JijBij het NOS nieuws om 20.00 uur werden de cijfers van het CPB bekend gemaakt met toelichtingen. En daar klokt wel heel duidelijk door dat u dat schuldige bent die veroorzaakt dat Nederland het het slechts van alle landen doet.

 

U hebt geen nieuw huis gekocht, zelfs niet verbouwd,  en ook uw auto niet eens vervangen door een nieuwe!

U hebt ook minder en goedkopere zomerkleding gekocht, en andere uitgaven uitgesteld.
Ook verslaggeefster Eva Wissing was op  die toer.

Wel, als u uw geld wilt oppotten, dan moet de overheid daar maar een  verbod op maken. Een boete op sparen!
En dat kan het gemakkelijkste door verdere “bezuinigingen”. Die zullen dan op Prinsjesdag in september wel bekend gemaakt worden.

21 REACTIES

 1. De stijgende kosten voor leven in demminkland, zoals belastingen op gemeentelijk, provinciaal en nationaal niveau, verplichte verzekeringen, energiebelastingen, verhoogde belastingen op verzekeringen etc. etc. etc. zijn dermate dramatisch, dat elk weldenkend mens op een ander vlak minder uitgeeft. Tenzij je zoals de NOS aan de tiet van de overheid hangt, of de overheid zelf bent uiteraard, want dan is er altijd genoeg geld.

  Nederland is al lang nederland niet meer. En de nederlanders hebben het aan zichzelf te danken. Ze hebben tijdens verkiezingen gekozen voor vertegenwoordigers en daarmede hun souvereiniteit gedelegeerd. De meesten maakt het niets uit zolang ze nog wat te vreten hebben en voetbal kunnen kijken.

  Good night and good luck.

  Socrates Raramuri [7] reageerde op deze reactie.

 2. Mijn tv is al een oud beestje uit 2007 en ik wil dolgraag een nieuwe kopen. Ook mijn pc begint oud te worden, en ik wil zo graag een Mac.

  Alleen, heb er het geld niet voor, ik mag nog blij zijn dat ik g@dverdikkeme wat te vreten op mijn boord heb :o.

  Zijn ze nou helemaal van de pot afgerukt !!!

 3. @.M [4]:
  Ik kan het niet laten om toch te reageren. een boet op sparen bestaat inderdaad al lang. Een nog hogere boet zal er toe leiden dat mensen hun geld van de bank halen en zwart bewaren. Als je dat stukje bij beetje doet (je mag per dag € 500 pinnen per persoon) valt dat niet onder ongebruikelijke transacties en zal de bank het niet melden.

  Waar je het gelaten hebt, vraagt de fiscus? Uitgegeven; ik ga sinds enige tijd regelmatig uit eten en allerlei andere leuke dingen doen die ik cash betaal. Dat is niet verboden en bovendien dat wil Rutte toch?

  Hub Jongen [10] reageerde op deze reactie.

 4. @John [1]: ik koop zelf zaken in zoals zaad, gereedschap, superfoods [denk aan honing wat eeuwig goed blijft]. Er zijn veel waardevolle zaken waar je je geld in om kunt zetten die of goed bruikbaar zijn in een zelfvoorzienende toekomst, of goed te ruilen zijn.
  Als je echt geen ruimte hebt, dan blijft er goud en zaad over. Overigens eisen beide ruim onderzoek om de investering zin te laten hebben. Als een kip zonder kop handelen is altijd zeer kostbaar…

 5. @rob [5]:
  “. . . Een nog hogere boet zal er toe leiden dat mensen hun geld van de bank halen en zwart bewaren.. . . ”

  Dat is heel verstandig. Het is vreselijk moeilijk om te bepalen wat er met het “geld” aan het gebeuren is. Uitgeven van een overheid van € 90 miljoen meer dan je ontvangt, elke dag weer, kan niet eeuwig doorgaan.
  Voor de rente die je krijgt hoef je het niet op de bank te laten.

  Minimaal tracht voor een paar weken cash in je huis te bewaren, en als dat te veel wordt, zet het dan om in duurzaam spul wat je straks toch nodig hebt.

  Ik heb in België gewoond en daar was kopen zonder BTW veel gebruikelijker dan in NL. De koper spaart 20 %, en de verkoper heeft zgn minder winst en dus minder belasting.

  Typisch dat daar in NL minder og geen gebruik van wordt gemaakt.
  Zijn ze allemaal zo gezagsgetrouw of allemaal zo bang?

  rob [11] reageerde op deze reactie.
  Kievit [18] reageerde op deze reactie.

 6. Inderdaad 2 boetes op sparen in de vorm van 2 belastingen:
  Inflatie-boete op al uw geld, vermogensbelasting-boete op alles boven 21,5 k€.

  Zet uw geld zoveel mogelijk om in producten die voor u van waarde (kunnen) zijn en niet aan bederving onderhevig zijn, zoals edelmetaal, drugs, tabak, alcohol. Ook al gebruikt u het zelf niet, dit zijn producten die alleen maar duurder worden en voor genotmiddelen is er altijd markt, zelfs in een totale anarchie of in puur communisme (kijk nu maar, in ons “98% communistische Westen” zijn genotmiddelen al erg populair).

  Hierbij bedenk ik nu pas dat er wel degelijk een principieel verschil zit tussen de roverheid en een andere dief. Een roverheid HAAT cash geld, een andere dief vindt het juist prima dat u veel cash geld heeft.

 7. Bij de ABN kan ik 1000 per dag pinnen! Alles wat over is verdwijnt in een matras, en die matras is niet in een Eurozone en bevat zeker geen Euro’s! Op die manier kun je het later ook nog eens geruisloos aan je kinderen/kleinkinderen geven. En natuurlijk, zoveel mogelijk ex btw kopen. Werkt ook in NL. Stel je auto moet onderhoud hebben (4 stuks). De betreffende garage krijgt de opdracht alleen als hij zonder rekening de wagens naziet. Zo niet, naar de concurrent. Garantie, yah right, betaal je zelf dubbel en dwars. Een kleine onafhankelijke garagist kan het net zo goed. Tuin onderhoud, het zelfde. Schilderwerk aan huis, het zelfde. Alleen die nieuwe TV of PC is wat lastiger, maar kun je via internet uit Duitsland laten komen (dan (nog wel) BTW).

  Kievit [20] reageerde op deze reactie.

 8. Er is maar één schuldige aan alle ellende. Dat is Rutte die in april gedrogeerd en hallucinerend begon te brallen dat we ons geld moesten uitgeven. Rutte staat volledig naast de werkelijkheid en hij heeft geen idee wat er in Nederland gaande is.

  Eind deze maand zal Rutte de nieuwe bezuinigingen bekend maken. Bij de roverheid is bezuinigen niet hetzelfde als bij de burgers. Als burgers gaan bezuinigen, dan geven ze minder geld uit. Gaat de roverheid bezuinigen, dan zal en moet de burger meer uitgeven om de inkomsten van de roverheid veilig te stellen.

  Kievit [21] reageerde op deze reactie.

 9. Hedde gij da gezeet gehad ja minde da werkelik woar hoe doede ge da hoe doede ge da hoe hedde gij da gedoan

  wat hier allemaal gesproken wordt heet eigenlijk prepping. Niks mis mee. Denk aan kleding, voedsel, zaden, goud, zilver en survival spulletjes. Het is inderdaad veel slimmer om geld om te zetten naar spullen. Hangt wel vanaf welke spullen natuurlijk. Onderzoek eerst een aantal sites. eentje daarvan is: http://preppers.nl/

  Het is nooit verkeerd om voorbereid te zijn. En als je toch wilt sparen voor die mooie pc, tv of wat dan ook, zet dan een klein deel van het geld dat je overhoudt (als je het overhoudt) en met de rest koop je lang houdbare dingen.

 10. En ik dan ? Laat ik nou wél mn geld hebben uitgegeven en die nieuwe aut hebben gekocht en ach als je dan toch andermans geld moet uitgeven dan ook gelijk maar een leuk campertje erbij en als kers op de taart de hele witgoed berg maar even vervangen, zo die zit er in, en dat tegen een aantrekkelijke jaarrente, en nu maar hopen dat die bank dan ook failliet gaat en ik mijn lening rentevrij kan inlossen.

  Als de hoofdsom voor bijna 10% is ingelost heb ik plotseling geen cent meer te makken en laat ik me failliet verklaren en intussen verkoop ik de hele zooi op papier aan een paar flinke kampers, laat ze maar komen

 11. @Hub Jongen [10]: hup de Jong daarom hebben de banken in u Nederland geen kluizen meer in de bank, alles moet op een rekening staan daarom gaan velen de grens over met hun geld, in Duitsland zijn genoeg kluizen bij de banken tja haal je geld van de banken en betaal a’kontand en de haag kan u niet volgen waar u het geld aan uitgeeft de vaste laten die zien ze maar de rest niet, zet het maar in een oude sok(kluIs)

  Kievit [19] reageerde op deze reactie.

 12. @Kievit [18]: @Hub Jongen [10]: hup de Jong daarom hebben de banken in u Nederland geen kluizen meer in de bank, alles moet op een rekening staan daarom gaan velen de grens over met hun geld, in Duitsland zijn genoeg kluizen bij de banken tja haal je geld van de banken en betaal a’kontand en de haag kan u niet volgen waar u het geld aan uitgeeft de vaste lasten die zien ze maar de rest niet, zet het maar in een oude sok(kluis)

 13. @Amir [13]: helaas dat matras vind de inbreker ook gewoon een kluis huren kost 45 euro per jaar net over de grens en u zit safe.

 14. @Maserati Teun [14]: Maserati Teun hij brult wel meer woond bij mama thuis, dat houd in tweedinkomens en als twee bejaarden gaan samen wonen worden ze bestraft hoe krom is Nederland, zijn moeder vangt ook aleen staande AOW en hij twee ton per jaar. daar kunnen ze mooi van leven.

Comments are closed.