JSF_NOSGisteravond was Diederik Samsom bij Pauw en Witteman op TV en ze spraken over de aanschaf van de Joint Strike Fighters voor minimaal € 4,5 miljard. Waarover de Rekenkamer al heeft gezegd dat dit wel (te) optimistisch berekend is. Beïnvloed door de grote wens van de politici om die dingen aan te schaffen om aan tafel  te kunnen blijven zitten met de groten der aarde?..

De toestand in Nederland is zodanig dat de staat een enorme schuld heeft. En die schuld loopt op, zodat die over een paar jaar boven de € 500 miljard komt..

De enige ideeën die de regering heeft om die schuld kwijt te raken of te verminderen zijn belastingverhoging of de burgers minder verstrekken van wat hen decennialang is beloofd en waarvoor die burgers betaald hebben.

De regering praat en betaalt al 11 jaar over de aanschaf van de nieuwe gevechtsvliegtuigen JSF..

Samsom bekende gisteren diverse malen dat het uitgangspunt is dat er 4 vliegtuigen constant operationeel moeten zijn en daarvoor de aanschaf van 37 toestellen noodzakelijk is. “We moeten er ook mee kunnen doen wat wij willen”.

1. Juist, wie is die “wij”?
2.Waar haal je het geld vandaan? Voor aanschaf, onderhoud en actie!

Eenvoudig, belastingverhoging, minder oude beloftes inlossen en sinds vandaag speelt een idee om rijke allochtonen naar Nederland te lokken!!
En natuurlijk nog meer schulden maken!

Zou het nu echt onze veiligheid vergroten om 4 NL vliegtuigen constant aan het andere eind van de wereld te laten rondvliegen? Is de ervaring uit het verleden in Irak, Afghanistan e.d. niet net het tegengestelde? Is onze veiligheid niet net minder geworden door de haat die vreemde volken tegen ons hebben door die interventies?

“We moeten er mee kunnen doen wat we willen” !!
Voor  een goed beleid zou een regering zich eerst moeten afvragen WAT ze willen, en dat afspiegelen tegen de mogelijkheden, waaronder de kosten.

En zolang je in een groeiende schuld zit, moet je zeker niets willen zoals  aan het andere eind van de wereld met 4 vliegtuigen rond te vliegen en af en toe een bommetje gooien.
Alles bij elkaar: “misdadig”. Ik hoop dat u ook niet meer door op die lieden te stemmen hen het mandaat geeft voor u en over u te beslissen!

18 REACTIES

 1. De vraag hoeveel toestellen er operationeel moeten zijn op elk willekeurig moment doet niet terzake omdat het dreigingsniveau met de loop van de geschiedenis kan variëren. Het echt belangrijke cijfer is de inzetbaarheid. Als er écht stront aan de knikker is, hoeveel toestellen heb je dan functionerend. Die vier toestellen zijn mogelijk voor onderscheppingen van incidentele schendingen van het luchtruim of zo.

  Hub Jongen [4] reageerde op deze reactie.

 2. De belangrijkste vereisten voor een politicus zijn: goed kunnen liegen, manipuleren, je leugens kunnen verkopen als waarheid en geen scrupules hebben om je leugens in geval van tegenwerking met harde hand waar te maken.
  Een integere politicus bestaat niet meer!

 3. @Pteranodon [1]:
  Te logisch. Samson stelde dat er vier constant operationeel moeten voor de andere kant van de wereld.

  @reiny [2]:
  “Het geld ligt er al en over 4 jaar moet het pas betaald worden”
  Waar ligt het ? Er is toch een schuld van honderden miljarden

 4. Ik zou een modificatie voorstellen om een electromotor te plaatsen.
  Reden:
  1) als ons land in nood is dan hebben wij geen brandstof en krijgen deze ook niet van onze “vrienden”.
  2) als de wereld in nood is dan komt er ook geen brandstof deze kant op.
  Hoe je het ook wendt of keert deze vliegtuigen zullen dus alleen in de lucht zijn tijdens relatieve rust waarin aanvoer van brandstof is gegarandeerd.
  Zou er een atoommoter in geplaatst kunnen worden, houden we de discussie voor zeker weer 20 jaar gaande.
  En waar las ik dat de Amerikanen dit toestel ook niet meer zien zitten , ah ja hier heb ik het:
  http://www.nujij.nl/economie/us-airforce-koopt-350-stuks-saab-gripen.24991133.lynkx

 5. Het vliegtuig heet ‘Lockheed F-35’. Ze hebben het nooit over Lockheed want dat doet te veel aan smeergeld denken.

  De F-35 wordt besteld, en geen Europese straaljager, om de atoombommen die op Volkel liggen af te kunnen werpen:

  http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1365346

  Duitsland koopt de Eurofighter en dat betekent min of meer dat Duitsland onder Merkel geen Amerikaanse bommen meer wil. Nederland staat tamelijk geïsoleerd. Mocht het ooit tot een ernsig conflict komen hou er dan rekening mee dat Volkel en Leeuwarden volledig aan puin geschoten worden , met ernstige gevolgen voor de wijde omtrek.

 6. Bij het NIEUWS vanavond om 20.00uur leerde ik dat er al € 1 miljard aan was besteed.
  En elders las ik dat de Amerikaanse luchtmacht nu Zweedse SAAB-vliegtuigen koopt!!
  En ook dat de 37 geplande toestellen ook niet genoegzijn om er constant 4 te laten vliegen (in Verweggistan?)

  Naam [8] reageerde op deze reactie.

 7. @Hub Jongen [7]:
  Volg, als altijd, het geld. Wie hebben er belang bij dat de vliegende Fyra toch gekocht wordt? De Old-boys-mafia, lijkt mij. Old boys van ‘ondernemingen’ die zonder staatshulp (tegenorders) failliet zijn. En welke politici horen daar bij? Wat gaat Samson opstrijken als hij de dwarsliggers in de Portemonnee van de Ander, omgepraat krijgt? Een paar miljoen in een Zwitserse kluis?

  Niet vergeten mag worden dat een stel corrupte apen van de LPF de voorzet hiervoor hebben gegeven. Was Pim Fortuyn zelf niet tegen deze vliegtuigen? Een gerucht ging dat dit de echte aanleiding voor de moord op hem is geweest.

  10 jaar gelede

 8. In reactie op Hub´s laatste zin wil ik er graag aan toevoegen:

  Ik hoop dat u helemaal níet gaat stemmen om zo te voorkomen dat u een mandaat gaat geven aan een regering die voortkomt uit een verkiezingsronde waar u aan mee gedaan heeft.
  Het opkomstpercentage moet drastisch omlaag om het regime hun legitimiteit te ontnemen die ze halen uit de verkiezingen.

  Hub Jongen [10] reageerde op deze reactie.

 9. @Egor [9]:

  “. . . Het opkomstpercentage moet drastisch omlaag . . . ”

  Daar zullen veel (alle?) libertariers het over eens zijn.
  Wel zijn er dan onmiddellijk twee punten:
  1.Veel libertariers willen graag veel stemmen op de LP. De LP werkt in richting NAP en het zou dus goed zijn alsdie veel invloed zou krijgen. Stemmen dus. Maar dat doet dan weer het opkomstpercentage stijgen. Hoe op te lossen?

  2.Het is bij zeer lage opkomst noodzakelijk dat libertariers alternatieven gereed hebben.
  Kom met ideeën hoe we de WEG NAAR VRIJHEID :
  http://www.vrijspreker.nl/wp/2013/07/haalbare-weg-naar-vrijheid/

  deZotVanZwammerTotKletsMajoor [11] reageerde op deze reactie.

 10. Zweden heeft de Saab-Viggen in de aanbieding voor de helft van het geld en 100% compensatieorders. Koop Europees, weg dus met die JSF.

 11. Lees dit artikel over de Saab-Viggen dan ook eens:

  http://www.jsfnieuws.nl/?p=508

  Dan zie je pas hoe belachelijk onze roverheid in elkaar zit. De JSF is niets anders als een lobby-project dat er door gedrukt moet worden. M.A.W. hoe verkwansel je belastingcenten van de burger…

 12. Of dit artikel met uitspraken van Senator John McCain:

  http://www.dodbuzz.com/2013/09/19/mccain-f-35-among-the-great-national-scandals/

  “McCain criticized the F-35 Joint Strike Fighter as the government’s first trillion-dollar acquisition program (including sustainment costs). Its repeated cost overruns “have made it worse than a disgrace,” he said. Despite recent efforts to reduce prices on the next batch of aircraft, “it’s still one of the great, national scandals that we have ever had, as far as the expenditure of taxpayers’ dollars are concerned,” he said.”

  Maar natuurlijk worden wij hier niet over geinformeerd door de nederlandse pers…

 13. Genaaid door de amerikanen zijn wij al lang genoeg. Die vliegtuigen kosten dadelijk het drie dubbele van de prijs waar zij over spraken. Zijn wij de slaven van onze bevrijders geworden en hun verdorvelijke mentaliteit ieder de zogenaamde democratie door zijn strot te drukken.De geschiedenis heeft het wel bewezen hoe in en in slecht die die amerikaanse leiders wel niet zijn. Vietnam Nigaragua en Elzalvador Libie Irak Chili Afghanistan dood en verderf hebben zij geleverd met de democratie van bombardementen.

 14. Zweden is van de Israeliers heb ik gelezen en maken daar de dienst uit. Zit hier een waarheid in!

 15. Die gozer wil alleen ze porum hoog houden ,dat vliegtuig had al lang klaar kunnen zijn,nu motte ze nog effe een camera der op zetten om achter uit tekijken, wordt steeds moderner ,web cam fighter 35, lookheed joint ,and more stricker

 16. Nou gelijk hep u mijnheer klein,laaie lichters zijn het die amerikanen,die Obama ook zo een zegt ie moslim te zijn maar laat wel de wolven dood skieten in indaho dieren hebbe helemaal niks gedaan! En in de koran staat nog wel geskreven dat allah rij en slagt dieren maakten ,een wolf is toch geen slagt dier?

Comments are closed.