Zbigniew Brzezinski beklaagde zich in een interview met DW News over de consciousnessgroeiende inefficiëntie om oorlog te voeren door de toegenomen politieke kennis van het publiek. Brzezinski, voormalig US National Security adviseur, mede oprichter Trilaterale Commissie en Bilderbergbezoeker, ziet de groeiende wereldwijde bewustwording met lede ogen aan.

Brzezinski waarschuwingen voor het ‘wereldwijde politieke ontwaken’ zijn intensiever geworden in de afgelopen jaren. Vorig jaar tijdens een speech in Polen merkte Brzezinski op dat het ‘steeds moeilijker wordt om het volhardende en uiterst gemotiveerde populistische verzet van de politiek ontwaakten te onderdrukken en controleren’. Hij gaf de wereldwijde toegang tot internet, radio en televisie onder meer de schuld van ‘de massale universele groei van het politieke geweten’.

‘De grootste wereldmachten, nieuw en oud, lopen tegen een nieuwe realiteit aan. Terwijl de dodelijke efficiëncy van hun militaire macht groter dan ooit is, is hun vermogen om controle over de politiek ontwaakte massa uit te oefenen op een historisch dieptepunt. Om het bot te zeggen: vroeger was het makkelijker om 1 miljoen mensen te controleren dan te doden. Nu is dat andersom.’ zei Brzezinski in een speech voor de Council on Foreign Relations in Montreal 2010.

Ondanks verwoede pogingen van zowel Republikeinen als Democraten om steun te krijgen voor een oorlog in Syrië, onthulde een recente Reuters poll dat slechts 9 % van Amerikanen militaire interventie in Syrië steunt. Als de VS ingrijpt, wordt dat de minst populaire oorlog in de Amerikaanse geschiedenis.

De alternatieve media is massaal op het Syrië verhaal gedoken. Naast groeiende bewijsvoering van een door de VS gesteunde chemische aanval door Al Qaeda geleide opstandelingen waar Assad’s troepen de schuld van kregen, verschijnen er berichten over John Kerry die een aantal jaren terug kind aan huis was bij de familie Assad. Samen met talloze ongefilterde en ongecensureerde internationale berichten zorgen ze er voor dat de massamedia nog slechts door 23 % van het Amerikaanse publiek wordt vertrouwd.

Waar de alternatieve media tot dan toe genegeerd of geridiculiseerd werd, lijken er nu barsten te komen getuige de uitspraken van Brzenzinski. Het kan lang duren maar uiteindelijk zal de waarheid overwinnen hoeveel propaganda je er ook tegen aan gooit.

13 REACTIES

 1. Kortom, Brzezinski, oud veiligheidschef van het Witte Huis, beklaagt zich er over dat de USA niet meer kan doen wat ze willen. Ze zullen rekenschap moeten afleggen over hun daden en politiek worden geslachtofferd.
  Goh, laat dat nou net de basis van democratie zijn! Daar waren de USA toch zo voor? Of zijn de USA in werkelijkheid een dictatuur en een schijndemocratie? Ik denk dit laatste!
  Ik geloof dus geen woord meer van alles wat politici ons vertellen.

 2. @rob [3]:
  Uit een vrijgegeven document van de CIA blijkt 50 jaar na dato dat de USA-legerleiders een aanval wilden op hun eigen burgers en daar de Cubanen de schuld van wilden geven; zodat ze een alibi hadden om Cuba binnen te vallen.
  John F Kennedy en Robert Kennedy verboden dat en werden daarop vermoord. ik vermoed een verband!

  En de argumenten voor de oorlog in Irak doen me sterk hieraan denken: een inside job om een argument te hebben om Irak binnen te vallen, met alle daarbij verzonnen “bewijzen” over massavernietigingswapens.

  het vermoorden van landgenoten voor het goede doel, zullen we maar zeggen.

 3. Al jaren volg ik de alternatieve media. Er wordt een hoop fear-porn verspreid, maar er zitten ook zeer overtuigende verhalen bij die de reguliere media tegenspreken. Zo is het drama in bijvoorbeeld Boston bloot gelegd, alsook de schietpartij in Sandy Hook. En met overtuigend bewijs worden de beweringen van de overheid onderuit gehaald. Nu met Syrië worden er dagelijks artikelen geplaatst met Youtube films en getuigenverklaringen uit het Midden Oosten, waar wordt bewezen dat de gifgas aanval door de rebellen werd uitgevoerd. Wat precies de waarheid is, blijft natuurlijk lastig in te schatten. Zoals ze zeggen, de waarheid ligt vaak in het midden, maar in dit geval zeker niet bij de USA overheid.

 4. History is a lie agreed upon..

  Mijn ogen zijn behoorlijk open gegaan door een eerder verschenen artikel op vrijspreker over de zogenaamde holocaust. Met name de vele bijdragen van reageerders over dit emotioneel belaste onderwerp waren van onschatbare waarde om zo dicht mogelijk bij het ware verhaal te komen.

  Vrije informatievoorziening veranderd de wereld ten goede hoop ik.

  Angelique [13] reageerde op deze reactie.

 5. @duke [2]: Tijdens de vragen na zijn lezing breekt hij ook een lans voor een soort van wereldregering, om de versnippering van macht over verschillende wereldleiders te voorkomen. En daarmee bedoelt hij niet de VN.
  Dit klinkt sterk als de NWO waar de Bilderberg conferentie een voorstander van is; en laat hij nou deel uitmaken van de Bilderberg
  Een NWO werd in de media altijd weg gelachen als Alu hoedje complottheorie. Kennelijk is er toch meer van waar dan men ons wil vertellen..

 6. Dat er minder mensen voor oorlogen zijn komt omdat het allemaal wars of choice zijn en geen wars of necessity. In de landen zelf waar oorlog wordt gevoerd, wordt die toch echt heel hartstochtelijk gevoerd hoor. Nog altijd sterven mensen er als ratten, en als een conflict een tijd duurt zijn het nog steeds vijf of zelfs zescijferige aantallen slachtoffers. Dus wat dat betreft is er niet echt veel veranderd. Als een land er problemen mee heeft om hoge offers te brengen, dan zal de technologie wel uitkomst bieden en stuurt men er verhoudingsgewijs steeds meer machines op af.

Comments are closed.