Ratio_avatar-131x200Tsja, rekenen en rationeel analyseren is lastig voor de MSM. Daardoor gaat de kretelogie regeren. Hard schreeuwen is fout, harder onbenulligheden schreeuwen is beter. Logica, rationaliteit en de waarheid zijn ondergeschikt. Door het zwijgen en falen van de MSM gelooft een flink gedeelte van de Nederlanders dat er al meer dan een decennium een rechts gure wind waait. In een voorgaand artikel heb ik dat ontkracht en in dit artikel ga ik in op onderwijs.

De Statline database van overheidsuitgaven spreekt ook hier duidelijke taal. Van 2000 tot en met 2010 ziet het plaatje voor onderwijs er zo uit:

onderwijs

Goh, verrassing, het tegengestelde van het ungesundes linksches Volksempfinden. Iets waar de MSM over hebben gezwegen. Waardoor die de burgers in de waan blijven dat er is afgebroken. In een tijdperk van nauwelijks economische groei en inflatie is de overheid ook hier enorm gegroeid. Van 21 miljard naar 37 miljard, een stijging van ruim 70 procent. Afbraakpolitiek? Welzeker, maar dan van de productieve burger. Degene die het sprookje van de maakbare samenleving en het ontplooiings liberalisme en socialisme moet betalen. De groei van de overheid is ook hier stuitend te noemen. Het feit dat een groot gedeelte van de bevolking van mening is dat de overheidsuitgaven voor onder meer onderwijs zijn uitgehold is te bizar voor woorden. Is er dan niemand die dit land een spiegeltje durft voor te houden? Moeten de MSM dan zo erg bukken en de burger napraten dat er afbraak politiek heeft plaats gevonden? Zijn we op deze site de enige min of meer gezonde rationele wezens?

Dank voor het lezen.

5 REACTIES

  1. Meestal is de stelling dacht ik dat het onderwijs slechter van kwaliteit is geworden, logischerwijs zou je dan verwachten dat er sprake is van minder middelen maar de overheid heeft al vaker bewezen dat je best meer geld kan besteden en tegelijkertijd een slechter resultaat kan boeken.

    Vraag me af of je dat zelf wel realiseert? Meer geld ergens aan tegen aan smijten is geen garantie voor betere resultaten, dat overheid is specialist in het leveren van minder voor meer – dus het zou zomaar kunnen dat iedereen een beetje gelijk heeft, het onderwijs wordt uitgehold EN het kost steeds meer geld.

  2. 70% meer uitgeven in 10 jaar, en politici klagen over afbraak?

    Hmmmm, ik denk dan weer een bewijs van een stukje inflatie gevonden te hebben. Je kunt per jaar gemiddeld wel 7% meer geld uitgeven, maar als dat geld elk jaar 10% in waarde daalt, heb je gemiddeld per jaar inderdaad 3% “afbraak” gerealiseerd. De “koopkracht” van dat geld in onderwijs daalt zo hard, dat 70% in 10 jaar meer uitgeven alsnog voor uitholling zorgt.

  3. Ambtenaar wordt men doorgaans omwille van de ontslagbescherming die men echt wel nodig heeft als men beseft dat men niet in staat is tot het leveren van waardeloze prestaties.
    Zulke mensen hun loon verhogen, leidt dan weliswaar tot meer uitgaven maar uiteraard komt dit de kwaliteit niet ten goede.
    Alleen snappen de meeste mensen dat niet, immers ze hebben leren “denken” op staatsscholen.

Comments are closed.