samenzweringToen tienduizend jaar geleden de mens de schaap probeerde te domesticeren liep men tegen verschillende problemen aan. De belangrijkste uitdaging was om de schapen volgzaam te maken en daarom werden de opstandige beesten gedood, zodat alleen de onderdanige overbleven.

Voor overheden was het lange tijd ook gebruikelijk om de opstandige delen van de bevolking af te slachten, maar in de moderne tijd hebben zij andere, veel effectievere methoden gevonden om het volk onder controle te houden en de overheid te vergroten.

De eerste is het verspreiden van angst. In ruil voor veiligheid zijn mensen bereid om veel van hun vrijheden op te geven. Het enige wat de overheid dan ook hoeft te doen is het creëren van een vijand en via propaganda een enorme angst onder de bevolking daarvoor te zaaien. Het volk smeekt vervolgens haast om veiligheid bij de staat en geeft haar zo de mogelijkheid om zonder veel verzet uit te breiden. Dit is ook een ideaal middel om de aandacht van andere binnenlandse problemen af te leiden.

Een andere methode om verzet uit de samenleving te verwijderen is via publiek onderwijs. Sluit kinderen, die vaak nog zeer makkelijk te beïnvloeden zijn, jarenlang bijna iedere dag een paar uur op in scholen en na afloop zullen ze haast gegarandeerd tot goede (lees volgzame) burgers zijn opgeleid. Alleen inhoud is niet genoeg, ook de hele structuur van het onderwijs dient er op gericht te zijn om kinderen tot slaafse burgers te kneden. Een centrale rol speelt de leraar, die de kinderen constant onder surveillance houdt, bepaalt wat ze doen en zomaar hun rechten kan intrekken. Zo wordt de leerlingen onderdanigheid aan gezag geleerd. Kinderen die toch nog opstandig zijn worden gedrogeerd met middelen als Ritalin of dienen het jaar over te doen.

Ook het creëren van afhankelijkheid is een uitstekend idee om potentieel verzet tegen de staat in de kiem te smoren. Grote corporaties zijn machtig en rijk, je kunt ze als overheid dus beter aan jouw zijde hebben. Geef ze daarom allerlei subsidies, maak reguleringen die de concurrentie beperken en sta toe dat banken geld uit het niets kunnen creëren. De privaat-publieke samenwerking is geboren en uit die hoek hoeft dan ook geen tegenstand meer te worden verwacht. Maar dat is slechts een klein deel van de bevolking, ook het grote publiek dient afhankelijk gemaakt te worden. De verzorgingsstaat maakt dat niet alleen mogelijk, ze zorgt er zelfs voor dat mensen enthousiast de straat opgaan om meer overheidsinterventie te eisen. De droom van iedere heerser.

samenzwering

Mochten alle voorgaande middelen niet voldoende zijn, dan is er ook nog de democratie. Zorg er eerst via het onderwijs voor dat mensen binnen een zeer beperkte bandbreedte leren te denken en geef ze vervolgens iedere paar jaar de keuze tussen enkele vrijwel identieke partijen om op te stemmen. Zo geef je de burgers het idee dat ze daadwerkelijk in controle zijn, terwijl niets minder waar is. Om de overheid zo veel mogelijk te legitimeren wordt stemmen sterk gestimuleerd, mensen die weigeren aan de toneelshow van de verkiezingen mee te doen worden weggezet als slap en respectloos voor hun voorvaderen, die voor dit mythische stemrecht gesneuveld zouden zijn. Dat dit een fabeltje is maakt niet uit, een kritische houding is er bij het volk toch al lang uitgestampt op school.

Dit zijn de belangrijkste middelen van de overheid geweest om de mensheid te domesticeren tot volgzame schapen. Maar zoals met alles wat de staat doet, is het niet helemaal gelukt. Er zijn nog wat opstandige schapen over en zij winnen de laatste tijd steeds meer aanhang. Zij zien de staat voor wat het werkelijk is: een criminele organisatie, een parasiet die het werkende deel van de bevolking langzaam leeg zuigt.

Wie zijn deze opstandige schapen? Zij worden ook wel libertariërs genoemd en zijn de belangrijkste hoop voor de mensheid om ooit weer vrij te zijn. Dus stop met blèren en scherp de hoorns. Als er maar genoeg schapen de andere kant durven op te lopen, dan is het einde van de overheid in zicht.

Ingezonden door Gale Boetticher

6 REACTIES

 1. Vergeet echter ook de massamedia niet. Het is gemakkelijker een volk onder de duim te houden als ze niet nadenken. Ideaal middel daarvoor is de televisie. Als mensen zich druk maken over wat er nu weer op GTST is gebeurd of wie er weggestemd (!) wordt bij Expeditie Robinson hebben ze geen tijd/zin om zich druk te maken over wat er werkelijk toe doet. Het wordt tijd dat de schaapjes wakker worden. Wake up, Sheople!!!

 2. Er zijn meerdere middelen om de bevolking in te laten sussen en volgzaam te houden. Door o.a. onze voeding te laten degraderen naar enkel maagvulling (E-nummers). Zoveel mogelijke hoge puls frequenties door het hele land te verspreiden 24 uur per dag, met deze kunnen ze ook nog eens propaganda boodschappen mee verspreiden en zorgen dat iedereen hier van afhankelijk van wordt. De (kleding)mode en (huid)verzorgingsmiddelen spelen ook hierin mee. Alle methodes die gebruikt worden ongeacht welke, zorgen ervoor dat ons eigen frequentie verstoord wordt, met als gevolg dat jou persoonlijke magnetisch veld verzwakt raakt. Hierdoor neem je ongemerkt dingen van andere aan, zonder daar zelf over na te denken. Ook ben je vatbaarder voor ziektes en ga je zowel lichamelijk,als geestelijk op achteruit, we laten ons hierdoor degraderen tot een willoze volgzame slaaf.

 3. ‘Wie zijn deze opstandige schapen? Zij worden ook wel ‘libertariërs’ genoemd en zijn de belangrijkste hoop voor de mensheid om ooit weer vrij te zijn.’

  Onder ‘opstandige schapen’ verstaat men doorgaans ook ‘zwarte schapen’, d.w.z de éénlingen die niet tot de kudde behoren! Is dit niet een geweldig idee om het libertarisme door een ‘zwart schaap’ te symboliseren. Ze zijn immers het ‘zwarte schaap’ van de democratie! Er wel bij horen, maar dan slechts marginaal en zijn ze in staat, vanuit die positie, om te vertellen wat er zoal ‘mis’ is met de ‘democratie!

  appie b. broek [6] reageerde op deze reactie.

 4. @appie b. broek [5]: ‘De belangrijkste hoop voor de mensheid om ooit weer vrij te zijn’.

  Het is toch jammer hoe het ‘libertarisme’ met zulke gedramatiseerde overdrijvingen telkens weer haar potentiele aanhang weet af te stoten. Het lijkt het christendom wel, die zitten, samen met de Joden, ook nog steeds te wachten op de Messias!

  Ik weet niet wie die Gale Boetticher is, zal ‘m toch eens goochlen, maar m.i. willen ‘schapen’ helemaal niet vrij zijn, maar voelen ze zich prima met de ‘bescherming van de ‘kudde’ !

Comments are closed.