Person_Rutte_Cameron_130929David Cameron, de Britse premier, heeft al een tijd geleden aangekondigd dat hij een eurokritische toespraak in Nederland zou houden.

Dat zal nu a.s. vrijdag 4 oktober plaats vinden. Hij zou dan gaan aankondigen dat de invloed van Brussel moet worden teruggedraaid. Een grote vraag is of Marx Rutte hem daarbij zou moeten bijvallen en steunen?

 

Uit verschillende Nederlandse kringen wordt namelijk wel op die bijval aangedrongen.

Toch is het belangrijk om nog eens serieus na te denken of dat wel zo verstandig is.
Daarbij komt de vraag wat wil Cameron echt bereiken?

In bijna de hele EU begint het inzicht te groeien dat die EU langzamerhand veel te veel macht heeft en daardoor een grote oorzaak is van de crisis. Onder andere door de kosten op te drijven en geld uit niets te creëren.

Cameron heeft echter de indruk gewekt dat hij niet uit de EU wil. Hij wil slechts een aantal EU-bevoegdheden terug. Dit omdat nog te veel mensen/bedrijven denken dat de EU hen voordelen en welvaart heeft gebracht.

En dat is een foutieve gedachte. Daarbij wordt genoemd dat de interne EU-markt vrijer en goed voor de industrie is geworden. Dit laatste klopt. Maar dat werd al nagestreefd door de EEG, een ECONOMISCHE Gemeenschap die grensbarrières heeft kunnen wegnemen. Barrières die overigens door de politici zelf waren ingesteld!!

En even nadenken zal duidelijk maken dat voor het afschaffen van die barrières geen POLITIEKE Unie nodig is waardoor bvb Grieken en Roemenen stemmen over wat in Nederland moet gebeuren.

Cameron, een politicus wil graag stemmen krijgen van zowel voorstanders als tegenstanders van de EU. Daarom is de verleiding groot om tot compromissen te komen die zowel vóór als tegenstanders van EU sussen.

Gevolgen zijn dan dat er een nieuwe overeenkomst kan komen, die een veel sterkere basis heeft. Een basis die de Brusselse politici kunnen en zullen gebruiken om hun machten daarna weer uit te breiden en straks als grotere sterkere dictator dan nu op te treden.

3 REACTIES

 1. Als ik goed heb opgelet zijn er over niet al te lange tijd gemeenteraadsverkiezingen in Engeland. Cameron voelt de hete adem van de UKIP (Nigel Farage) in zijn nek, en begint ook te piepen. Want normaliter is hij net zo’n opportunistische nietsnut als Marx Rutte.

  Er bestaat nog altijd een EVA/EFTA; dat is een vrijhandelszone zonder regenten uit Brussel.

 2. Als Cameron dat voor elkaar krijgt dan is er voor ons land ook geen reden om niet hetzelfde te doen; Rutte, aan het werk! Minder bemoeienis van Brussel op straffe van vertrek uit de EU klinkt me als muziek in de oren.

 3. Quote:
  “.. Een grote vraag is of Marx Rutte hem daarbij zou moeten bijvallen en steunen? ..”

  Tuurlijk doet hij dat! Want Mark is een man met karakter, doorzettingsvermogen en een sterke ruggegraat. Een echte liberaal!

  Zucht ….

  Is er nog wat op tv vanavond? Dan zet ik hem aan.

Comments are closed.