Belasting_TeVeelMensen men een laag inkomen zijn het meest benadeeld want ze voelen de bezuinigingen van de regering behoorlijk in hun portemonnee. Alles wordt duurder en de laagste schijven van de belasting tarieven zijn opgeschroefd.

De kosten van de ziekenfonds verzekering is voor menigeen al onbetaalbaar gemaakt. De huren gaan omhoog en toeslagen worden geschrapt, terwijl de mensen die een vorstelijk salaris ontvangen dit “nog“ wel kunnen betalen.

Banken lenen geen geld aan mensen met een laag inkomen, en gemeentelijke, waterschap heffingen  en overheidsbelastingen gaan ongemerkt omhoog.

Voor de laagstbetaalden is er niet veel leuks meer bij, en de mensen met een hoog inkomen voelen deze bezuinigen van de regering in geringe mate, maar hun levensstijl hoeven ze niet aan te passen. De laagste en de midden inkomen is de grootste groep van de maatschappij, en het is niet te verbazen dat deze mensen, die steeds minder te besteden hebben en angstig zijn voor een regering die geen duidelijke lijnen uitzet anders dan steeds meer te willen bezuinigen en de burgers meer te belasten, wat deze mensen onzeker maakt en op de rem gaan staan met hun uitgaven om straks te kunnen overleven.

Het gevolg is dat de economie neerwaarts gaat en de overheid steeds minder geld ontvangt, met als gevolg dat ze de burgers onder druk van Europa nog meer gaan belasten!! Met dank aan Rutte, Dijselbloem, Samson en hun vrienden die dit allemaal bedacht hebben.

 

Ingezonden door Reiny.

22 REACTIES

 1. reiny zolang die hand op houders blijven stemmen op de pvda verandert er niks, kijk naar wuz op de telegraaf een zekere jetse van d (de mislukte slager die nooit bij AH heeft gewerkt) zit al jaren thuis en verteld hoe jij het moet schrijven samen met die AT.maar even voor de orde in de laatste verkiezing heeft de heer Samsom van de pvda hun zetels gekregen uit de drie noordelijke provincies Friesland Groningen en Drenthe dit heeft in de krant gestaan, dus de meeste hand op houders wonen in deze provincies ze moeten net als Duitsland die harz4 invoeren in Nederland moet je kijken hoe gouw iedereen weer aan het werk gaat, maakt niet uit in wat voor beroep maar ik ben nu niet humaan naar de Nederlander toe, de goede moeten lijden door de slegte je zal maar je baan verliezen.

 2. volgens mij loop de klok nog achter bij de vrijspreker het is nu 9.11

 3. @Egor [5]: En daar bedoel ik mee, niet iedereen stemt, sterker nog, een grote groep mensen stemt helemaal nooit.
  Laten we die groep vooral steeds groter maken.

 4. Ik mag toch hopen dat de auteur geen pleidooi houdt voor méér inkomenspolitiek. Over de loop der jaren heb ik het genoegen gehad elke belastingschijf te mogen doorlopen, heen en terug en daarbij stem ik consequent blanco. Mijn conclusie is dat de macht van de overheid altijd eenieder dupeert ongeacht inkomen of stemgedrag.

 5. @rob [4]: Dat is uw goed recht, Rob.
  Maar Vrijspreker is een discussieplatform en zo lang een artikel libertarisch geöriënteerd is, een artikel discussies oproept bij libertariërs (en dus helemaal niet libertarisch geschreven is), en/of de auteur de libertarische kritiek kan verdragen, mag iedereen binnen de regels van fatsoenlijk taalgebruik een stukje indienen ter plaatsing.
  Van mij part poneert de SP of eender welke communist wekelijks een stelling of artikel bij Vrijspreker: als hij de kritiek maar kan verdragen.

  Dus in plaats van weg te blijven, zou u ook kunnen overwegen op basis van inhoudelijke argumenten de discussie met de auteur aan te gaan. Reiny (de auteur van dit artikel) is een trouwe inzender die zich veel afvraagt bij de huidige gang van zaken in NL en EU. Dat het niet allemaal 100% naar uw (libertarische?) zin is, kan wezen, maar zo lang Reiny inhoudelijke bijdragen levert, heeft hij hier zeker een platform.

  Kievit [10] reageerde op deze reactie.

 6. @rob [4]:
  Rob, waaruit leid jij dat af?
  Zelfs ik heb dat nog niet gemerkt.
  Er komen hier natuurlijk mensen waar we het niet mee eens zijn. Graag, want die willen we namelijk trachten te overtuigen van de juistheid en moraliteit van het libertarisme, van NAP.

  Door te vluchten schiet je nooit wat op.

 7. @MMAP [8]: MMAP chapo voor u schrijven en het op neemt voor reiny.
  Hij plaats stukjes die 100% waar zijn. maar de waarheid is zeer hard en mag niet geschreven worden Reiny een goed stuk, Kievit Duitsland.

  Even een blogger uit de telegraaf die dit schrijft wand daar staat dit stukje ook.

  Er gaat nog een grote opstand komen , althans dat voorzie ik want zo kan het echt niet langer doorgaan . En de ergste lastenverzwaringen moeten nog gaan komen , dus maak je borst maar nat .

 8. @rob [4]: Rob dit schrijf jij Wacht maar tot de begroting van Prinsjesdag bekend wordt; dan zullen pas echt gepakt gaan worden “für die Grosseuropäische Diktatur”.
  Dit schrijft jij op een ander blog verdiep je eens wat die Duitser minder betaald ik zal wat op noemen de hypotheek 2,4% +1,5% aflossing voor tien jaar Duitsland waar ik woon heeft geen waterschap en polderbelasting scheeld al 380 euro per jaar wat wij overhouden en dan komt mijn mooie diesel reiny weet in wat voor auto ik rijd,de wegenbelasting 145 euro per maand in Nederland kost in Nederland 1740 euro per jaar.
  Voor die zelfde diesel in Duitsland betaal ik 340 euro per jaar houden wij 1400 euro over per jaar water en afval water dat kost ons 60 euro per 3 maanden dat betaald u in Nederland ook alleen afval water zit er bij in dat is de wc en het riool. Rioolbelasting helaas ik betaal daar niks aan dat ken onze gemeente niet is ook al weer 240 euro wat wij verdienen in Duitsland.
  de grijze klikobak kost per 3 maanden 27,50 voor een zak in houd van driezakken in u Nederland betaald u 260 euro per jaar dus ook hier houden we aan over de bekeuringen zijn goed koper dan bij u in Nederland
  tja en de huizen zijn betaalbaar en dan komt de grote post de auto scheeld wel tussen de 10/12 duizend euro aan BPM wat Duitsland niet kent en zo kan ik nog wel een tijdje door gaan maar rob je zou je eens moeten afvragen waarom die gepensioneerden hun land verlaten tja ik weet het om te overleven in u Nederland word zoals reiny het beschrijft leeg geplukt en nu leven zij in een ander land in weelde voor hun doen.
  En groot gelijk hebben ze oja rob we betalen wel afdracht van AWBZ premie voor jou als je een rolstoel nodig heeft daar hebben wij geen recht op in het buitenland, maar we betalen ook nog zorg aan Nederland daar zouden we graag van af willen houden we nog meer geld over,we kunnen zich hier goedkoper verzekeren helaas het gaat niet anders zo om dat je geld uit Nederland kreigt AOW en pensioen

  rob ik denk dat de gemiddeld Nederlander die in Duitsland woond toch zo’n 4,5 duizendeuro over houd om leuke dingen te doen wat hij in Nederland helaas had moeten afdragen aan de staat zo ik hoop dat je het leest waarom het in Duitsland beter gaat dan dan in u eigen land.
  Gr kievit uit het mooie Emsland Duitsland.

 9. @Hub Jongen [13]: Hub Jongen ik plaats een bericht van een werkgever dit artikel komt uit de telegraaf van wuz waar dit stukje ook staat.

  Eduard van Ter Elst
  @Reiny. Met name in het voorjaar hebben wij hier extra arbeidskrachten nodig. Die betrekken wij via het UWV en soms het uitzendbureau als wij bijvoorbeeld iemand nodig hebben die een heftruck kan en mag besturen. Laaggeschoolde arbeid, telen, ontbladeren en emballage. Ouderen die er weleens tussen zitten nemen het met twee handen aan ook al is het onder hun niveau. Het zijn vooral jongeren die hun neus voor dat werk ophalen omdat ze het onder hun mbo niveau vinden. Ze voelen zich er gewoon tegoed voor en blijven liever in hun uitkering hangen.

  Hub Jongen ik ken dit bedrijf en de werkgever hij schrijft het al zelf de jeugd kan hij niet kreigen om te werken, maar hij vergeet te vertellen dat hij een hoog loon betaald aan het uitzendbureau als hij een tijdelijk contract maakt met deze mensen tegen een hoger loon dan loopt zijn zaak vol om te werken, maar ze bouwen de eerste 26 weken geen pensioen op voor later??
  en na 26 weken moet het uur geld omhoog en pensioen afdracht betaald worden maar dan staan deze mensen op straat en hier kijken de mensen naar maar de man jank altijd dat is een werkgevers mentaliteit. zoal ik het beschreef ze zien je liever voor twee euro per uur werken en zij kaviaar op hun brood.

  DE VAKBONDEN. Hub Jongen doen niks voor hun achterban die tijd hebben we gehad, het kost de mens alleen maar contributie.
  De vakbonden hebben met alles in gestemd en dit had nooit moeten gebeuren, dan was het voor de jeugd nu een zekere toekomst geweest en alle rechten die de ouderen hadden opgebouwd die zijn nu van tafel. 30 jaar lid geweest van de FNV maar heeft gouw bedankt toen ze mijn toekomst gingen verpesten met alles maar te accepteren wat de regering en de werkgevers wilden. gr Kievit

 10. Even iets ander dit heb ik gepikt van dutchess die op jasterke zit.en vind het leuk om het hier te plaatsen

  Geboren tussen 1940-1960 of nòg eerder?
  Wij zijn de spruiten uit liefde gemaakt, meestal in het donker of met het licht uit…

  Geboren in de jaren 1940- 1960 , of sommigen (die nog taaier zijn) nog iets vroeger.
  Die nog meer onze kluit Aarde trouw zijn……

  Wij waren de sterken uit de jaren ’40 , 50 en 60
  Vooreerst hebben wij een normale geboorte overleefd,
  met moeders die rookten, en of dronken gedurende hun zwangerschap.

  Zij namen aspirine’s, aten vinaigrette saus,
  mayonaise en desserten en zij werden
  niet getest op suikerziekte of cholesterol.
  En na dat trauma werden wij op onze buik
  te slapen gelegd in kinderbedden
  geverfd met mooie blinkende lood verf.

  Er waren geen kindersloten op de deuren
  en als wij met de fiets reden hadden wij
  basketbal petten op en geen helmen.

  Als baby of kind reden wij mee
  op de schoot van moeder
  in auto’s zonder gordels,
  noch kinderstoelen of opblaasbare kussens.

  In de bak van een camionette zitten,
  of op het paard van Boer Zutter,
  op een zonnige dag,
  was altijd een belevenis
  en iets héél speciaal.

  Wij dronken putwater
  of water van de kraan
  en geen water
  uit een plastic fles.

  Wij aten taartjes, wit brood, echte boter,
  spek met eieren
  en beukennootjes
  en walnoten die al op de grond lagen.

  Wij dronken warme chocolademelk
  met echte suiker erin.
  We hadden geen last van obesitas.
  WAAROM ?

  Omdat wij steeds buiten speelden.
  Daarom!!
  Wij verlieten de woning ’s morgens vroeg
  om naar school te FIETSEN
  (er waren toen geen moeders die ons met de auto even konden brengen),
  of om heel de dag te spelen in de frisse lucht het
  en dit op voorwaarde dat we
  ‘s avonds bij donker thuis waren.
  (of als de straatverlichting begon te branden)
  Onze ouders wisten helemaal niet waar we uithingen.
  We hadden geen gsm maar we hadden ook Dutroux nog niet meegemaakt.

  We hadden “vuile kleren om te spelen”
  en “schone kleren” om op bezoek te gaan.

  Wij hadden uren nodig
  om ons speel gerief zelf te maken.

  Wij hadden geen
  Playstations, Nintendos, X-box, iPod enz.
  Er waren geen videospelen,
  geen 150 tv kanalen, geen videofilms of DVD’s
  geen stereo ketens.

  Voor 18 uur keek je alleen naar het ‘testbeeld’
  Er waren geen computers of internet.
  WIJ HADDEN NOG VRIENDEN
  en wij gingen buiten om met hen te spelen.

  Wij vielen uit bomen, sneden ons,
  braken af en toe een arm, been of een tand,
  We gingen appels en peren “plukken”
  en er waren daar geen gerechtelijke vervolgingen voor,
  om iemand daarvoor de schuld te geven.
  Als we dan toch gepakt werden,
  dan kregen we een pak slaag en
  thuis hielden wij wijselijk onze mond.

  Wij kregen voor onze 12de verjaardag een grote fiets,
  speelden met stokken als degen, een deksel van de vuilbak als schild,
  katapulten, slingers, boog en rieten pijlen met vooraan een grote nagel…
  We maakten van oude messen, goede werp messen
  en oefenden ons op een boomstam
  of een oude vogelpik doel uit het café.
  Ondanks dat men ons vertelde
  dat wij ons ogen konden verliezen
  of ons gingen kwetsen met die dingen
  hebben wij dat allemaal overleefd.

  Wij reden met de fiets of gingen te voet
  tot aan de woning van een vriend en gingen gewoon
  langs achter binnen.

  Wij waren er van harte welkom
  en schoven soms mee aan tafel voor het middagmaal.
  Het idee dat onze ouders ons uit de gevangenis
  dienden te halen, was absurd, dat bestond gewoon niet.
  Zij waren Met en Voor de wet, en Met de leraars.
  Als we op school een straf kregen,
  kregen we thuis nog eens extra straf erbij!

  Onze generaties hebben enkele van de beste ondernemers, denkers en uitvinders
  van alle tijden en van heel de wereld voortgebracht.
  Deze jaren brachten een explosie van nieuwigheden en nieuwe ideeën.

  Wij hadden de vrijheid om te proberen,
  de schrik voor het falen,
  het succes en de verantwoordelijkheid
  die er mee gepaard ging.
  Wij hebben geleerd om dat te beheersen
  en om daar mee om te gaan.

  Als U één van hen bent?
  PROFICIAT!

  Misschien wilt U dit delen met anderen
  die het geluk hebben gehad groot te worden
  voor dat de advocaten en politici
  alles kwamen regelen en reglementeren?
  Wat was het leven mooi, simpel en helder.
  Soms wat ruw maar klaar en duidelijk
  maar mét regels
  en wat waren we gelukkig!

 11. Deze is ook van reiny
  Na de Tweede Wereldoorlog moest het land weer worden opgebouwd.
  De mensen die ongeschonden dan wel geschonden uit de oorlog gekomen waren
  begonnen de toekomst weer met optimisme tegemoet te zien.
  Dit uitte zich onder andere in een geboortegolf…
  De wederopbouw vraagt veel van het volk.
  De gemiddelde arbeider verdient amper het zout in pap…
  De woningnood leidt tot inwoning op grote schaal.
  In 1958 worden door de bestedingsbeperking de overheidsuitgaven beperkt…
  Nederland was overbevolkt met 12 miljoen mensen (toen al), en dus subsidieerde de regering iedereen die wilde emigreren naar Canada, Australië of Zuid-Afrika.
  Wat betreft het binnenland, stond deze periode in het teken van Willem Drees,
  die met zijn vier kabinetten een stempel zette op de samenleving.
  De sociale wetgeving van “vadertje Drees” maakte veel los,
  en verschafte vooral de ouderen veel meer vrijheid en onafhankelijkheid.
  Met de moed der wanhoop stortte men zich op hard werken en zuinig zijn…
  Met de mentaliteit van die jaren lukte dat, en aan het einde van de jaren ‘50
  was Nederland hard op weg een rijk land te worden…
  Water uit de kraan was nog niet overal vanzelfsprekend…
  De badkamer was buiten in de wasteil…
  De ‘volautomatische’ wascombinatie werkte nog op spierkracht…
  Wasdrogers waren onbekend…
  Toch hadden de mensen nog tijd over voor een praatje, maar…
  de telefoon was nog geen gemeengoed!!!
  De motorisering kwam op gang. Een auto is nog voor weinigen weggelegd,
  maar de bromfiets en de scooter worden populaire vervoermiddelen.
  Het bezit van een radiotoestel is algemeen geworden.
  Er vinden experimentele stereo-uitzendingen plaats.
  Voor de ontvangst moest men twee toestellen diagonaal tegenover elkaar plaatsen…
  Massaal luistert Nederland naar series als De familie Doorsnee en Paul Vlaanderen.
  De eerste televisie uitzendingen gaan van start maar
  een tv-toestel is nog maar voor weinigen weggelegd.
  Wie een toestel bezit kan rekenen op veel visite.
  Gelukkig zijn er maar drie dagen in de week uitzendingen.
  Maar dan wel zonder reclame!!!
  Een nieuwe warmtebron doet haar intrede in de huiskamer: de oliestook.
  De oliehaard zou schoner zijn dan de kolenkachel, maar niet iedereen vindt deze warmte behaaglijk.
  Maar ook de petroleumboer had het eeuwige leven niet…
  Op school heerste orde en tucht en er werd nog geleerd…
  Nee, dit is geen voedselbank; dit zijn scholiertjes die overblijven…en dit anno 2013 en maar katten op de oudere generaties gr Monalisa

  Kievit [17] reageerde op deze reactie.

 12. @Kievit [16]: no 16 is niet compleet deze wel excuses daar voor

  Deze is ook van reiny
  Na de Tweede Wereldoorlog moest het land weer worden opgebouwd.

  De mensen die ongeschonden dan wel geschonden uit de oorlog gekomen waren
  begonnen de toekomst weer met optimisme tegemoet te zien.

  Dit uitte zich onder andere in een geboortegolf…

  De wederopbouw vraagt veel van het volk.

  De gemiddelde arbeider verdient amper het zout in pap…

  De woningnood leidt tot inwoning op grote schaal.

  In 1958 worden door de bestedingsbeperking de overheidsuitgaven beperkt…

  Nederland was overbevolkt met 12 miljoen mensen (toen al), en dus subsidieerde de regering iedereen die wilde emigreren naar Canada, Australië of Zuid-Afrika.

  Wat betreft het binnenland, stond deze periode in het teken van Willem Drees,
  die met zijn vier kabinetten een stempel zette op de samenleving.

  De sociale wetgeving van “vadertje Drees” maakte veel los,
  en verschafte vooral de ouderen veel meer vrijheid en onafhankelijkheid.

  Met de moed der wanhoop stortte men zich op hard werken en zuinig zijn…

  Met de mentaliteit van die jaren lukte dat, en aan het einde van de jaren ‘50
  was Nederland hard op weg een rijk land te worden…

  Water uit de kraan was nog niet overal vanzelfsprekend…

  De badkamer was buiten in de wasteil…

  De ‘volautomatische’ wascombinatie werkte nog op spierkracht…

  Wasdrogers waren onbekend…

  Toch hadden de mensen nog tijd over voor een praatje, maar…

  de telefoon was nog geen gemeengoed!!!

  De motorisering kwam op gang. Een auto is nog voor weinigen weggelegd,
  maar de bromfiets en de scooter worden populaire vervoermiddelen.

  Het bezit van een radiotoestel is algemeen geworden.

  Er vinden experimentele stereo-uitzendingen plaats.

  Voor de ontvangst moest men twee toestellen diagonaal tegenover elkaar plaatsen…

  Massaal luistert Nederland naar series als De familie Doorsnee en Paul Vlaanderen.

  De eerste televisie uitzendingen gaan van start maar
  een tv-toestel is nog maar voor weinigen weggelegd.
  Wie een toestel bezit kan rekenen op veel visite.

  Gelukkig zijn er maar drie dagen in de week uitzendingen.
  Maar dan wel zonder reclame!!!

  Een nieuwe warmtebron doet haar intrede in de huiskamer: de oliestook.
  De oliehaard zou schoner zijn dan de kolenkachel, maar niet iedereen vindt deze warmte behaaglijk.

  Maar ook de petroleumboer had het eeuwige leven niet…

  Op school heerste orde en tucht en er werd nog geleerd…
  Nee, dit is geen voedselbank; dit zijn scholiertjes die overblijven…
  Loslopende honden waren vogel vrij en moeten oppassen om niet echt als hond in de pan terecht te komen…

  De bakker kwam elke dag aan de deur….

  Hoewel,wie appelenvaart,enzovoort….

  De groenten boer kwam langs met paard en wagen…

  De slager niet, die had daar de schlagerknecht voor,
  Op de nog meer bekende fiets…

  De slager slachtte zelf en kocht daarom zelf in…
  En had daarom genoeg andere bezigheden….

  Een IJscoman was niet weg te denken uit het straatbeeld…
  Klantjes genoeg ondanks dat hij een sigaret in z’n mond had…

  De speeltuin was soms in combinatie met een theetuin,
  Zodat de ouders gelijk op hun kroost konden passen…
  De bussen reden op tijd en de chauffeur was daar de baas…
  Klanten en klantjes werden in de winkel nog persoonlijk geholpen…
  De politie die had nog geen zwaailicht nodig…
  Op het strand vermaakte men zich nog met de elementaire materialen die men voor handen had…
  De winters waren vaak streng genoeg om te kunnen schaatsen,compleet met koek en zopie..
  De brandweer deed waarvoor ze waren,en dus haalde men zelf de kat uit de boom…
  Ook in de jaren 50 werden ‘’ Miss-verkiezingen’’ gehouden!!!
  Nu zouden we zeggen ‘’ DAAAR IS WAT MIS MEE’’,
  Maar toen werd tegen elke cm bloot gezegd;
  “Daar is niets mis mee’’

  Ook de perioden van
  DE JAREN ’50…..

  Vlogen voorbij en is het maar goed ook,
  Dat het een en ander bewaard is gebleven
  VOOR HET NAGESLACHT

 13. @Kievit [20]: keesie wie roddelt dat doen jullie zelf u vrouw met de heer r kroonenberg zijn de viezeriken van ekudos, u weet wat ik hier mee bedoel het pulp regeert op ekudos daar behoort u en u vrouw ook tussen, en verder maak ik hier geen worden aan vuil, maar kijk op reactie no 19 daar kan u vrouw en u niet tegen liegen is het beste in u nedrland dan kom je verder in dat land.(de goede uitgesloten). Gr Kievit

 14. @keesie1940 [18]: Kan die Kievit hier niet geband worden met zijn eeuwige geroddel over anderen? keesie over wie roddelt ik hier dan? ik had het gedicht van je vrouw gewoon gekopieerd en hier neer gezet maar dat vond ze goed geen reactie van haar gehad je hebt mijn mailadres in je box du niet zo zielig oude man, dutchess laat keesie niet de kolen uit het vuur halen maar doe het zelf. Gr kievit oja die stukjes van reiny dat zijn pas stukjes daar kan u nog u vingers bij aflikken.

Comments are closed.