GunControlNiet alles in Amerika is kommer en kwel: zoals zij ons benijden om ons liberale softdrugsbeleid heeft Amerika een relatief vrije wapenwetgeving. Het recht op het dragen van een wapen wordt breed verdedigd. Als er discussie is, dan gaat deze over details of deze wapens openlijk gedragen mogen worden of niet. Voor Nederlanders een ongekende luxe, omdat je hier al strafbaar bent met een busje pepperspray of een dubbel geslepen mesje op zak.

De lobbyclub voor het openlijk dragen van wapens is www.opencarry.org en hun argumenten liegen er niet om: met zichtbare wapens weet je als omstander gelijk wat voor vlees je in de kuip hebt, criminelen zullen zich wel twee maal bedenken als ze zich omringd weten met gewapende burgers. De OpenCarryclub mag de angsthazen graag herinneren aan dit grondrecht. Zo zien we hier een filmpje van een man die met een assault rifle de Wall Mart in loopt.

Stel je zoiets voor in Nederland. Met je Uzi in de Albert Heyn? Een Glock 17 aan je middel als je de bouwmarkt in loopt? Natuurlijk dromen we allemaal van een Teletubbieland waarin niemand elkaar geweld aan doet, maar de werkelijkheid is dat er ook in Teletubbieland criminelen met pistolen rondlopen. Dan kun je als zorgzame en oplettende vader/moeder maar beter je eigen bescherming geregeld hebben. Want hoe goed de politie ook bewapend is en hoe bevlogen ze ook boeven willen vangen, met wettelijke maximum aanrijdtijd van een kwartier zijn ze toch vaak 15 minuten te laat op het plaats delict. Voor hen een heterdaad gemist, voor het slachtoffer het verschil tussen leven en dood.

Ingezonden door Prepperoni

18 REACTIES

 1. Goed bewapende politie? Ik ben geen wapenspecialist, maar het zeer verouderde dienstwapen wat de Nederlandse politie gebruikt is een zwak door alle consessies die ze moesten doen, en altijd moeten doen in de toekomst. Geschikt voor mannen en vrouwen, links en rechtshandig, uitwerpen van de hulzen enz. volgensmij is dit een AR15, en geen fullauto versie, dus ook geen assault rifle, maar wel een semi auto rifle.

 2. Quote:
  “Met je Uzi in de Albert Heyn .. “

  Gezien het enorm aantal doden door misdaad de laatste tijd in de Albert Heyn? Een zeer goed idee!

  Euj …

  Volgens mij is het recht op zelfverdediging wat anders dan met wapens in de supermarkt te gaan zwaaien.

  Bertus [3] reageerde op deze reactie.

 3. Sorry hoor, maar dit gaat me wel een beetje te ver. Onnodig paniek zaaien enzo.

 4. en volgens mij hebben bedrijven elk recht om hun eigen regels te hanteren

 5. Vaak worden bepaalde wapens als ‘Assault Rifles” gekenmerkt.
  Een Assault Rifle is altijd als een automatisch geweer vanaf de schouder afgevuurd wordt, en niet ‘beltfed’ is zoals een M-60.
  In Amerika moet men voor zulke wapens diep in de buidel tasten ($ 15.000 heb ik wel eens gelezen. En dat is alleen om een van zulke wapens te mogen kopen)
  Daarom hebben velen enkel een halfautomaat (iedere keer de trekker overhalen voor 1 schot) die er als een assault rifle uitziet, maar er dus geen is.
  Hoe het verder uitziet doet er niks toe.Je kan dus ook vanaf een afstand zien of het er een is.

 6. Een UZI weegt ca 3,5 kg. Afhankelijk van het model.
  Natuurlijk heb je het recht in Amerika om je UZI altijd bij je te dragen. Maar ik weg dat je het geen maand volhoudt.
  (Probeer maar eens altijd een tas met 3,5 kg stenen mee te slepen)
  Net als die AR-15 die die vent in het filmpje bij zich heeft.
  Het is alleen voor het maken van een statement.
  Na een tijdje wil je iets handzamers en lichters.

  ratio [9] reageerde op deze reactie.

 7. 1. Elk privaat bedrijf zou het recht moeten hebben om zijn eigen regels te bepalen. Dus als de Albert Heijn of de Wall Mart geen wapens binnen wil hebben, dan heb je dat te respecteren en anders ga je maar lekker ergens anders winkelen.
  2. De Wall Mart is in deze wel achterlijk hypocriet want ze verkopen zelf wapens en kogels.

 8. @ratio [9]:

  In die staten worden toevallig wel de meeste moorden gepleegd… met vuurwapens.
  Gek dat criminelen zich niks van die wet aantrekken.

  Zij vindt dat ze de spullen die erin zitten nodig heeft. :/
  Een stuk ijzer waarvan je hoopt dat je het niet nodig hebt is een ander verhaal.
  Je kunt het ook met een brandblusser van 3,5 kg proberen.
  Als iemand vraagt waarom je altijd met die brandblusser rondsleept, kun je wel zeggen dat je voorbereid bent op een brand. 🙂
  Zie je het voor je? Je brandblusser met een riem op je rug? 🙂
  De kans dat je hem zult gebruiken is bijna net zo groot als dat je je vuurwapen zou moeten gebruiken.

  Ratio [11] reageerde op deze reactie.

 9. Ik had liever ook geen pistolen en geweren in de wereld. Conflicten kunnen in korte tijd heftig excaleren en een moment van niet nadenken heeft gelijk fatale gevolgen.

  Maar helaas zijn er nu eenmaal vuurwapens en helaas zijn er ook mensen die deze aanschaffen om anderen kwaad te doen. Zolang ik in deze wereld leef (en niet in Teletubbieland) zal ik met deze dreiging moeten omgaan. Je kunt het negeren, met het kleine risico dat je op een willekeurig tijdstip geheid het slachtoffer wordt. Je kunt je voorbereiden, dat zou ik willen. Helaas is het kopen en dragen van een vuurwapen in nederland geen sinnicure. Je wapen staat geregistreerd, je moet twee kluizen in huis hebben (1 voor het wapen en 1 voor de munitie) en dit wordt op willekeurige momenten gecontroleerd.

  Een mooie oplossing zou zijn een single-shot pistool uit de 3d-printer. Licht, praktisch onzichtbaar want van plastic en niet onnodig aggressief: de dreiging van het lossen van slechts 1 schot is vaak al voldoende om een of meer criminelen op afstand te houden. Als je dit in groepsverband aanpakt kan 1 persoon een legaal wapen aanschaffen die munitie koopt voor z’n vriendjes met geprinte wapens. Dit zou mooi zijn, ware het niet dat je ook met zo’n zelfgeprint wapen toch strafbaar bent. En dat is een risico dat ik momenteel toch liever niet loop.

  Over dat Open Carry: je hebt mensen die erg op hun rechten staan en dergelijke principielen kunnen vermoeiend overkomen. Het is alleen wel goed dat ze er zijn.

 10. een AH erlebnis; vroeger mocht alleen m’n moesie mee

 11. @Ratio [11]:

  Het klopt, als je niet van je rechten gebruik maakt, wordt je op een morgen wakker zonder rechten.
  Als je er geen gebruik van maakt kunnen we het net zo goed verbieden, toch?

  We zien allen wat er voor toekomst voor Amerika aankomt, of niet?
  Een doel om dat te bereiken is een verbod op wapens.
  Ik lees op infowars.com dat ze al bezig zijn deze in te vorderen.
  En… de regering heeft drones.
  Het bezit van wapens in Amerika is toch van het begin af aan gedacht om je te kunnen verzetten tegen een tirannieke regering? Waarom hebben ze zich dan al lang geleden niet al gewapenderhand verzet? Als ze het nu niet doen, wanneer dan wel?
  Je leest overal over de “2nd American Revolution”, maar er gebeurt niks.

  Prepperoni [17] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.