Een verrassend positief artikel in de Huffington Post over Mises. Peter Klein wordtMisesLibrary hier aangehaald: ‘Mensen zijn in toenemende mate teleurgesteld in de Keynesiaanse visie op de economie. Keynes volgers waren blind voor de huizenbubbel en de financiële crisis. Hun reactie was de economie op te pompen met goedkoop krediet en verhoogde overheidsuitgaven dat de ellende alleen maar verlengde.

De Oostenrijke School – onder leiding van Mises – biedt een alternatieve verklaring waarin pieken en dalen veroorzaakt worden door de manipulatie van rentestanden door de Centrale Bank in een ijdele poging om de economie te stimuleren of te stabiliseren.’

Het hele artikel van Steve Mariotti vindt je hier.

 

 

1 REACTIE

  1. Actueel, want de coalitie in ons land heeft net bedacht dat je, zodra de huizenmarkt weer een beetje op gang is, nog maar 80% van het hypotheekbedrag mag lenen en 20% zelf moet ophoesten.
    Maar wat daar logisch bij zou horen is een korting of verlaging van de hypotheekrente omdat de bank minder risico loopt; banken berekenen ook een opslag op de hypotheekrente bij een financiering van meer dan 100%, toch? waarom dan niet een lagere rente bij minder dan 100% financiering?

    Dan lijkt me bovendien geen reden meer te bestaan voor een hypotheekrente die ruim 1 % hoger ligt dan in de ons omringende landen. Bij spaarrente geven hebben banken totaal geen moeite met de marktsituatie, bij te betalen hypotheekrente wel.

Comments are closed.