integrityWie gaat daarvoor zorgen? Een politicus!! En wel de hoogste politicus die voor het Nederlandse geld zorgt: Jeroen Dijsselbloem, minister van Financiën!

 

Jeroen heeft daarvoor een briljant idee. “Laat iedereen die met geld omgaat, de “eed”  afleggen waarin hij belooft dat hijzelf integer zal zijn.
De omschrijvingen wat ze met integer bedoelen is overigens nogal vaag, maar dat deert kennelijk niet. Top-banksters schijnen de eed al afgelegd te hebben.

Ik weet trouwens ook niet wat je aan een eed hebt. Ik denk dan altijd dat Beatrix en nu ook Willem Alexander gezworen hebben om de soevereiniteit van Nederland en de onafhankelijkheid van het grondgebied te verdedigen met geheel hun vermogen. Nou, daar is geen moer van terecht gekomen en niemand trekt er zich wat van aan. Alles gaat gewoon verder en de politici werken hard om het restje soevereiniteit nog weg te geven. Bvb alleen al de EU BankUnie die ze nu aan het invoeren zijn!

Wel wordt alles weer in wetten vastgelegd waar bvb Kamerpolitici uitgebreid over gaan discussierenen publiciteitspunten halen.

Daarna krijgen we de hele zweer-show waar iedereen die met financiën omgaat aan deel moet nemen, en geregistreerd worden.
Het lijkt erg op de “erfzonde” die je wordt kwijtgescholden door wat water over je hoofd te gieten!

En dan heb ik nog niets gehoord over de controles die natuurlijk uitstekend geschikt zijn om nieuwe controleursbanen te scheppen.
Maar ook daar heeft Jeroen aan gedacht: ” De minister wil ook de zogenaamde geschiktheids- en betrouwbaarheidstoets voor toekomstig bankpersoneel uitbreiden. Nu worden alleen nog bestuurders en commissarissen van financiële ondernemingen door De Nederlandsche Bank getoetst. Onder andere via vragenlijsten en antecedentenonderzoek wordt onderzocht hoe integer zij zijn.”
ZIE NRC: <http://www.nrc.nl/carriere/2013/08/15/dijsselbloem-wil-ook-bankierseed-voor-gewone-bankmedewerkers/>

En het stopt niet bij de banken. Ook particuliere adviseurs en effectenhandelaren  “mogen” meedoen. En de kosten voor controles op hun werk “mogen” ze ook nog zelf betalen:
Daarnaast wordt de overheidsbijdrage in de bekostiging van het toezicht op de financiële markten afgeschaft. De kosten komen vanaf 1 januari 2015 volledig voor rekening van instellingen die onder de reikwijdte van DNB en AFM vallen. Deze maatregelen volgen uit het regeerakkoord.
http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2013/08/14/uitbreiding-bankierseed.html?ns_campaign=regeringsnieuws&ns_channel=nb

Reken maar dat de overheid daar piekfijn voor gaat zorgen.
Of het ook zo zeker is dat Nederland weer een integer geldsysteem krijgt in plaats van de huidige valsemunterij met euro’s, is een enorm twijfelpunt.

In ieder geval: Nederland wordt het voorbeeld van een integer land.
Jeroen zal daar voor zorgen.

9 REACTIES

  1. Hoe komen politici er bij dat mensen niet integer zijn? Waarschijnlijk doordat ze weten dar ze het zelf niet zijn.
    Alleen polici kun je nooit vertrouwen, dat is zeker!!

  2. Reken maar dat het bedrog hiermee helemaal afgelopen is lieve schaapjes! Alleen dat geld uit niets creëren wat alle banken doen, legt u deze oplichterij nog eventjes uit meneer Dijsselbloem, of verzwijgt u dit bedrog? Of wilt u beweren dat u niet weet hoe geld ‘gemaakt’ wordt? Kijk dan even op http://www.positivemoney.org/uk

  3. @rob [4]: er was eens een politiekeleider die tegen mij zij als in de politiek zit moet je geen geweten hebben naar de burger toe en dit gezegde is al meer dan 20 jaar oud de politieker was Marcus Bakker van het CPN wat is opgenomen in de SP is een oude buurman van me.

Comments are closed.