Heinrich_Kiepert._Imperia_Persarum_et_Macedonum._1903 (1)Zelfs Groen Links wenst in Syrië in te grijpen. De groepjes dode mensen hebben hun werk gedaan. De vraag wie de gaskraan heeft open gedraaid is echter nog niet beantwoord. Een ingrijpen in de burgeroorlog in Syrië is gunstig voor de rebellen. En dodelijk voor de regering. Zou de regering die in de oorlog weer enige succesjes behaalde, op deze manier haar eigen graf graven? Of zijn het de rebellen die de verleiding van de gaskraan niet konden weerstaan?

In de media verschijnen intussen kaartjes van Syrië de eerder over Irak verschenen. Mooie infogrammen met locaties van chemische wapenfabrieken en opslagplaatsen.

Het grappige is dat als men ingrijpt in Syrië de VS dan moslim extremisten steunt. De EU jongeren die voor islam en de maagden naar Syrië zijn afgereisd zijn dan ook opeens niet langer meer als terroristen te kwalificeren. Ze zijn voorlopers geworden voor onze F16’s en mariniers. Zouden ze dan opeens met eenzelfde respect worden onthaald? Zouden ze lintjes krijgen?

Zou Iran ook hier als de uiteindelijke winnaar uit de bus komen? Iran heeft niet langer meer te vrezen van het in delen opgeknipte Irak en is derhalve de enige winnaar van de Bush oorlogen in Irak. Zou Iran ook de winnaar worden van een oorlog in Syrië? Vast staat dat het Westen veel gaat verliezen. Ofwel het zet de relatie met China en Rusland onder zeer grote druk, ofwel er wordt een deal gemaakt die China en Rusland elders doen profiteren. In beide gevallen betaalt het Westen een hoge prijs. De afgelopen halve eeuw is het zo dat stabiliteit in een islamitisch land in het Midden Oosten een dictatuur vereist. Iran kan deze als geen ander vorm geven in Syrië.

Iran zou dan de lachende derde zijn van de oorlogen die met name de VS tegen landen hebben gevoerd. Oorlogen waar het motief van de oorlog juist was het tegengaan van de verspreiding en het gebruik van WMD. Degene die profiteert van al deze oorlogen werkt zelf aan het ultieme WMD……

Heinrich_Kiepert._Imperia_Persarum_et_Macedonum._1903 (1)

18 REACTIES

 1. Het blijkt dus dat GroenLinks een politiek knechtje is van de CIA. Dat verbaast me ook niet, want deze splinterpartij en ´rebels without a cause´ willen dolgraag meedoen met de reguliere politiek. Daarom slikken ze dankbaar zoveel Amerikaanse propaganda. Zielige vertoning deze non-valeurs.

 2. De “groene” politiek komt uit de koker van de fascistische NWO-kliek die deze wereld met hun bankenkartel in een financiële wurggreep heeft. Het einddoel is de spoedige “endlosung” van ca. 6 miljard mensen op deze wereld omdat deze elite 1 miljard slaven wel genoeg vindt, aldus hun chef roeptoeter Queen Elisabeth.
  Als eind dit jaar, of begin volgend jaar, hun financiële piamidespelletje in elkaar stort, en geld uitsluitend nog waarde heeft om de kachel mee aan te maken, mag u allemaal van de honger creperen.
  Om deze smerige zaak te camoufleren is uiteraard weer eens flinke regionale oorlog nodig maar een wereldoorlog is ook prima.
  De reactie van GroenBlind verbaasd mij dan ook helemaal niets, Hitler was tenslotte ook een socialist.

 3. Assad heeft zelfs de grenzen opengezet voor een onderzoek. Maar dat willen de heertjes oorlogsmisdadigers niet, die voeren liever een aanval uit. Is u bekend dat Syrië één van de weinige landen in het M.O. is met een seculiere president? En dat ze daar geen centraal bankensysteem hebben? Dan begint er bij eenieder toch wel een belletje te rinkelen?

  Prutser [5] reageerde op deze reactie.

 4. het gaat stap voor stap, cold turkey kunnen we niet van de oorlogen af. of is zij de volgende stap

 5. Herinnert u zich nog de Sarin aanval door terroristen in de metro van Tokyo? Daar kwam ook geen Japanse overheid aan te pas.
  Gifgassen als Sarin zijn gemakkelijk verkrijgbaar, ook door terroristen van Al Qaida en aanverwante groeperingen; een beetje chemicus maakt het trouwens zelf.
  Laten ze eerst maar eens aantonen wie er nou gifgas heeft gebruikt; granaatscherven ergens neerleggen kan ook elke terrorist.
  Zo’n aanval was volstrekt niet in het belang van Assad; maar wel van de terroristen.

 6. Dat vergat ik nog: ik zie een duidelijke overeenkomst met de leugen van George W. Bush om Irak binnen te vallen: “ze hebben massa vernietigingswapens”

 7. Gewoon niet ingrijpen. Wie gifgas gebruikt verspeelt totaal z’n krediet. Ik denk dat als het westen ingrijpt dat het westen dan weer pr-schade lijdt, en er is al een crisis. Soms houdt het gewoon een keer op met de mogelijkheden. Het is toch van de zotte dat als iemand een gaskraan opendraait dat er dan meteen bijna een wO III zou ontstaan? Beetje nuchterheid en kil rekenen kan hier geen kwaad.

 8. https://www.youtube.com/watch?v=bSAMT5Pe15k
  Het gaat er om dat er een pijplijn komt voor gas uit het midden oosten (Quatar/Leviathan gas field) door Syrie en Turkije naar europa en dat europa minder afhankelijk wordt van russisch gas. Putin ziet die pijplijn dan ook liever niet. Via noord Irak en oost Turkije zou ook kunnen, maar daar zitten Koerden en is de controle minimaal.

 9. ER was destijds helemaal GEEN verontwaardiging in het westen bij het bombardement op Dresden (+ 30 000 doden ) en de atoomaanvallen op Hiroshima en Nagasaki (+ 100 000 doden en nog velen jaren later)
  Maar dat was telkens om de oorlog te verkorten …….
  Dat was trouwens ook niet zo erg , het waren geen mensen of kinderen ,of vrouwen ,of ouderlingen , maar gewoon vijanden !
  Trouwens voor velen heden ten dage , zijn die volkeren nog steeds vijanden , vooral die moffen

  pteranodon [17] reageerde op deze reactie.

 10. @Alex Mulder [16]:
  Het verschil hier is een totalitair regime PLUS chemische wapens, waar het westen goed is want democratisch, en deze wapens nooit gebruiken zou vanuit politieke correctheid.
  In WO II was de boosaardigheid nog een beetje verdeeld over bijde partijen.

 11. Iedereen die in de 2e kamer en 1e kamer zitten hebben geen flauw benul waar ze over praten. Het IQ van Groen-Links haalt amper 80, daarvan kunnen we geen enkele zinnige uitspraak van verwachten. Zij papegaaien graag met het kabinet mee, maar inhoudelijk hebben zij geen enkel besef wat deze dan inhoudt. Hoezo ingrijpen, om nog meer onschuldige burgers de dood in jagen, als vergelding? Zij zitten daar enkel voor hun eigen carrière. En af en toe wat schreeuwen, zodat het net lijkt alsof je ook nog mee doet.

Comments are closed.