AAA_Boek_LessonsFrom ThePoorEen Vrijsprekerbezoeker verwees ons naar dit belangrijke nieuws betreffende de rammelende euro, en dat helemaal past in ons DOEL-project :de De WEG NAAR VRIJHEID. Als een topadviseur van Schäuble/Merkel dergelijke dingen zegt, is er grote kans dat men daar een doel mee bereiken wil. In verband met de Duitse verkiezingen wil Angela natuurlijk zo weinig mogelijk verklaringen geven. Hoe minder ze nu kiezers tegen de haren in strijkt, hoe meer stemmen!
Het artikel op de site van “Geen Nieuws” begint als volgt:
”  Nu uit de euro stappen, advies van Duitse topadviseur.
De belangrijkste adviseur van de Duitse Minister van Financiën Wolfgang Schäuble, Kai Konrad, heeft het nu openbaar durven zeggen, Duitsland moet de eurozone verlaten en terugkeren naar de Deutsche Mark ( DM).  Critici beweren dat deze uitspraak komt in verband met de komende verkiezingen in Duitsland, waarbij de regerende CDU/CSU met de huidige bondskanselier Merkel uiteraard hopen weer aan de macht te komen. Merkel zelf kan moeilijk zeggen dat ook zij het beter zou vinden als haar land de euro verlaat, dat kost stemmen, dus zou zij het daarom aan een “adviseur” overlaten , waardoor zij nog alle kanten op kan ?  In ieder geval is de toon gezet nu iemand die bij de huidige regering betrokken is, dit advies durft te geven. Dus ordinaire verkiezingspropaganda ?”

We laten even in het midden of het precies zo zou moeten gebeuren. Beter nog zou zijn als een nieuwe munt Deutschmark of Goldmark of X-mark door goud gedekt zou worden. Maar het belangrijkste is DAT de gammele euro beëindigd wordt.

En dat dan nog samen met de Europese UNIE, en een teruggang naar een confederatie als bvb de EEG met zelfstandigheid van de deelnemende landen. Geen Roemeense stemmen over hoe Nederlanders moeten leven! Niks geen Unies!

Verder zegt het artikel : ” . . . . Jammer genoeg beschikken wij in ons land niet over mannen of vrouwen die nog het vertrouwen hebben van de burger en die het dilemma waarin wij ons bevinden op een heldere  en eenvoudige  wijze uit kunnen leggen, waarschuwend voor de ellende die ons dan boven het hoofd hangt. (als er niet snel met verstand rationeel gehandeld wordt)

Help mee aan de realisatie. Stuur ideeën! Spreid het bericht. Overtuig meer mensen dat we onszelf moeten redden!!! Maak een succes van DE WEG NAAR VRIJHEID!

 

7 REACTIES

 1. Ik denk dat het in oorlogstijd (War on Terror) heel goed is om uit de Euro te stappen, alleen een gezonde economie kan de oorlogsinspanning het beste dragen.
  Dat andere mensen stemmen over mij gebeurt me evengoed van Nederlanders die ik al evenmin ken als Roemenen. Het gaat niet om welke afkomst iemand heeft, maar om de vraag in hoeverre een democratie (als concept) iemand kan betuttelen, en of er nog rechten zijn. Wordt er wel gestemd over mijn lot als het om EU-zaken gaat? Andere keren verneem je weer dat Brussel nogal ondemocratisch is qua uitvaardigen van regels. Roemenen maken dat net zo goed mee, en die dreigen nu in 1 mensenleven 2 keer onder het communisme te gaan vallen.

  Hub Jongen [2] reageerde op deze reactie.

 2. @Pteranodon [1]:
  Je hebt gelijk.Het maakt niets uit WIE er stemt over mijn centen/toekomst.
  Maar ik wil dat NIEMAND stemt over mijn centen en het dan met geweld uitvoert.
  Maar om me te verdedigen lijkt het mij logisch dat eerst de aasgieren ver weg verwijderd worden. Zodat er een kleiner gebied over blijft dat mij aanvalt en waartegen ik me moet verdedigen.

  Het is toch logisch dat je eerst het aantal aanvallers verkleint?
  Dus eerst beperken tot Nederland!

 3. Mensen die hun verhaal kracht bij moeten zetten door een overdadig gebruik van uitroeptekens halen hun geloofwaardigheid meestal niet uit hun argumenten.
  Voeg daar een fikse portie holle retoriek (‘DE WEG NAAR VRIJHEID!’) en belabberde interpunctie aan toe en mijn twijfels nemen de overhand.
  Ik vind overigens wel – net als de schrijver van het artikel – dat we uit die bodemloze put waartoe de Euro is verworden moeten stappen en dat we samen met Duitsland een EEG2 moeten starten. Maar ik had dat graag wat overtuigender en geloofwaardiger onderbouwd zien worden.

 4. Het hele banken systeem dat we nu hebben moet stoppen iedere staat moet weer zijn eigen munt drukken zodat rente kan vervallen. Rente is geld wat erbij komt uit het niets, dus word het geld daarom minder waard en worden producten duurder.
  Ook kunnen de grote geld graaiers minder profiteren van de bevolking. Dan heb je alles in eigen (L)(H)and.

 5. De EU zal nooit zo worden als de USA. Monetaire unie is niet te bewerkstelligen. daarbij worden Sterke landen kwetsbaarder. Die worden onderuit gehaald door de landen die hun zaakjes niet op orde hebben. Lijkt me logies. Kleinere economieën maakt alles ook minder kwetsbaarder. Kan begrijpen dat het een leuke gedachte is,, een monetaire en dat het veel voordelen heeft, zeker zakelijk. Maar het is te complex en je blijft afhankelijk van het beleid in andere landen.

  Nu door subsidies en belastingvoordelen de huizenmarkt kapot gemaakt is in Nederland en men het geld van de nederlanders al afneemt voordat dezen het in de winkel kan uitgeven maakt het hier nog slechter. Ik ben geen hoog opgeleide maar vreemd genoeg heb ik dit allemaal kunnen voorspellen, dit door er anders tegen aan te kijken. niet door alles maar door te laten rekenen maar gewoon omdat ik een mens ben en mij kan inbeelden hoe de meeste mensen reageeren hoe ik me het inbeeld. emoties en reacties kun je niet berekenen maar kan men invoelen.

  Heb veel verhalen geschreven (frustraties) over hoe het beleid hier is en hoe men met de euro omgaat op mijn hyves. vreemd genoeg eigenlijk met alles gelijk gehad.

  hoe het een land vergaat door een bepaald beleid kan men niet berekenen. omdat men te maken heeft hoe een mens in elkaar zit. een mens heeft dromen, men wil zo groot mogelijk wonen. dat kan men niet berekenen. Minder bemoeienis, minder subsidies, Lening op de oude manier waar geen risico’s in verwerkt zitten. En zeker kleinere economieë. Gaat het ergens slecht, zijner altijd wel landen waar het beter gaat door goed beleid. op den duur zullen andere landen daar weer van profiteren aangezien men vanzelf ook wel weer het beleid vind wat weer goed is

  Europa is te groot om een centraal beleid te voeren.

  Heb ook nog ideeen over economische stabiliteit. allerlei soorten belastingen afschaven en slechts bv 2 of 3 belastingen aan te houden, laat zeggen Inkomsten belasting en brandstoffen belasting… gaat het heel goed, en de mensen beginnen eigenlijk meer uit te geven dan goed voor het land is, gelijk het jaar er op belastingen verhogen en daarmee de staats schuld verkleinen en een buffer creeeren die men kan gebruiken dat als de economie een neerwaarstse spiraal vertoont gelijk dat jaar er op weer geld naar de burgers toe laat vloeien middels belasting vermindering.

  Mijn mening, men moet simpeler tegen alles aan kijken, niet alles te complex maken want dan verliest men de macht over het stuur en is de economie bijna niet meer in de hand te houden.

  Velen zullen denken,, die man kijkt wel erg kort door de bocht, maar volgensmij is dat de enige weg. en moet men dus ook in staat wezen eigen beleid uit te voeren dus weg bij de eu, weg met de Euro
  Groeten Alfred Zoer

  (staat misschien allemaal wat warrig geschreven maar heb nu ff niet veel tijd en had zeker de drang om dit hier toch even neer te zetten. Versimpeling bied overzicht wat men nu niet heeft. WEG MET DE EURO!!)

Comments are closed.