Prostituee_pimpVeel politici leven nog steeds in de droomwereld van de maakbare samenleving. Dat dat in Rusland aantoonbaar niet gewerkt heeft, maakt de politieke natte dromen niet minder. Eigen moraal en wensdromen worden tot norm en doelstelling verheven. Prostitutie regeling is daar weer zo’n voorbeeld van.

Om ‘mensenhandel en illegaliteit’(wat is dat eigenlijk?) tegen te gaan, worden in veel steden de prostitutie ramen en boten gesloten. Dit in de ijdele hoop daarmee prostitutie en vrouwenhandel tegen te gaan. En ook tegen de zin van de prostituees zelf. Maar dat is voor de goedwillende politici en goed uitvoerende ambtenaren geen probleem.

Je zou je natuurlijk eerst kunnen afvragen of prostitutie slecht is en of het in de libertarische gedachtegang niet gewoon een slachtofferloos misdrijf is. Ik bedoel, normaal is prostitutie iets wat op vrijwillige basis gebeurt. Met wederzijds goedvinden gaan prostituee en klant een transactie aan. Dat er dan arme vrouwen hiertoe gedwongen zouden worden, geldt natuurlijk ook voor die arme mannen die alleen zijn, of die arme sloebers die kantoren moeten schoonmaken.

Hebben we ook nog het probleem van de pooiers die die arme prostituees uitbuiten. Los van dat er ook voor de bioscoop een apart kaartjeskooploket is en het best handig is dat je beschermd wordt daar waar de politie dat niet doet. Dat voor sommige ‘beschermers’/pooiers teveel moet worden betaald en dat dat op uitbuiting lijkt, is meer dan vervelend, maar geldt dat ook voor mijn te dure telecom abonnement dat ik vrijwillig afsloot? Heeft een prostituee nu echt geen mogelijkheden om van haar pooier af te komen? Zodat de overheid dat moet doen?

Nee, ze gaan het paard achter de wagen spannen. In plaats van te handhaven dat prostituees uit vrije wil kunnen werken, gaan we de ruimtes sluiten. Zo van er vinden teveel ongelukken plaats op de A15, dus we laten er geen auto’s meer toe. Het gevolg van de gesloten ruimtes was voorspelbaar: nog slechtere omstandigheden voor de weggestuurde prostituees die nu op straat of elders hun werk moeten uitvoeren, nog hogere huurprijzen voor de nog schaarsere overgebleven peeskamers en dus lagere opbrengsten voor de dames die daardoor nog meer uren moeten werken. Kortom nog veel meer kans op uitbuiting, mensenhandel, overlast en willekeur. Om maar te zwijgen over de uitkoopbedragen voor de panden, de bijstand etc. die wij met z’n allen mogen gaan betalen.

Goed geregeld politici en ambtenaren! Als we nog meer regelen hoeft er niets meer geregeld te worden.

14 REACTIES

 1. Als je naar de genoemde redenen kijkt, valt er geen touw aan vast te knopen. Echter, ik denk dat het sluiten van prostitutie onderdeel is van de campagne tegen ZZPers. De roverheid doet liever zaken met grote concerns. Compliance officer om te kijken of iedereen belasting betaald, regelmatige checks, grote bedrijven daar kan moeilijk buiten hun wet om gewerkt worden. Vandaar ook dat Hitler verplichtte kartels vormde en kleine bedrijven verbood.

  Die losse dames, dat is veel te moeilijk te controleren, die zouden wel eens omzet kunnen verzwijgen. Zeker als ze uit een ander land komen, zullen ze niet altijd begrijpen waarom ze de helft van hun inkomen moeten afstaan aan de nederlandse roverheid. Dat zal ze het idee geven dat die roverheid hun pooier en uitbuiter is. Daarom moet dat gesloten worden, maar de reden die ze geven, kan natuurlijk niet de waarheid zijn. Net zo min als dat bij al hun andere akties het geval is.

  opt-out [2] reageerde op deze reactie.
  Overnight [3] reageerde op deze reactie.

 2. @pcrs [1]: Niet alleen een campagne tegen zzp’ers maar tegen ondernemers. Inmiddels zitten al meerdere champignontelers in de gevangenis omdat er bij controles van het ‘Interventieteam Champignons’ ( zo heet het echt!) gevallen van uitbuiting en mensenhandel werden aangetroffen. Ook de aspergeteelster is uiteindelijk veroordeeld voor mensenhandel volgens deze wet waarbij al haar bezit door de overheid is geconfisceerd. De wet op mensenhandel dient duidelijk vele doelen.

  Overnight [3] reageerde op deze reactie.

 3. Niet alleen politici denken dat regulering en verbieden de beste oplossingen zijn. Ook jonge meiden met de beste bedoelingen grijpen in hun onwetendheid naar het geweldsmiddel. Een petitie om prostitutie helemaal maar te verbieden: http://www.ikbenonbetaalbaar.nl

  Meer dan 15000 ondertekenaars. En de goudpetitie nog geen 2000.

  MMAP [5] reageerde op deze reactie.
  Hub Jongen [6] reageerde op deze reactie.
  Raymond [9] reageerde op deze reactie.
  Mark [14] reageerde op deze reactie.

 4. @Hub Jongen [6]: Onderdrukte en uitgebuite vrouwen raken, zoals elke zwakke groep, de gevoelige empathie-snaar en dat trekt stemmen. Goud daarentegen wordt geassocieerd met ‘de rijken’ en dat is helaas een groep die heden ten dage op geen greintje sympathie hoeft te rekenen. Misschien heeft het meer effect wanneer een werkloze prostituee de goudpetitie aanprijst?

 5. @Hub Jongen [6]: Het valt ook nog wel te verklaren:
  – de prostitutiepetitie appeleert aan het helpen van de “zielige” medemens. Grote foto’s van zielige (vrouwen)ogen waar je niet omheen kunt. Los van het feit dat je daarmee de ander feitelijk als onzelfstandig en minderwaardig ziet zetten de initiatiefneemster zichzelf ook nog eens op het voetstuk van de goeddoener, die geen moment twijfelt of haar “hulp” het probleem wel oplost.
  – de goudpetitie heeft minimaal vijf moeilijke zinnen nodig om de gemiddelde man/vrouw bij te praten over wat geld eigenlijk hoort te zijn, waarom dit geld (goud) in een kluis ligt waar de meesten het bestaan niet van af weten en waarom het voor ons allemaal belangrijk is dat dit goud er blijft liggen.

  Welke les kunnen we hieruit leren? Misschien moeten we meer communiceren in oneliners met de woorden “verbieden”, “hard aanpakken” of andere krachtige termen die over actie en daden gaan. Ons streven naar vrijheid is eigenlijk het tegenovergestelde. Beetje als Herman Finkers’: “kalm aan en rap een beetje”.

  Voobelden hoe het zou kunnen:
  “dat gerotzooi met ons goud, dat moesten ze nou verbieden!”
  “politici die corrupte banken overeind houden moeten keihard aangepakt worden!”

  Misschien moeten we meer gaan strooien met plaatjes uit vorige crisissen. “Ook in 1920 werden systeembanken gered. Ook in 1920 draaiden de geldpersen ‘om de economie te redden’. Ook in 1920 werd ons goud verkwanseld. Ook in 1920 leidden politici ons mooie woorden in een crisis. Laten we er niet nog een keer in trappen! Wij willen klare taal over ons goud!”
  –> deze beweringen nog checken op historische feiten (bijdrukken wist ik, maar werden in 1920 banken ook gesteund en goud verkocht?)
  –> let op de kracht v herhaling
  –> met een bekend plaatje waar iedereen een link kan leggen met de huidige tijd, bijv http://entoen.nu/crisisjaren/beeld-en-geluid/crisisjaren#beeld

  pcrs [10] reageerde op deze reactie.
  Raymond [11] reageerde op deze reactie.

 6. @Prepperoni [4]:

  Een petitie om prostitutie helemaal maar te verbieden !!!

  Ach jongens , luister a.u.b. niet naar deze nonsens , neem de affaire Demmink maar als lijdraad , en hoor wie daar spreekt.

 7. Kan niets anders dan mij hier compleet bj aansluiten.
  Een verstandig woord van iemand buiten de prostitutiewereld.

 8. @Prepperoni [4]:

  Hartstikke leuk die jonge meisjes waar jij het over hebt.
  Maar gezien jij 0,0 verstand hebt van prostitutie zou ik mij als ik jouw was daar niet al te druk over maken. Mijn vriendin (zelf Roemeense prostituee) kon zich compleet bij dit stukje aansluiten.

Comments are closed.