PiratenPartij_NLIntimidatie van vrije pers door Britse overheid is ontoelaatbaar!
 De Piratenpartij is geschokt door de recente schendingen van de persvrijheid door de Britse overheid.

Op basis van de omstreden Terrorism Act uit 2000 is afgelopen zondag de partner van journalist Glenn Greenwald negen uur vastgehouden en verhoord op Heathrow Airport.


Dit verhoor had niets te maken met een concrete terroristische dreiging. Het lijkt volledig betrekking te hebben gehad op het NSA-afluisterschandaal dat door klokkenluider Edward Snowden aan het licht is gebracht via onder andere The Guardian, de Britse krant waarvoor Greenwald werkt. Het feit dat de partner van een journalist de maximaal toegestane negen uur is vastgehouden, kan niet anders worden uitgelegd dan een poging tot intimidatie.

 Daarnaast heeft The Guardian bekend gemaakt dat ze onlangs genoodzaakt was om toe te staan dat de Britse geheime dienst harde schijven vernietigde waarop door Snowden gelekte documenten stonden.

 De Britse overheid beperkt hiermee op ontoelaatbare wijze het functioneren van de vrije pers en schendt de grondrechten van burgers, journalisten en nieuwsorganisaties.

 De Piratenpartij vraagt minister Timmermans om deze aantastingen van essentiële grondrechten scherp te veroordelen en de Britse vertegenwoordiging in Nederland te ontbieden om uitleg te geven over het optreden van de Britse overheid.
====================================
Vrijspreker:
DE Guardian vergeleek de vernietiging van de harde schijven met middeleeuwse boekverbranding.
Wat een simplistische stomme vertoning. De Guardian zal toch zeker allang diverse kopieën elders verstopt hebben?
Boekverbranding

11 REACTIES

 1. Een pers die boven de wet zou staan is ook ontoelaatbaar. En zeker in oorlogstijd, want er is al een paar jaar een War on Terror aan de gang. Dat de bommen ons hier niet om de oren vliegen is mede te danken aan het werk van de inlichtingendiensten, lijkt mij. Inside informatie heb ik niet maar ze voorkomen wel degelijk aanslagen, aldus hunzelf.
  Op dit moment zijn volgens berichten bijvoorbeeld hogesnelheidslijnen iets waar een verhoogde terrorismedreiging geldt. Laten we hopen dat hier nooit een aanslag op zal gebeuren, en dat inlichtingendiensten, zo dit al gepland mocht worden, er op tijd bij zijn!!
  Natuurlijk kun je er als pers voor kiezen om je te identificeren met iemand die staatsgeheimen prijsgeeft, maar sta dan in oorlogstijd ook niet gek te kijken als je 9 uur wordt vastgehouden en goed doorgelicht. Ik hoop dus dat die 9 uur goed benut zijn geweest.

  Tja, en dit is natuurljk machtig veel publiciteit, een persoontje van de pers staat wereldwijd volop in de schijnwerpers, dus hij en zijn collega’s en bazen zullen vast wel een rondedansje hebben gemaakt, voor slechts 9 uur met fluwelen handschoentjes te worden aangepakt. Anders zou dat misschien geweest zijn in een bananenrepubliek, maar dat zijn de feiten niet.

  Hedde gij da gezeet gehad ja minde da werkelik woar hoe doede ge da hoe doede ge da hoe hedde gij da gedoan [5] reageerde op deze reactie.
  daniel [7] reageerde op deze reactie.
  rob [8] reageerde op deze reactie.
  Richard [10] reageerde op deze reactie.

 2. @Egor [2]:
  Goed punt om verder te ontwikkelen.
  Na mijn eerste indeling van sub-projecten voor DE WEG NAAR VRIJHEID,kwam ik tot de conclusie dat het overgrote deel te maken had met overheid naar huis sturen.
  Of om te bedelen of ze alsjeblieft naar huis willen gaan.

  We hebben meer projecten nodig die ieder rationeel goedwillend mens kan gaan ontwikkelen los van de overheid.

  Ik hoop dat je enkele suggesties daarvoor hebt.
  Ik wacht!

  Egor [6] reageerde op deze reactie.

 3. Hedde gij da gezeet gehad ja minde da werkelik woar hoe doede ge da hoe doede ge da hoe hedde gij da gedoan

  @Pteranodon [3]:

  Welke terrorisme? Zeker die vrouwen met bommen in hun borsten? of die nieuwe terreurdreiging van paar dagen geleden. Wie gelooft zoiets nog?

  Echt wordt wakker mensen, er is niks aan de hand. 9-11 is allang voorbij. Alle nieuwe wetten en regels mbt terrorisme is gedaan zodat jij en ik in de gaten gehouden kunnen worden, zo veel mogelijk van onze vrijheid afgepakt kan worden. Zie Snowden en NSA, Patriot act etc.

  Geloof niks meer wat de MSM vertelt op de buis of wat er in de kranten staat. Het is allemaal bullshit.

 4. @Hub Jongen [4]:
  Ik denk eerder dat de insteek naar de weg naar vrijheid niet moet zijn de Overheid naar huis te sturen, want net zoals wij ze niet gevraagd hebben om op hun plek te zitten, wij ze ook niet zullen vragen die plek te verlaten. Heeft te maken met erkenning, of zoiets.

  De insteek naar de weg naar vrijheid is wat mij betreft erg persoonlijk, afhankelijk van wat jij als individu goed acht.

 5. @Pteranodon [3]: Ik verdom het toch om mijn persoonlijke vrijheid op te geven voor leugens, intimidatie en moord door instanties als de CIA en de NSA!
  Deze instanties hebben maar één doel en dat is het beschermen van de belangen van de heersende upperclass in de USA; en dat zijn niet de belangen van de rest van de wereld.
  Dat Cameron c.s. daaraan meedoet maakt hem tot een loopjongen van de USA en daarmee geeft hij de aanzet tot een Big Brother staat. Zo’n staat moet met ALLE middelen bestreden worden, inclusief sabotage van overheden die ons willen terroriseren.

 6. @Pteranodon [3]: Zijn het niet de westerse overheden zelf die er met hun buitenlandpolitiek, oorlogen en interventies voor zorgen dat haat wordt aangewakkerd en mensen zo aanzetten tot terrorisme? Aangezien in een democratie “het volk” zogenaamd mede de overheid vormt zullen er dus ook aanslagen op burgers worden gepleegd.

  Ik denk dat bewoners in neutrale staten weinig te vrezen hebben van terroristische aanslagen.

Comments are closed.