obamaNobelprijswinnaar Obama bewoont het Witte Huis sinds 2008. Wat heeft hij intussen bereikt? In hoeverre is er verandering opgetreden? Verdient hij het voetstuk waar velen hem nog steeds op plaatsen? In dit artikel doe ik geen poging om tot een een afgewogen oordeel te komen. Ik ga met de botte bijl inhakken op het beeld dat velen van hem hebben en haal hiertoe punten uit een artikel aan van iemand die niet echt in Obama gelooft. De lijst is 252 punten lang, ik licht er een paar uit:

1] hij is een militaire interventie begonnen in Libie zonder toestemming van het congres. Iets dat men Bush vaak kwalijk nam, oorlogen beginnen zonder dat het congres de toestemming gaf. Volgens velen stelt de grondwet dat alleen het congres een oorlog kan beginnen.

4] Hij heeft nauwe banen met Wall Street maar wekt de indruk achter occupy wall street te staan. Er wordt gesteld dat hij meer geld heeft ontvangen van Wall Street dan enige andere politicus gedurende de afgelopen 20 jaar.

5] Hij stond toe dat het misbruik in Guantamo Bay toenam. De situatie in Guantamo is nog slechter dan onder Bush.

6] In plaats van medische marihuana met rust te laten heeft hij hieraan de oorlog verklaard. Standpunten voor de verkiezing: 1 en 2. Er zijn de nodige staten die marihuana voor medische doeleinden hebben goedgekeurd. De federale overheid zou zich hier niet mee bemoeien, zo beloofde Obama. Het tegengestelde is gebeurd, invallen alom bij medische marihuana organisaties: 1, 2, 3, en nog de nodige andere waaronder 40 distributiepunten in Colorado die voldeden aan de wetten van de staat. Maar waar Obama federale overheidsdiensten op af stuurde.

10] Religieuze geloof gebaseerde programma’s werden uitgebreid. Deze zouden ongrondwettelijk zijn.

11] Heeft de verlenging van de Patriot Act getekend.

12] Drie jaar en 2 maanden Obama deden de staatsschuld sterker groeien dan 8 jaar G.W. Bush.

13] Obama tekende een wet die het toestaat burgers van de VS onbeperkte tijd op te sluiten zonder aanklacht of recht op een proces

14] het afluisteren zonder gerechtelijk bevel wordt uitgebreid.

15] De beloofde vervolging van Wall Street witte boorden criminelen is niet echt van de grond gekomen, gedurende zijn eerste termijn zijn er geen aanklachten geformuleerd tegen financiele top bestuurders.

16] Hij heeft zonder goede procesvoering 4 amerikanen gedood.

17] Hij probeerde een uitbreiding van Boeing tegen te houden in een gebied zonder vakbond.

20] hij heeft duizenden wapens doorgeleverd aan criminelen in de operatie fast and furious. Iets dat eerder ook op Vrijspreker is behandeld.

24] Nog een leuke leugen, een video met daarin deze uitspraak: I will not sign a plan that adds one dime to our deficits – either now or in the future. I will not sign it if it adds one dime to the deficit, now or in the future, period. Ondanks deze belofte lijkt het erop dat zijn Obama care 340 miljard extra schuld oplevert in de eerste 10 jaar. Een nadere studie wees uit dat dit veel te conservatief was en sprak over meer dan 1000 miljard.

obama

27] Hij claimt te geloven in het openbare onderwijs maar stuurde zijn eigen kinderen daar niet naar toe. Hier zijn claim “We need to uphold the ideal of public education“. Hier de realiteit.

39] Benoemde een belangrijke fundraiser tot ambassadeur (van Nederland….)

64] Transparancy international beweert dat corruptie in de VS het ergste is toegenomen in 2010 (met uitzondering van Burkina Faso, Cuba en Dominica.

73] Wees internationale hulp, onder meer uit Nederland af, met de BP olie ramp in de golf van Mexico. Waardoor de ellende mogelijk groter werd dan nodig.

126] is een oorlogsmisdadiger erger dan Bush volgens Ralph Nader

129] De presidentiele hond wordt door een apart staflid verzorgd die een salaris krijgt van 102 duizend dollar (deze plus nog interessantere feiten alhier)

144] claimt de schuld met 2500 miljard te hebben verminderd terwijl deze met 5900 miljard is toegenomen.

158] koopt 2700 mijnbestendige gepantserde voertuigen voor gebruik in de Amerikaanse straten. Om te zien met welke voertuigen de Amerikaanse overheid nodig denkt te hebben om haar burgers te beschermen, zie hier.

205] Verklaart het hacken van computers tot een oorlogsdaad in 2011 en hacked de computers van de EU in 2013.

248] Ziekenhuizen die niet verzekerde mensen helpen kunnen hogere boetes krijgen.

5 REACTIES

  1. @Rob [1]: Een goede psychopaat, praat zoete woorden met een brede lach. Als het verschijnsel zo eenvoudig te herkennen zou zijn als in veel films wordt gesuggereerd, dan was het snel bekeken met de psychopaat. Vandaar dat iemand als Ted Bundy ook mr charming zelf was. Vandaar ook dat een goed en succesvol virus of bacterie een manier heeft om het immuunsysteem om de tuin te leiden en te laten denken dat het geen bedreiging vormt.

  2. Puur een stroman die wordt ingefluisterd door degene die hem vooruit geschoven hebben… Meer niet! (follow the money is hierin key)

  3. Beloften maken zijn toch geen wet dus die kan hij verbreken. Met de enorme golf informatie die dagelijks over mensen heen spoelt (computers zijn toch veel sneller dan mensen) is dit nieuws zo weer ondergesneeuwd.
    Daar waar hij zich niet aan andermans wetten houdt, en gewapend is, lijkt hij toch ook wel weer een beetje op de ideale anarchist.

Comments are closed.