Ruskea_rottaZoals bedrijven winst proberen te maken proberen politici stemmen te verkrijgen. Naast economisch rendement voor bedrijven bestaat er bij politici de noodzaak tot het halen van een zeker politiek rendement. Ook hier geldt de afweging tussen opgeofferde middelen en verwachte opbrengst.

Als een bedrijf iemand voor zijn productie proces nodig heeft en gebruikt dan vinden we het logisch dat er loon of een andere vergoeding betaald wordt. Politici doen daar niet aan. Tot de meest schaamteloze uitwassen van de politiek behoren steunbetuigingen na rampen of sterfgevallen. Politiek rendement proberen te halen met lijken. Degenen die gisteren een actualiteiten programma hebben gezien hebben dit tenenkrommende fenomeen mogen aanschouwen.

Politici zochten camera ploegen op om maar met zo mooi mogelijke volzinnen hun medeleven te betuigen. Het medeleven getoond met de familie voor het heengaan met Friso is gratis voor alle betrokken politici. Free riders op menselijk leed. Hadden deze politici een nauwe vriendschapsband met Friso? Gingen ze bij elkaar op de thee? Neen. Hadden deze politici echt intensieve relaties met de rest van de koninklijke familie? Nee, in ieder geval de overgrote meerderheid niet. Toch geven de meesten de indruk geschokt te zijn door dit verlies en wensen ze een familie die ze eigenlijk persoonlijk niet kennen alle stekte toe. Als de camera ten minste in de buurt is.

Ben ik de enige die vindt dat dit abject gedrag is? Ik zou Beatrix bijna sterkte wensen.

**************************************************************************************

Zoals er een media protocol is om de prinsjes en prinsesjes redelijk ongestoord te laten opgroeien. Zo zou er eigenlijk een vrijwillige onderlinge terughoudenheid van politici moeten zijn bij het overlijden van leden van de oranjes. En bij echte rampen. Laat ons land na rampen verschoond blijven van de aanvullende ergernis van camera zoekende politici die goedkoop denken te kunnen scoren.

15 REACTIES

 1. Volkomen mee eens. Ordinaire lijkenpikkerij van politici!

  Overigens, de media en dan vooral de pers kunnen er ook wat van; de media vormen een staat binnen de staat! Politici werken maar wat graag met media samen, tot beiderlei voordeel.
  En dat vooral omdat de overgrote meerderheid van de bevolking het niveau van “het is op het nieuws geweest dus het is waar” nog niet te boven is.
  Immers, wie besluit wat nieuws is en wat ons wordt voorgehouden? Wie kan dat naar believen manipuleren?

  Veel meer mensen zouden eens zelf moeten nadenken en niet alles blind geloven wat ze door leugenaars wordt voorgehouden.

 2. Het is weer een mooie bliksemafleider voor ze. ‘Onze’ premier Rutte breekt er zelfs speciaal zijn vakantie voor af.

 3. Allereerst, vóór welke discussie dan ook over ratten en huichelaars met dubbele agenda’s losbarst, nog voordat onze Prins goed en wel is bijgezet: mijn oprechte condoleances voor het overlijden van onze prins.
  Ik wens zijn naaste familie en vrienden alle sterkte toe in deze moeilijke tijd. En verder ook natuurlijk een ieder die zich wat meer “in de periferie” bevindt, die hem misschien niet zo na staan maar wie dit wel als een verlies ervaren. Moge hij rusten in vrede.

  schele henk [6] reageerde op deze reactie.

 4. Als politici van die lijkenpikkerij gebruik willen maken, laat ze dan wél nadenken voor ze iets zeggen.

  Rutte: ” een grote schok”. Huh? 50 minuten zonder zuurstof onder de sneeuw, ruim anderhalf jaar in coma in Engeland en enkele maanden geleden naar Nederland gehaald (waar de euthanasieregels soepeler zijn?) en het dan een SCHOK vinden dat hij de pijp uitgaat? Hebben wij een minister-president die zó debiel is, dat hij ook geschokt is dat de straat nat wordt als het regent? Wat is dat voor een niveau?

  Rutte: “een onbeschrijfelijk verdriet”….., om het daarna wél te gaan omschrijven. Duhuh?

  Rutte: “ondanks alles bla bla bla”. Ondanks wat? Alles? Echt alles? Dus ook ondanks dat er geen suiker in mij koffie zat, vanmorgen? Of ondanks dat de zon vanmorgen gewoon weer opkwam? Echt ALLES?

  “Een kind hoort niet te sterven vóór zijn ouders”. Want? Wat is de correlatie? Elk kind sterft (want we sterven allemaal en zijn allemaal ooit kind van ouders), maar waarschijnlijk is het prettiger voor de ouders om het sterven van het kind niet mee te maken, omdat je er zelf niet meer bent? Ik snap dat niet. Jawel, ik snap het sentiment wel, maar niet de stellige bewering.

  En dan de hypocriete sympathie voor Bea. Juist Bea: zó ziet dat er dus uit. Zó voelen zich ook al die ouders die hun kinderen verloren hebben, omdat uit JOUW naam (en onze centen) onschuldige kinderen in Afghanistan, Irak, Syrië, enzovoorts worden afgeknald. Die ouders verloren hun kinderen niet aan een vrijwillig dom genomen risico van een rijkeluiskindje tijdens een holadiejee-skivakantie…, nee die kinderen zijn mede in naam der koningin vermoord vanwege andere belangen. Terwijl ze op school zaten, werkten of speelden. “Deal with it, Bea”.

  Raymond [7] reageerde op deze reactie.

 5. @Pteranodon [4]:
  Onze prins? Je mag ‘m houden, en de rest van de familie ook.
  Ik denk trouwens dat er euthenasie is gepleegd maar dat is, meen ik, verboden in de Nederlands Hervormde sekte.

 6. @MMAP [5]:

  Ik denk dat we allemaal wel een oordeel krijgen , ergens een keer.

  En er mee “Deal with it ” , is ook iets wat ik mij afvraag ?

  Ik zou het niet kunnen.

 7. Niets aan toe te voegen, ik ben het hier helemaal mee eens 🙂

 8. Zonder lijk geen zaak, met lege kist in de grond zeker?. En stoppen de Turken nu eindelijk eens met het chanteren van Nederland?

 9. Bij de weg, is die kale kletskop van gereformeerde Kiel hier nog altijd aan het modereren, met zij schijnheilige socialistische ponem?
  Ad hominem en off-topic. U heeft een ban.

 10. Beetje ip-adresjes hier schiften in tijden van totale omzet leegte, de kale stronthol. Ik ken hem nog van de tijd dat ie dacht Jan Raas de paas haas te zijn.
  Ad hominem en off-topic. U heeft een ban.

 11. We recapituleren.
  Prins met afkeer van zijn rol gaat skieen met profi.
  Profi heeft veiligheidsairbag, prins niet.
  Bea wel erg vergevingsgezind richting gastgezin en profi.
  De hele familie overigens wel erg weinig zichtbaar aangedaan.
  Oom Alex gaat ’s anderendaags vrolijk met de halfweesjes skieen.
  Prins wordt naar ziekenhuis ver van ’s lands pers overgebracht.
  Als de aandacht verslapt is, komt ie naar huis om daar in komkommertijd te overlijden, weg van teveel artsen en verpleegsters en administratief personeel.

  Goh, alleen een conspiracy nut zou durven denken dat dit verhaal net zo’n doorstoken kaart is als de officiele versie van 9/11, toch?
  Alleen een gek zou durven insinueren dat ie (met verbouwde tronie) nu een nieuw leven elders leidt, toch?

  Benieuwd of de nieuwe vriend van Mabel een bekend iemand zal zijn of iemand van wiens verleden niets bekend is. Benieuwd of ze daarmee uit de schijnwerpers verdwijnt naar verwegistan maar wel elk jaar met Kerst op familiezoek bij Bea komt.
  Benieuwd of die nieuwe man het toevallig uitstekend zal kunnen vinden met Mabels kids…
  Benieuwd ook of ie (op het gelaat na) veel fysieke kenmerken (zoals lichaamsbouw) met Johan gemeen zal hebben.

  Ik wens niemand een ongeval toe en helemaal niet een met een lange coma tot gevolg.
  Indien dit echt is, heb ik erg met het slachtoffer en zijn dierbaren te doen. Dan ben ik blij dat hij nu uit zijn lijden verlost is. “Rust zacht, Johan”, zou ik dan zeggen. En verder zijn mijn gedachten dan bij zijn kinderen. Ik ben echter niet 100% zeker of dit wel aan de orde is…

  John [13] reageerde op deze reactie.

  • @.M [12]:

   Waarom al die moeite?
   Hij was al zover naar de achtergrond verdwenen, dat hij helemaal in het donker zou zijn verdwenen als hij nog een stap achteruit zou zetten. Niemand zou dat opvallen.

   Niemand weet echter wat voor dingen er intern speelden in de oranje familie. Wilden ze hem gewoon kwijt? Over de prins werd jarenlang gezegd dat hij homoseksueel zou zijn. In 2001 deelde de RVD namens de prins zelfs officieel mee dat hij geen homo zou is. Waarom? En die Mabel is een feeks die ik niet de rug toe zou draaien, net als Bea.

 12. De kale geeft een ban? Oh, oh, wat een drama queen is het toch. De vrijspreker deelt uit maar kan niet incasseren??

 13. Friso zou present zijn geweest bij een rituele verkrachting en afslachting van kinderen, dit alles zou in scene zijn gezet door Turken die er opnames van zijn aanwezigheid hebben gemaakt. Dit materiaal is gebruikt om NL en het koningshuis te chanteren, dit is in het kort wat er speelt en waarom Friso van het toneel moest verdwijnen. Waar of niet waar? In ieder geval is de wereld van alle kanten vies genoeg om waar te kunnen zijn.

Comments are closed.