HOWARD_ROTHBARD_ANARCHIE

12 REACTIES

 1. Mensen willen graag bij de hand worden genomen als een klein kind door een alwetend leider, die weet wat goed voor hun is.
  Daarvoor zetten ze al hun principes opzij.

  Vanmorgen las ik in de krant (De Limburger) een ingezonden brief.
  “De privatisering heeft ons weinig goeds gebracht. Kijk maar naar de NS, het onderwijs, en de zorg”.
  Zoiets doet mijn bloed koken.
  En dan dat artikel van Roemer…

  Iedereen zou in de maatschappij moeten leven welke hij zich wenst. Maar pas op. Misschien komen je wensen uit.

  John [3] reageerde op deze reactie.
  Rik Kleinsmit [9] reageerde op deze reactie.

 2. Hedde gij da gezeet gehad ja minde da werkelik woar hoe doede ge da hoe doede ge da hoe hedde gij da gedoan

  het stomme is dat NS, onderwijs en de zorg nog hevig wordt gereguleerd door de overheid. Het is totaal niet geprivatiseerd. Maar ja mensen lezen AD en geloven wat er allemaal instaat. Kritische nadenken kunnen heel veel mensen niet meer.

 3. @John [2]:
  ik ben het compleet met je eens. die bedrijven zijn helemaal niet geprivatiseerd. er heerst nog steeds dezelfde cultuur, dezelfde mensen werken er nog en ze zijn voor een groot deel nog steeds in overheidshanden. Einstein’s veelgebruikte quote geldt ook hier: “Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results.”

 4. We streven niet naar anarchie, omdat als je in je eigen terrein een infrastructuur hebt zoals wegen, pijpleidingen en bruggen, zoals een zelfstandige staat, dan moet je precariobelasting betalen. Als je opeens zelf een eigen land zou zijn, dan is er niemand om precariobelasting aan te betalen, dus dan ontbreekt er iets, vandaar dat mensen graag bij een staat willen horen.

  • Je eigen lichaam is een infrastructuur van (lucht) wegen, (urine) leidingen en … noem maar op …. Om dit geheel in stand te houden heb je als plicht om iedere 20 seconden adem te halen etc, etc.

   In het Democratisch Anarchistisch Bestuurs systeem (DAB-systeem) geeft je iedere persoon een @basisinkomen en de mensen met de meeste volgers (zeg maar zoiets als twitter waarbij je maar één persoon mag kiezen) vormen een regering die de geldstromen volgt. De (rechts)persoon die het voor elkaar krijgt om het meeste geld te vergaren wordt bekend gemaakt en mag voor Koning(in) spelen. Zo wordt het leven in het systeem ‘Leven en Laten Leven’ één groot feest!

Comments are closed.