Amerikaans imperialismeWe zien nu aan de huidige retoriek van het Obamaregime in de Verenigde Staten dat ze willens en wetens zich in de strijd willen mengen in Syrië.  De hele affaire rond de gifgasaanval riekt natuurlijk van alle kanten. Het is een typische valsevlagoperatie, waarbij de CIA een land infiltreert, wapens levert en wanneer de desbetreffende overheid terugslaat het een voorwendsel vormt om te gaan bombarderen, wat dan weer leidt tot duizenden doden en een vorm van neo-kolonisatie.

Dit is een scenario dat keer op keer wordt beoefend. Of het nu Joegoslavië is, of Irak, of Libië of nu Syrië telkens hebben de Amerikaanse corporatisten weer een cause celèbre voor hun militaire acties.

We weten allemaal hoe Barrack Obama en zijn trawanten Joe Biden en John Kerry proberen de wereld te Obamabewegen om met hun snode plannen mee te doen. Gelukkig heeft het Britse parlement de oorlogshitser David Cameron de pas afgesneden. Alleen de Franse socialist François Hollande grossiert nog in krijgszuchtige taal en wil samenwerken met de Amerikanen, terwijl het Franse volk, evenals het Amerikaanse volk, hier fel tegen is. Niet voor niets is de populariteit van zowel Obama als van Hollande op een historisch dieptepunt terechtgekomen. Beide leiders zijn nu desperaat om de aandacht af te leiden van de economische ellende in hun landen.

Zo zie je maar dat veel westerse overheden niet de volkeren vertegenwoordigen, maar juist een kleine kliek van gevestigde belangen, in dit geval het militair-industrieel complex. Veel politieke leiders zijn in feite knechtjes van dit complex, alsmede van de grotere corporatistische kartels in de wereld. Zoveel moge duidelijk zijn. De reguliere media is ook grotendeels gefinancierd door deze kartels, vandaar dat we bladen hebben als het NRC bijvoorbeeld die doen alsof de Britten en Fransen achter de Amerikaanse aanval zouden staan, maar niets is minder waar. Cameron en Hollande waren voor, maar hun landgenoten in overgrote meerderheid niet. Tot zover even de misleidende berichtgeving van onze Nederlandse media.

Iedereen met een beetje hersenen weet dat deze hele aanval in scene is gezet om de Amerikanen weer een kans te geven een land te bombarderen die niet naar hun pijpen wenst te dansen. De gifgasaanval is bijna zeker het werk geweest van de jihadisten die het eerder al hebben geprobeerd dit jaar en worden gefinancierd door de CIA. Met andere woorden cui bono (wie heeft er voordeel aan), dan is het duidelijk dat het niet de Syrische overheid is, maar juist de jihadisten die zichzelf rebellen noemen. 

Het is nu aan de volkeren om de psychotische leiders in het westen te stoppen om verder te gaan met de geweldsescalatie in het Midden-Oosten. Met name het Amerikaanse regime is levensgevaarlijk en moet ter verantwoording worden geroepen.

15 REACTIES

 1. @Dim the Dude [1]: Door vast te houden aan morele principes. Als je aangevallen wordt mag je jezelf verdedigen. Amerika, Frankrijk en Engeland worden niet aangevallen. Als je vindt dat mensenrechten worden overtreden, dan leg je de zaak voor aan het Internationale gerechtshof (daar is dat toch voor?) i.p.v. het recht in eigen hand te nemen.

  Als je vindt dat jouw economische belangen worden geschaad, dan ga je in onderhandeling. En helemaal transparant graag. Anders riekt het naar uhh imperialisme en het recht van de sterkste. Met als goedddkoop behang een beroep op de mensenrechten.

  Albert S. [10] reageerde op deze reactie.

 2. De VS balanceert op het randje van de afgrond. Elke oliestaat die weigert hun zwarte goud nog langer te verhandelen in dollars kan de petrodollar doen instorten en riskeert oorlog met uncle Sam. Dat is waar al deze vieze spelletjes om draaien. De VS is terughoudend tot nu toe. Het liefst gaan ze er met gestrekt been op in, maar na al die leugens over Irak en Afghanistan is de animo voor een oorlog zelfs bij de meest oorlogszuchtige republikeinen verdwenen.

 3. Nederland e.a. zijn lid van de NAVO. De NAVO is een verdedigingspact, geen aanvalspact. Je moet NAVO leden helpen als ze worden aangevallen, niet als ze zelf aanvallen.
  Nou worden NAVO-landen helemaal niet aangevallen maar willen enkele leden zelf aanvallen. John Kerry zei het duidelijk: de Amerikaanse belangen staan op het spel.
  Er bestaat derhalve geen enkele verplichting om te helpen met aanvallen en al helemaal niet op de dubieuze gronden die de USA aanvoert. Waar blijft het bewijs dat Assad de dader was?

 4. Zou dit dan een keerpunt in de ‘geschiedenis’ zijn; dat we ons niet langer alles maar laten ‘wijs’ maken door politici en zgn.’deskundigen’ , die denken dat ze ons werkelijk alles op de mouw kunnen spelden. Als we dit punt werkelijk bereikt hebben dan wordt het misschien ook eens tijd om terug te gaan naar dat andere ‘leugenfestival’, n.l. ‘9/11’! Dat gaat natuurlijk niet gebeuren, want dan is het definitief gedaan met het gezag van de VS!

  rob [8] reageerde op deze reactie.
  Albert S. [9] reageerde op deze reactie.

 5. In Frankrijk mag het parlement bij decreet van president Hollande niet stemmen over deelname aan een aanval op Syrië. Laat ons nou verteld zijn door o.a. de EU dat Frankrijk een democratie is? Een hele grote leugen; de EU en de lidstaten zijn afgegleden naar dictaturen.
  Dictaturen mag je saboteren en dwars zitten. ik roep iedereen op om dat te doen.

  Hub Jongen [12] reageerde op deze reactie.

 6. @appie b. broek [6]:
  Een paar weken geleden werd een CIA document na 50 jaar vrijgegeven. Daarin stond dat de Amerikaanse bevelhebbers een aanval op de eigen bevolking wilden uitvoeren, de Cubanen daarvan de schuld te geven en om zo een alibi te scheppen op Cuba binnen te vallen. President John F. Kennedy en zijn broer Robert, de minister van Justitie, verboden dat!
  Er is altijd gezocht naar de reden van de moordaanslagen op de Kennedy’s.
  Nou hier is een hele duidelijke. Ik acht het volstrekt niet onwaarschijnlijk dat beide Kennedy’s zijn vermoord in opdracht van “hogere machten” binnen de USA zelf.
  Het inhuren, betalen en elimineren van zogenaamde daders voordat ze uit de school kunnen klappen, was en is goed gebruik in de USA.

 7. @Hub Jongen [12]: Ik wil oproepen om te doen wat je verantwoord acht in het belang van mensen, niet van systemen of instanties en duidelijk je mening te geven ook als dat niet welgevallig is bij overheden.

  Help mensen, ook als dat niet van overheden mag. Trek je niets aan van wetten die dingen verbieden omdat het in het belang van de staat is; mensen zijn veel belangrijker.

 8. @rob schreef op 03-09-13 om 07:04:
  Help mensen, ook als dat niet van overheden mag. Trek je niets aan van wetten die dingen verbieden omdat het in het belang van de staat is; mensen zijn veel belangrijker.

  Helemaal eens enkel het uitvoeren van niets aantrekken van de wetten vergt veel doorzettingsvermogen en moed tis als het ware zou ik zeggen het vechten tegen de bierkaai. Hopelijk op termijn gaat de waarheid en recht toch zegevieren vind ik.

 9. Geweldig Albert, 100 punten. Met de euro mag je er dan naast hebben gezeten, maar hier sla je de spijker op de kop. We naderen trouwens snel het moment waarop de EU gedwongen zal zijn om uit het Westblok te treden, analoog aan de liquidatie van het Oostblok in 1989, dimpelweg omdat we geen keus hebben om zelfmoord te vermijden. De vijandelijkheden zullen van Syrie snel overslaan op Iran, die natuurlijk de Golf gaan afsluiten en wij in de EU zonder energie komen te zitten. En niemand die kan inspringen, behalve Putin. En die gaat natuurlijk een politieke prijs vragen. Neutraliteit, op zijn minst. Zeg maar dag tegen Amerika en tegen het Westen. Over niet al te lange tijd gaat er een nieuw hoofdstuk van de geschiedenis worden opengeslagen.

Comments are closed.