens tegen zijn eigen onderdanen.

OccupyUCD3

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit tenminste als hij geen wapens verkoopt aan Mexicaanse drugsbendes of Al Qaeda rebellen steunt in Libië en Syrë.

Als de onderdanen van de heerser van de vrije wereld, diens acties openbaar maken, zoals SnowdenManning of Assange, dan moeten ze hun toevlucht zoeken in China, Rusland of een Latijns Amerikaanse ambassade om het vege lijf te redden. Die verlenen ze dan politiek asiel. De belastingen in China en Rusland zijn lager dan in de vrije wereld waar de effectieve belasting ongeveer 80% is terwijl er in Rusland een flat tax is van 13%. De westerse wereld zit tot over de oren in de schulden en de Chinese overheid tot over de oren in de schuldbekentenissen en hun onderdanen produceren alles wat de wereld nodig heeft.

Als ik naar een Noord Koreaanse documentaire over propaganda in de westerse wereld kijk, dan denk ik: ‘Ja dat zit er niet eens zo ver naast’

http://www.youtube.com/watch?v=Btv8i7Wh3vY

Vrijspreker: Wat begrijp je daar niet aan? Iemand die door zijn ouders aan een pedofiele Stalinist wordt toevertrouwd, zal een gezonde kijk op autoriteit ontwikkelen en zeker niet de onbewuste neiging hebben om machteloze onderdanen dezelfde ervaring te laten ondergaan.

Opperdienaar: Om Bruce Willis te citeren: “I’m getting too old for this shit”

12 REACTIES

 1. Opperdienaar: Om Bruce Willis te citeren: “I’m getting too old for this shit”.
  Correctie, dit was Danny Glover in Lethal Weapon (en later ook Mel Gibson in de vervolg versies). Verder een goed verhaal en een reëel beeld van de huidige ‘Westerse Vrijheid’. Democratie mondt altijd uit in communisme, altijd. Macht dient nooit aan een klein gezelschap te worden gegeven, maar bij de burger te blijven. Dan nog mag je je afvragen of democratie (het terreur van de meerderheid) goed is.

  pcrs [9] reageerde op deze reactie.

 2. Het wordt met de dag gekker daar in de land of the free.

  Je wordt opgesloten als je ‘raw milk’ verkoopt.

  of je eigen regenwater opvangt : http://personalliberty.com/2012/07/30/man-arrested-for-collecting-rainwater-on-his-property/

  de politie heeft een hekel aan Bambi : http://www.youtube.com/watch?v=A-2fTv0Isvw

  komt ongenodigd op de koffie als je verkeerde woorde googlet:

  http://www.theatlanticwire.com/national/2013/08/government-knocking-doors-because-google-searches/67864/

  stopt je in een cel als je plantje rookt en stopt je kinderen bij een moordenaar: http://www.lukesarmy.com/content/loving-memory-alexandria-hill-who-died-while-foster-care-aged-2-years-old.

 3. Erg grappige en zeer subtiele satire over de onzin die over Obama op het net wordt verspreid, leuk!! Met name natuurlijk de onzinnige film van Mockumentarymaker Joel Gilbert (ook bekend van Paul ‘McCartney is really dead’ en ‘Elvis Found Alive’).

  De link naar de bizarre website (conservapedia) van Christenfundamentalist, Creationist, Islamofoob, Homofoob en Atheismofoob Andrew Schlafly. Briljant! Goed dat dit soort internetbagger aan de kaak wordt gesteld.

  Ook het verhaal over John Brennan mag natuurlijk niet ontbreken. Dit onzinverhaal dat zijn oorsprong vindt bij John Guandolo, voormalig FBI agent, Islamofoob en Aluhoedje 1e klas.

  Kortom, hulde voor deze subtiele satire en laat zien dat de aluhoedjes elkaar echt vinden op het internet!

 4. Pak er drie feitjes uit waar iets aan af te dingen valt, en negeer de rest. Slaap lekker schaapje.

 5. Helaas zijn het niet slechts drie feitjes, het gehele stuk mist elke vorm van samenhang. In de kern gaat het over de bemoeizucht van de overheid, door inlichtingendiensten, heffen van belasting etc. Dat kan een valide punt zijn, al wordt dat maar matig beschouwd en onderbouwd.

  Het gaat hier om schuld en met name Obama wordt nogal wat ‘aan zijn broek gehangen’, maar daar gaat de auteur nogal de mist in. Hij combineert namelijk een gebrek aan bewijs met oerslecht bronmateriaal. Barack Obama heeft om te beginnen geen communistische grootouders. Obama’s biologische vader was noch communist noch moslim (hij was atheist).

  Frank Marshall Davis, was een activist (vooral op het gebied voor gelijke rechten voor ‘African Americans’) die mogelijk lid is geweest van de communistische partij. Later is hij op Hawaii gaan wonen. Daar was hij ‘mogelijk’ een bekende van Obama’s grootvader. Voor het ‘mentoring’ van de jonge Obama is geen enkel bewijs. Kortom, geen enkel bewijs voor een geheimzinnige communistische indoctrinatie…

  Het PRISM programma is in 2007 opgezet door Bush, Obama heeft het, in feite, overgenomen van zijn voorganger. Onder Clinton waren er 8 czar’s, Bush heeft dit uitgebreid tot 33 en onder Obama zijn er 5 bijgekomen.

  Dat lijkt me een beetje jammer, in het midden staan punten, die al dan niet valide zijn. Maar ze worden omgeven door een compleet onzinnig verhaal zonder enkele substantie. Waardoor het daadwerkelijke doel van het stuk verdwijnt in een mist van flauwekul.

  De eindconclusie van de vrijspreker, heeft los van het gebrek aan bewijs, niets van doen met de echte kritische kernpunten van het stuk.

  pcrs [6] reageerde op deze reactie.
  pcrs [7] reageerde op deze reactie.

 6. @Alfred [5]: Je argumentatie bestaat voornamelijk uit labelen: ‘aluhoedje’ en verder dat je bronnen beter zijn dan de mijne. Dat valt nog maar te bezien, maar je kunt ‘guilty by association’ verklaren. Je betitelt een bron als:
  “Christenfundamentalist, Creationist, Islamofoob, Homofoob en Atheismofoob ”
  en klaar is Kees: discredited. Een paar molenstenen om iemands nek en kijken of hij wil zinken.

  Dat is natuurlijk filosofische onzin die je voornamelijk bij links tegen komt. Iemand die zegt 2+2=4 kan opeens geen gelijk hebben omdat hij homofoob is. Het is een manier van nonredenatie; smijt wat stront en hoop dat er wat blijft plakken.

  Dit is ook typisch Obamabot denken:
  Iemand bekritiseerd Obama omdat hij met decreten regeert, gevangen martelt, zijn onderdanen bespioneert en mensen zonder proces opsluit en wat zegt een Obamabot dan:

  “Dat werd onder Clinton en Bush ook al gedaan en Obama heeft dat alleen uitgebreid”

  Right en wat zegt dat? Heb ik ergens beweerd dat het allemaal onder Obama begonnen is verkeerd te gaan? Praat dat recht wat krom is?

  Wel hilarisch natuurlijk dit soort kritiek. Zoals bij elke gelovige moet je niet aan zijn mullah komen, want dan is het hommelis.

  Doet Wikipedia het wel als bron? Of is dat ook een homofobe site?
  https://en.wikipedia.org/wiki/Barack_Obama,_Sr.
  “Barack Obama’s father Onyango had traveled widely, enlisting in the British colonial forces and visiting Europe, India, and Zanzibar. There he converted from Roman Catholicism to Islam and took the name Hussein”
  ” Obama was raised in a Muslim family.”

  Alfred [10] reageerde op deze reactie.

 7. @Alfred [5]: Obama moet toch wel een beetje ongemakkelijk gevoel gehad hebben bij Frank Marshall Davis naarmate het presidentschap lonkte. In zijn originele biografie ‘Dreams from my father’ noemt hij hem alleen bij de naam ‘Frank’ en hij noemt nergens zijn volledige naam. FMD komt echter in elke sectie van het boek voor. In de audioboek versie in 2005 met de presidentieele aspiraties op komst, is Frank echter helemaal verdwenen.

  Frank die volgens Alfred ‘misschien communist was’….
  “Davis was also a literal card-carrying member of the Communist Party—Party number 47544.”

  Hij is idd naar Honolulu verhuisd, waar hij als journalist werkte:
  “Davis edited and wrote for Party-line publications such as the Honolulu Record and the Chicago Star, which included contributors who served as actual agents to Stalin’s Soviet Union. Davis did outrageous Soviet propaganda work in his columns, at every juncture agitating and opposing U.S. attempts to slow Joseph Stalin”
  van zijn hand:
  “.. while Stalin was pursuing “democracy” in East Germany and the Communist Bloc”
  http://www.theblaze.com/contributions/obama%E2%80%99s-purge-why-has-frank-marshall-davis-been-quietly-removed-from-dreams-from-my-father/

  It’s hard to imagine that anyone could see Davis as a mentor. And yet, in the autumn of 1970, Davis was introduced to Obama by Obama’s grandfather, who was seeking a role model/father figure to mentor his grandson.

  Nou Alfred: Alleen nog even de double tap drone strikes rechtvaardigen. De eerste om je vijanden te doden, de tweede om de toestromende hulpverleners te slachten.

  Kom op, je kunt het, de echte gelovige kent geen grenzen aan zijn trouw. Kun je ook nog even de arabische teksten van Brennan vertalen. Je weet wel dat stuk in de video aan het einde, nadat je hem zelf het moslim geloof kan horen en zien verheerlijken?

  Zo ook weer afgehandeld, volgende …

  Alfred [11] reageerde op deze reactie.

 8. Nog vergeten te vermelden: Obama beloofde de meest transparante overheid ooit, en liet een record aantal documenten geheim verklaren, zodat iedere lekker als spion vervolgd kan worden.
  Hij beloofde ook bescherming van whistle blowers, omdat :
  “Often the best source of information about waste, fraud, and abuse in government is an existing government employee committed to public integrity and willing to speak out. Such acts of courage and patriotism, which can sometimes save lives and often save taxpayer dollars, should be encouraged rather than stifled as they have been during the Bush administration.”
  Afijn hij vervolgde natuulijk nog nooit zoveel whistleblowers
  http://www.techdirt.com/articles/20130620/18182823551/obama-administration-has-declared-war-leakers-claims-any-leak-is-aiding-enemy.shtml

  Dan is er ook nog het targeten van politieke tegenstanders middels belastingaudits, iets wat je bijna zou vergeten tussen alle schandalen en machtsmisbruik. Maar wacht, is er niet ergens een pedofiel te vinden, die daar ook iets over zei? Dan kunnen we het gelijk aan de kant schuiven met en handwuif gebaar, mompelend:’oh dat komt van die pedofiel’

  Verder flikkerde hij nog 300 miljoen $ belastinggeld naar vriendjes bij het alternatieve energiebedrif Solyndra, dat vervolgens op de fles ging. Maar wacht, heeft Bush ook niet belastinggeld weggegooid naar zijn vriendjes? Want dan maakt het allemaal niet meer uit. Zolang er geen sprake is van een trendbreuk, is het ok. en Pol Pot vermoordde ook mensen, dus wat zeur je nu over Obama?

  Redeneren is kennelijk niet iets is wat aangeboren is.

 9. @pcrs [6]: In mijn eerste posting was ik inderdaad, net als jij in je stuk (…de communistische moslim Barack Obama Sr…), aan het labelen. Ik ging er namelijk vanuit dat je per abuis dubieus bronmateriaal had gebruikt. Het zou beter zijn geweest om op Conservapedia door te linken naar de echte onderliggende bronnen (hoewel de meerderheid van de referenties ook van biased websites komt). Conservapedia noch Wikipedia zijn in zichzelf bronnen, maar verzamelpunten. Dat betekent niet dat er geen goede informatie aan ten grondslag ligt. Het is echter beter door te linken naar de onderliggende informatie (de bron).

  Voor een algemeen beeld kan linken naar een wikipedia bijvoorbeeld wel een aardig overzicht geven. Ik vraag me eigenlijk wel af waarom je linkt naar conservapedia ipv wikipedia voor een algemene indruk van Frank Marshall Davis (FMD)? Conservapedia geeft namelijk net zo’n objectief oordeel over FMD als Jan Marijnissen zou geven over het Libertarisch gedachtegoed.

  Zie ook het blog van libertarier Loren Collins over de Obama misinformatie machine. http://barackryphal.blogspot.nl/2012/09/joel-gilberts-dreams-from-my-real-father.html

  Ik heb geen idee wat een Obamabot is en je begrijpt me verkeerd als je denkt dat ik alles goedkeur wat er gebeurt. Wat ik niet begrijp is je nogal dubieuze bewijslast tav Obama’s jeugd om aan te tonen dat er een ‘grote boze overheid’ is die slechte dingen doet. Zoals we namelijk zien doet Obama hetzelfde als (alle/vele) voorgaande presidenten. Ik begrijp je hoofdpunt, ‘de grote boze overheid’, maar niet wat Obama’s vermeende achtergrond daarmee heeft te maken?

  Dus, nee het praat niet recht wat krom is, maar het heeft ook geen toegevoegde waarde voor je eigenlijke betoog. Sterker nog, het doet er afbreuk aan.

  De link mbt tot Obama’s vader begrijp ik niet, hij heeft een islamitische opvoeding gehad. Maar hij gelooft niet in God dus is hij nog steeds moslim? Dat zou dus betekenen dat ik nog steeds gereformeerd ben, ik dacht dat ik dat jaren geleden achter me had gelaten?

  Los daarvan, stel zijn vader was moslim..,,’So What’?

 10. @pcrs [7]: Het artikel en bijbehorende boek van Paul Kengor zijn ook niet echt geweldig als bron. Geen enkele zichzelf respecterende uitgever wilde dit boek uitgeven alleen extremist en beroepsdwaas Glenn Beck wilde wel. Ook zo’n lichtend voorbeeld van objectieve journalistiek.
  http://www.splcenter.org/blog/?s=glenn+beck&submit
  http://politicalhumor.about.com/od/stupidquotes/a/glenn-beck-quotes.htm
  http://www.mercuryink.com/about/

  Het boek van Kengor is dun qua bewijs (vooral de vermeende link met Obama). Dat partij nummer van FMD zingt inderdaad rond op internet, maar wat is de bron? Ik kan de daadwerkelijke bron tot nu toe niet vinden.

  Als toevoeging wil ik wel aangeven dat het onder zwarte intellectuelen in die tijd in de VS niet ongewoon was te flirten met het communisme. Dat is op zich ook niet vreemd, want de VS was in die tijd net als Zuid-Afrika. ‘African Americans’ waren tweederangs burgers, daar is de Soviet-Unie handig op ingesprongen. Tegen het midden van de jaren 60 was deze invloed ook nagenoeg weer verdwenen.

  Ook hier heb ik overigens een vraag? Stel dat de jonge Obama deze man als mentor had, en stel dat deze heeft verteld over de communistische ideologie…, So What?

  De vertaling van John Brennans Arabische deel van de speech:
  http://atlasshrugs2000.typepad.com/atlas_shrugs/2010/02/white-house-proterrorism-john-brennan-speechifies-in-arabic-equates-terrorists-with-shoplifters-lawm.html

  ‘If you permit me after Indonisia [sic] I travelled to Egypt& there I studied Arabic at the American University of Cairo & that in 1975 & 1976 & I traveled to Jordan, Palestine & Jerusalem & Tunisia & after Egypt’

  ‘I resided in the middle east for 6 months 6 years but now I am old I was a student & young I studied Arabic but now I forgot most of the language laze the tongue is laze I am sorry I am sorry for maybe G-d willing (Inshallah) I will learn Arabic one more time G-d willing (Inshallah)’

  Waar zegt hij ook al weer dat hij Moslim is?

  pcrs [12] reageerde op deze reactie.

 11. @Alfred [11]: Je hebt iets raars met
  ” Ik kan de daadwerkelijke bron tot nu toe niet vinden.” of “onderliggende bron”
  Wat is een daadwerkelijke bron? Eentje die zegt wat je wilt horen? Mij maakt het eigenlijk niet uit waar de feitjes vandaan komen. De interpretaties gaan vaak de mist in en daarvoor moet je een beetje kritisch naar de bron kijken en zelf nadenken. Maar als ik een stukje schrijf, dan google ik voor feitjes en neem de eerste de beste bron. Ik wordt er niet voor betaald. Dan zoek je uit die heel lijst linkjes een paar waar je denkt een gat in te kunnen schieten en dan blijkt zelfs dat je niet te lukken en kom je niet verder dan karaktermoord.

  ‘Het was niet ongebruikelijk onder zwarten om te flirten met het communisme, want Amerika was een soort zuid afrika’

  right, dat is logisch.

  ‘Niemand wilde het Obama kritische boek uitgeven behalve extremist en beroepsdwaas Glenn Beck’

  Vreemd he? Waarschijnlijk waren er ook weinig mensen die Hitler kritische boeken uitgegeven kregen tijdens het nazi regime, of Honecker kritische boeken in de DDR of Ceaușescu kritische boeken tijdens diens bewind in Romenie of kritische boeken over de grote roerganger in China. Wat zegt dat? Dat de muren oren hebben en dat de NSA meeluistert.

  “Ook hier heb ik overigens een vraag? Stel dat de jonge Obama deze man als mentor had, en stel dat deze heeft verteld over de communistische ideologie…, So What?”

  Het maakt heel veel uit wie je mentor is tijdens je jeugd, zeker als hij hem zo vaak noemt in zijn boek. Al ben je vrij te geloven dat het om een andere Frank gaat van wie de achternaam niet genoemd kan worden en die verdwenen is in latere versies van Obama’s biografie.

  Ook het feit dat Obama sr zwaar aan de drank raakte, wat het bijna onmogelijk maakte voor hem een baan te krijgen en dat hij betrokken was bij een aantal serieuze auto ongelukken, waarvan de laatste dodelijk was, maakt heel veel uit. Clinton had ook een alcoholische vader. Iemand wordt gevormd door zijn opvoeding en het lukt maar heel weinig mensen om daar echt van los te breken en onafhankelijk na te denken. Ook het ontwikkelen van empathie komt in gevaar met een laveloze vader.
  Inshallah

Comments are closed.