Politie_PB1Nadat een vijftal groot verdienende politiemanagers publiekelijk Teeven zijn morele appel negeerden blijkt dat rechercheurs er ook wat van kunnen. Een twaalfhonderd tal politie functionarissen is verzocht hun DNA af te staan. Maar 800 werkten daaraan mee. En ruim 400 niet. Een teken aan de wand dat door iedere burger moet worden opgemerkt. Vandaar dit artikeltje. Ook als je niets te verbergen hebt, dan nog moet je volgens een flink deel van de agenten, ondersteund door hun vakbond, niet aan een DNA onderzoek meewerken. Neem dit advies van de agenten zelf ter harte!

Wat is het geval? Het is heel slordig als er vervuiling optreedt van de plaats delict. Rechercheurs zijn echter ook mensen en ondanks de witte pakken wil er wel eens DNA vervuiling optreden. Voor dit soort gevallen is er een eliminatie databank van DNA profielen. Om te voorkomen dat er door wordt gerechercheerd op een DNA spoor van een agent die een haartje verloor op het PD.

Kortom, een zeer geldige reden om DNA op te vragen. De betroffen agenten dienen het belang van DNA in het kader van opsporing te erkennen. Ze zijn degenen die zelf het veel last hebben van mogelijke DNA vervuiling. Ze hebben kennelijk geen enkel moreel bezwaar tegen een database van DNA materiaal. Van anderen. Maar weigeren daar zelf aan mee te werken. Ondanks dat het doel van deze eliminatie database nu eens niet het veroordelen van mensen is maar juist het elimineren van hun DNA profiel als verdachte.

Van de overheidsdienaren die het beste de macht van het DNA opsporing begrijpen weigert een groot gedeelte mee te werken. En dat in een organisatie waar loyaliteit heel hoog in het vaandel staat. De deskundigen weigeren zelf mee te werken. Als dit geen doorslaggevend argument is tegen DNA databases en opslag van biometrische gegevens, tsja, dan weet ik het ook niet meer.

Politie_PB2

Politie_PB1

13 REACTIES

 1. Bovenstaand past helemaal in het beeld dat overheden van burgers hebben: elke burger is een potentiele crimineel en dus potentiele verdachte.
  Het liefst zou de overheid van elke burger een DNA profiel opslaan, af te nemen bij de geboorte of elke andere geschikte gelegenheid, zoals bloedafgifte, afgifte van urine, etc.
  En wie zegt dat dit niet allang het geval is? Dat ze van nagenoeg iedereen het DNA profiel allang hebben?
  Dat zou tenminste helemaal passen in de huidige Big Brother wereld waar overheden alles doen om hun burgers in de gaten te houden; dan is een verplichte chip in de onderarm ook niet nodig.

  rob [2] reageerde op deze reactie.

 2. @rob [1]: Ik vergat er nog bij te zeggen dat de overheid zichzelf niet tot de groep potentiele criminelen rekent. En dus zou hun DNA niet mogen worden opgeslagen vanwege hun privacy. Tenzij ze natuurlijk de dienst verlaten. Wedden dat hun DNA profiel dan niet uit de databank wordt verwijderd?

  top [11] reageerde op deze reactie.

 3. Of zou 1/3 van die ambtenaren corrupt zijn en daarom geen DNA willen afgeven? Nee, tuurlijk niet. Ambtenaren zijn juist die perfecte engelen die geen menselijke fouten hebben. Daarom mogen zij wél wapens dragen en hebben zij al die autoriteit verkregen om de burgers te koeioneren.

 4. En niet toevallig wordt aan dit item zeer weinig aandacht besteed door de MSM. Die 400 ambtenaren beseffen waarschijnlijk heel goed dat eens die informatie in bezit van de overheid is, ze er voor eens en altijd zelf alle controle over kwijt zijn.

  Geef die informatie nooit aan de overheid. Zelfs niet als er “beloofd” wordt dat de informatie slechts tijdelijk zal worden opgeslagen.

 5. Zo, 1/3 heeft dus wat te verbergen, als we het bekende adagium volgen.

 6. Heb eens goed naar dat antieke legitimatiebewijs gekeken.
  Daarop prijkt de naam van J.J.Boelstra, foute politiepresident van Rotterdam tussen 1940-1945.
  Een brief van hem staat linksonderaan pagina 13 van deze PDF:
  http://www.welketoekomst.wordpress.com/ieder-doelgroepje
  Kort: http://tinyurl.com/c9526xp
  Maw: hoe groot is de kans dat Johannes van der Meer, die, alstie nog in leven is, op dit moment 100 jaar is, zich destijds heeft beziggehouden met het oppakken van joden en het confisqueren van radiotoestellen..???

  Meneer Storm [9] reageerde op deze reactie.

 7. Laat ze maar beginnen bij het koningshuis met hun dna gezeik…………en als daar dan de waarheid van op tafel komt…………

 8. @rob [2]: Ik ben er op alle fronten op tegen.DNA data bank is dat je al een veroordeelde gevangene bent.
  Ik ben geen streng geloving maar de bijbel voorspeld dit heel appart.

 9. Agenten hebben niets te vrezen van de overheid, of er iets voor te verbergen. Dus afstaan dat DNA, en snel een beetje !!1!!1!!!1

Comments are closed.