DoenerGaan de NL fascistische politici winnen en wordt de rest van de burgers nog meer hun slaaf ?

 

Weg naar Vrijheid Tot nu toe was ik overtuigd dat Vrijheid en moraliteit, NAP,  zouden winnen. Omdat ik ook overtuigd was dat IEDEREEN wel IETS voor de Vrijheid kan en wil doen. Want als iedere NAP-er een veilig druppeltje DOET, dan zal vlug de WEG NAAR VRIJHEID steeds duidelijker worden en komen er meer DOENERS.

 

Maar nu begin ik te twijfelen. Sinds de start van het project DE WEG NAAR VRIJHEiD  op 22 juli heeft zo goed als niemand de draad opgepakt met de Mededeling: “IK ZAL DIT XXX DOEN ! “. Vakantie??

 

 Zit er ergens een gedachtefout?
Hebben we het verkeerd of te onduidelijk gebracht? Is het te moeilijk?
Of is het te gevaarlijk om iets te doen?

 

 Wat kan de Vrijspreker (of Libertarisch Centrum) nog meer doen? Hulp nodig?  Vraag gerust!

 

 In de afgelopen 40 jaar tot nu toe is het Libertarisme stevig op kaart qua bekendheid! Zelfs rode journalisten spellen nu “libertariër” correct !! 🙂 😉
 Maar nu komen we in het stadium dat er niet alleen de theorie/moraliteit verder verklaard moet worden, er wordt nu gevraagd om kleine/grote Resultaten.

 

 Daarvoor zijn DOENERS nodig. En voor iedereen die wil,zijn er daarvoor mogelijkheden. Het is ook nog eens in ieders eigen belang.
Stel je eigen actie voor of bespreek met ons wat je zou knen doen. Reageer hier beneden. of mail naar info@vrijspreker.nl 

 

20 REACTIES

 1. Midden in de zomervakantie zo’n project starten is natuurlijk geen handig moment. Suggestie: begin (doorstart) de campagne en stuur een persbericht de wereld in, wanneer het kabinet “Leugenaar en Zwendelaar” de nieuwe ‘bezuinigingen’ bekend maakt, en iedereen zijn/haar portemonnee steeds leger ziet worden.

  Ik wil best een steentje bijdragen maar weet nog niet wat precies. Wil best de gemeenteraad van Amsterdam op stelten zetten; maar mij onderwerpen aan de grillen van het libertarische politburo trekt mij niet zo.

 2. Zucht…… Nee, zo schiet het niet op. Alhoewel ik de suggestie om een schoen naar Timmermans wel OK vind, immers, schoenen hebben veters en daar kan je dan weer een baksteen aan knopen.

  Buiten dat, ik zou een afgedankte, oude schoen gebruiken. Niet een schoen die ik draag, want meer heb ik er ook niet voor over. Een bruikbare schoen naar Timmermans gooien is letterlijk een misallocatie van kapitaal.

  Goed, alle gekheid op een stokje, Hub heeft een punt. De filosofie van de vrijheid is een gedachtegoed waarmee we de 21ste eeuw kunnen ingaan. De rijkdom aan denkers is enorm. De rijkdom aan ideeën is indrukwekkend.

  Wat is er nodig om deze ideeën aan de man te brengen? Volstaat het om hier een daar op websites zoals deze te gaan ventileren?

  Nee.

  Als we echt willen dat het Libertarische gedachtegoed gaat doordringen tot de mensen zullen we beter moeten doen. Meer moeten doen. We moeten gaan samenwerken als een groep individuen en gaan uitvogelen hoe we de rest van de wereld gaan bereiken. We hebben een groep mensen nodig die de wil heeft en zijn of haar individuele kunnen kan inbrengen in de groep. Te denken aan mensen met een grafisch talent, marketeers, strategisten, mensen met een commerciële achtergrond etc etc etc.

  Als je ziet in hoeverre het collectivistische gedachtegoed zich heeft verankert in onze maatschappij, door middel van cultuur (Vraag als je deze stelling niet begrijpt!) dan zou het onze taak zijn om daar een argument tegenover te stellen. En dat argument is niet in de eerste instantie een feitelijk argument, maar een vrijheidsgevoel wat je overdraagt door middel van het subtiel duiden op de fouten die het huidige, maar o zo fashionable collectivisme in zich heeft.

  Een eerste poging heb ik zelf al gemaakt, een website met de naam “Wat is libertarisme”.

  Het doel is de kern van libertarisch denken over te brengen op mensen die tot nu toe geen enkel contact hebben gehad met deze denkwijze.

  Ik zou het geweldig vinden als ik de hulp van velen zou hebben om deze boodschap beter te brengen.

  Niets doen is ook een optie. Tenminste, als je wilt eindigen als communistische slaaf.

 3. niemand ziet het probleem, niemand begrijpt de gevolgen. Helaas is het al veel te laat. Het enige wat je nog kan doen is zoveel mogelijk zwart werken en vluchten. Ik hoop dat het nog goed komt maar denk van niet.

 4. @ Daarvoor zijn DOENERS nodig.

  Precies. Ik doe het al jaaaaaren.

  Ik laat mijn eigen betaalmiddelen precies zo werken als ik zelf wil.
  Zowel euro als Equi (http://www.Equi-place.net). Samen leven vanuit vrije Levenstoegang, omdat onze Levenstoegang er financieel al is (wordt allemaal uitgelegd in het e-boek).

  Om dit in het groot toe te passen is er maar 1 programmeer regel nodig in 1 van de huidige bank applicaties, en dan heeft iedereen de eigen vrije levenstoegang weer terug. Kost niets, niet eens tijd; just one programming rule.

  Vanuit Levenstoegang (sommigen noemen het een basisinkomen maar dat is het niet, het is de financiële ruimte die wij zelf AL creëren simpelweg doordat we in leven zijn), lossen alle belastingen vanzelf op en alle collectieve probleem ervaringen ook en 90% van de structuren.

  Just one programming rule….. mega impact in onszelf en buiten onszelf. Je vindt alles daarover in het vrij beschikbare e-boek ‘Dat nutteloze goedje: Levenstoegang’ op astridvantriet.nl

  Al het weten wat daarin te vinden is, komt voort uit doen: zelf werkelijk leven zoals je voorstaat.

  Groet,

  Astrid

 5. Ok dan, mijn oproep aan iedereen is om hetzelfde te doen wat ik doe. Als namelijk zoveel mogelijk mensen mijn advies op gaan volgen, zal echte vrijheid dichterbij komen.

  Mijn actie is, iedere keer weer, niet te gaan stemmen. Op niemand. Niet eens in de buurt van een stembureau komen.

  Als dit grote navolging gaat krijgen, verliest het regime vanzelf haar legitimiteit. Dat is stap 1 naar meer vrijheid. Niet meer gaan stemmen. Op niemand, zelfs niet op libertariers.

  Hub Jongen [10] reageerde op deze reactie.

 6. @Egor [9]:
  Klopt. “Als dit grote navolging gaat krijgen,. . . . .”
  En dat blijft de vraag als die grote massa niet weet wat er speelt en door de politici en media steeds verkeerd wordt voorgelicht.

  Probeer eens aan mensen te vertellen dat democratie een immorele wijze van samenleven is. Mensen met dwang dingen laten doen.

  Het blijkkt ook dat je door een LP weel aandacht krijgt en een LP een goede weg is om de het libertarisme bekendheid te geven.
  Wat nog niet zegt dat een LP een goede regering zal zijn!!
  Maar je kunt er voorlopig best op stemmen. tegen de tijd dat ze bvb 20 % halen, kunnen we heroverwegen.

 7. Vergeet het maar,er zijn geen grotere sukkels in de wereld dan Nederlanders,als je ze ziet zwaaien naar de gouden koets met een oranje vlaggetje weet je eigenlijk al genoeg.
  Emigreren is eigenlijk de beste oplossing,met medeneming van je volledige kapitaal.

  Hub Jongen [12] reageerde op deze reactie.

 8. @Ikke [11]:
  Ja, dat is de snelste (beste?) oplossing voor personen die voldoende mobiel zijn, ivm samenstelling familie, inclusief ouders (?) zijn en voldoende (?) mogelijkheden in het nieuwe land hebben.

 9. @Ikke [13]:
  Natuurlijk.
  Maar ik bedoel dat je nu en hier die mogelijkheden al kunt bestuderen, voorbereiden en niet als kip zonder kop naar zo’n land toe moet gaan.
  En daarbij kunnen libertariers misschien elkaar helpen met informatie en contacten.

 10. @14 Nou,laat ik het zo stellen dat de meeste schapen beter in Nederland kunnen blijven grazen.
  Ikzelf leef tegenwoordig over het algemeen in Thailand,ik kan daar best wel wat over vertellen,dus vragen staat vrij.
  Ik heb bijvoorbeeld voor mijn vriendin een stuk grond gekocht,met verschillende fruitbomen,alleen je kunt het niet op eigen naam kopen,Thailand is van Thaise mensen,en terecht.
  Het is voor mij de bedoeling om hier zoveel mogelijk zelfvoorzienend te leven.

  Hub Jongen [16] reageerde op deze reactie.

 11. @Ikke [15]:
  Geweldig dat je er over wilt vertellen.
  Een eerste punt wat verschillende mensen wel willen weten is:
  –Hoe begin je?
  -Mag iedereen er zo binnenkomen en ergens gan wonen?
  -Hoeveel geld is daarvoor nodig? Ik neem aan dat je daar niet als in NL wordt opgevangen met alle faciliteiten erbij.
  -Moet je een Thaise relatie hebben?
  -Hoe geldt dat voor vrouwen en meisjes die it NL weg willen?

  Ik vermoed dat emigreren veel mensen zal iinteresseren. Wat denk je over een nieuw zelfstandig artikel dat we tot een serie kunnen uitbreiden?(Stuur naar hub@vriijspreker.nl en het wordt geplaatst.

 12. Om te beginnen kom je niet zomaar binnen,ik doe dat met een multiple entry visum,dat wil zeggen dat je om de 3 maanden even naar het buitenland moet middels een visa-run,zo een visum krijg je alleen als je genoeg geld op de bank hebt of kan aantonen dat je maandelijks meer dan een bepaald bedrag binnenkrijgt,
  de Thaise overheid is namelijk niet zo gek als de nederlandse,je kunt hier als buitenlander eigenlijk nooit grond bezitten,dus het is normaal gesproken op naam van je Thaise vriendin,vriend, vrouw,is de relatie over,ben je alles kwijt.
  Vrouwen raad ik aan in Nederland te blijven,de concurrentie van Thaise vrouwen is moordend.
  Bezit kun je wel veiligstellen middels juridische constructies,bijvoorbeeld een 30 jaar leasecontract,er zijn ook andere mogelijkheden.
  Je hoeft geen relatie te hebben,die krijg je als je niet oppast de eerste week al,wees voorzichtig ik ben al veel farangs tegengekomen die alles kwijt geraakt waren.

  Hub Jongen [18] reageerde op deze reactie.

 13. @Ikke [17]:
  Ik krijg de indruk dat het nog niet eenvoudig is..
  –Hoeveel is “genoeg geld op bank”?
  –Of hoeveel inkomsten?
  –Waar kun je zo’n visum krijgen? In Nederland al?
  –Hoe zit dat bedrag en mogelijkheid als vriendin (en kinderen) mee wilt nemen?
  –Met de hele club elke drie maanden uit-in?
  –Is het gemakkelijk/moeilijk werk/inkomsten te verwerven in Thailand. Vergeleken met NL.

 14. @18 Hub,het is een geweldig land voor iemand als ik die soms contract werk doet en verder weinig binding heeft met Nederland,het voldoet veel gevallen aan de eisen van het libertarisch gedachtegoed voor zover ik dat zie.
  De mogelijkheden om je eigen broek op te houden zijn voldoende,heb je een stuk grond hier bouw je wat je wilt,maar een vrouw die een kind krijgt en de vader gaat ervan door,wat heel vaak gebeurt heeft een probleem,geen bijstands-uitkering,daarom willen zij graag een westerse man die hebben over het algemeen wat meer verantwoordelijkheidsgevoel.
  Maar om hiernaartoe te emigreren met vrouw en kinderen,ik denk dat het geen goed idee is.
  Heb je pensioen of ben je financieel onafhankelijk en ben je alleenstaande man,prima,anders niet.
  Loonbelasting kent de normale Thai niet,elektriciteit op het platteland is tot een bepaalde hoeveelheid vrij,evenals water,vrije medische zorg e.e.a word waarschijnlijk betaald uit het toerisme,
  Mensen zonder een elektriciteitsaansluiting hebben een zonnepaneel met accu in bruikleen gekregen van de overheid.

  Hub Jongen [20] reageerde op deze reactie.

 15. @Ikke [19]:
  Het komt er dus eigenlijk op neer dat Thailand een aanrader is voor vrijgezellen die genoeg geld hebben om binnen te komen (hoeveel??) en de tijd te overbruggen totdat ze inkomen in Thailand kunnen verwerven?

Comments are closed.