avatar MMAP“Slim bezuinigen”. Tussen aanhalingstekens. Waarom? Omdat dit artikel gaat over de aanstaande accijnsverhoging van brandstof. Dat is ten eerste geen bezuinigen, maar van de kant van de roverheid een kwestie van omzetverhoging door diefstal. En ten tweede is het niet bijster slim, zoals ik vanmorgen iemand van de Bovag hoorde vertellen op de radio.

Dat extra belastingen te heffen geen bezuinigen is, maar niets minder dan nóg meer immorele diefstal, hoef ik hier onderhand niet meer uit te leggen. Hoop ik.

Maar waarom is en verhoging van accijns op brandstoffen (benzine, diesel, LPG) dan niet slim van de roverheid? Omdat, volgens een woordvoerder van de Bovag, nu al 53% van de inwoners van de grensstreken al regelmatig “over de grens” tanken. Simpelweg omdat het daar goedkoper is. En na de geplande accijnsverhoging schat de Bovag in, dat dan 2/3 van de bevolking in de grensstreken niet meer in Nederland tankt.

Als grenstreken benoemt de Bovag woordvoerder de stroken Nederland binnen 20 km van de Duitse en/of Belgische grens. Dat is onderhand in de Provincie Limburg al sowieso meer dan de helft van de bevolking, bijvoorbeeld.

Volgens de Bovag loopt de Nederlandse roverheid niet alleen miljarden aan accijns en BTW mis (wat ik op zich dan weer wél erg leuk vind), maar ook aanleunende handel verschuift dan weer verder naar buitenland, zoals alcohol en tabak, de gewone boodschappen en misschien een horeca bezoekje. Al deze zaken (met name accijnsproducten als alcohol en tabak en zéker de horeca) zijn veelal stukken goedkoper dan in ons “nummer 1”-landje.

“NUmmer 1”-landje? Jawel, ook met de brandstofprijzen lopen wij straks aan kop in Europa en de EU. Weer iets waarin “wij” het beste jongetje van de klas zijn.

Dus hoe “slim” is dit roverheidsplannetje?

a. Nóg meer geld uitzuigen van mensen die het momenteel al niet allemaal gemakkelijk hebben.

b. De beoogde omzetverhoging aan accijns en BTW wordt teniet gedaan (of komt misschien zelfs negatief uit) doordat 2/3 van de mensen in de grensstreken in het buitenland gaan tanken.

c. De gevolgen van andere boodschappen en horeca-bezoek in het buitenland zijn nauwelijks in te schatten, maar zullen zeker enorme bedragen vertegenwoordigen die dan niet meer in Nederland uitgegeven worden.

d. Verdere gevolgen (geraamde omzetdalingen van 20-30% voor benzinestations) zorgen voor ontslagen en personeelskrimp…, dus uitkeringen.

e. Een roverheid die enerzijds haar burgers tegen hun zin aan de duivelse EU heeft uitgeleverd, naait diezelfde burgers keihard van achteren met ook nog eens een mes in de rug, door hen op “eigen landelijk” niveau uit te persen zover als de burger het maar pikt. Want van enige nivellering (dat was toch zo’n mooi toverwoord?) van prijzen op EU of Europees niveau is al lang geen sprake. Dit toont de hypocrisie van de roverheid duidelijk aan.

Inmiddels zijn er al vele producten die ik niet of nauwelijks meer in Nederland koop. De roverheid besteelt mij van het grootste deel van mijn inkomen, maar zij kan mij 100% gestolen worden.

16 REACTIES

 1. Het nieuws wordt gebracht als: ‘overheid loopt miljarden aan accijns en btw mis’. Het moet natuurlijk zijn: ‘belastingverhoging veroorzaakt banenverlies’.
  Belastingverhoging=ontwijking=omzetreductie=banenverlies. Belastingverlaging=impuls=investering=groei.
  Vind het overigens fantastisch dat de Nederlandse consument geen dief van zijn portemonnee wil zijn en de ‘belasting ontwijkt’ door inderdaad gewoon over de grens te shoppen. Door overheidsbeleid wordt men in dit land vanzelf libertarischer.

 2. @rob [5]:
  Gaat niet gebeuren, iedere echt gevaar voor de elite wordt in het uiterste geval ge-pim fortuyned.

 3. Ga ik sowieso doen, weg met die EUSSR. Mensen alles uit de kast om BLIVEND minimaal belasting af te dragen, zorgpremie idem. Ik bepaal wel wat ik redelijk vind om te betalen niet die verrekte zakkenvullers in den Haag. En commissie Van Dijkhuizen, wedden dat ie meer dan een ton verdient met z’n waardeloze prutadviezen om de ‘Zzpeejer’ kalt te stellen? We worden gegantisch genaaid door RutteSamsam & trawanten!!!

 4. ja het is over en uit met de accijns-melk-koe.
  het zal mij niet verbazen als dit systeem vervangen gaat worden door de bit-belasting, uw weet wel de nullen en eenen die u met uw computer verstuurt. Echter is men er nog niet uit of de nul dan wel de een meer belast moet gaan worden. niet te verwarren met de bit-coin, dit is een btw-loos betaalmiddel.

 5. retorische vragen zie ik allemaal met retorische antwoorden… De overheid is er niet om jullie te sparen maar om jullie naar beneden te brengen. zodat jullie voelen hoe het zou zijn in Afrika bv.. aan de andere kant verrijkt ze zich wel… Nederland is echt een kut land verworden…. ik ben 1.5 maand geleden verhuist naar Frankrijk.. zoals aangekondigd. Nu ik steeds meer weet over Europa denk ik verder te gaan naar costa rica. Humanitair Ce BEST!!

 6. Eens kijken wie hetvolgende snel in de smiezen heeft:
  Bezuinigen = minder geld uitgeven.
  Bezuinigen is dus niet: de burger meer geld vragen, lees: z’n lasten verzwaren en DAT bezuinigen noemen, dat is nl. de goorste propaganda die je je maar kan voorstellen. Hoe werkt dat ook alweer met propaganda? Dat kunt u zien in het eerste gedeelte van deze toespraak: http://tinyurl.com/6v4z43c
  Niet vergeten: tot op de dag van vandaag is die quote immens populair en niet alleen binnen de muren van Binnenhof 1a.
  Of slikt u dat geneuzel van Rutte en Samsom inzake “hervormingen” en “sterker uit de crisis komen” soms ook nog steeds voor zoete koek? Ook dat is propaganda. Snapt u het nou een beetje?

 7. 1 Europa laat me niet lachen. Frankrijk daar kost de diesel E 10 cent per liter meer maar daar betaal je geen wegenbelasting. Duitsland daar is de brandstof goedkoper en je betaalt nagenoeg evenveel wegenbelasting per jaar als bij ons in de drie maanden.
  En dan kennen wij ook nog de BPM & daarover heen komt eens de BTW. Wat inhoudt, dat men bij nieuw 65% meer voor een auto betaalt dan de buren. Echter de som wordt ook nog eens doorgetrokken richting verzekering. Die gaat nl uit van de aanschafwaarde.
  Tot slot nog dit, in Frankrijk & Duitsland mag je met je auto rijbewijs op een motor rijden tot 125 CC. Bij ons moet je al een motor rijbewijs bij 50 CC.

Comments are closed.