Auschwitz death camp sign stolen Vrijspreker: Als je van Kroatië naar Bosnië Herzegovina rijdt, zie je tussen de douane hokjes waar je de ene belastingboerderij verlaat en de andere nog niet binnen bent gegaan, allemaal verlaten duty free shops in niemandsland. Wat is hier aan de hand?

Opperdienaar: Je snapt inderdaad niet wat de onderdanen die daar hun geld in staken bezielde. Dachten ze nu echt dat ze een gat in de wet gevonden hadden, een opening in het hek van de belastingboerderij? Dat ze daar ongestraft zaken konden doen met anderen, zonder belast te worden, omdat ze buiten beide territoria vielen?

Het is natuurlijk begrijpelijk dat onderdanen van het voormalige Yoegoslavië het liefst in geen van de landen zaken doen waar het in uiteengevallen is. Kennelijk horen ze het liefst helemaal nergens bij als het om hun geld gaat, hoewel ze hun etnische achtergrond meestal luid bejubelen. Het idee dat er een knettergroot gat in het hek zit is echter belachelijk. Het systeem van heersen is eeuwenlang geëvolueerd. De knapste koppen hebben zowel de fysieke, de intellectuele als de conceptuele hekken verbeterd en geperfectioneerd. Het idee dat daar een blijvend knettergroot gat in kan zitten is absurd.

De mensen die deze zaakjes hebben opgezet hebben waarschijnlijk een korte tijd kunnen profiteren van het gebrek aan coördinatie tussen de verschillende roverheden die nog even bij moesten komen van de onderlinge oorlogen. Waarschijnlijk sloegen ze snel weer de handen ineen om dit initiatief de nek om te draaien, want beide roverheden lopen zo veel geld mis. Het doet een beetje denken aan de mensen in Nederland die denken dat je de belasting te slim af kunt zijn door copyright op je eigen naam aan te vragen en dan de belasting aan kunt klagen in de roverheidsrechtbank omdat ze jouw copyright schenden als ze je een blauwe envelop sturen. Of de mensen die denken dat je een opzeggingsbrief kunt sturen naar de koning en je tot soeverein mens kan verklaren. In streng bewaakte gevangenissen zitten waarschijnlijk ook mensen die denken dat er ergens een uitweg is. ‘Hope dies last’ zeggen ze in Engeland.

Dit gezegd hebbende, als kind dacht ik ook dat er stiekum een kortere weg was om naar oma te rijden, door ergens een klein straatje in te rijden zodat je gelijk bij oma was.

Vrijspreker: Er is geen shortcut naar de vrijheid.

6 REACTIES

 1. Inderdaad, copyright-gevecht voor belasting is niet zo interessant. Wel interessant is de vraag wie de eisende partij is en waarop is gebaseerd dat zij recht op jouw bezittingen zouden hebben.

  Uiteindelijk komt het er op neer: “because we say so”. Of: “omdat wij op een stuk papier, we noemen het wet, hebben geschreven dat we jou mogen beroven”, o ja, en wij hebben deze pistolen om het desnoods met geweld af te dwingen.

  http://www.youtube.com/watch?v=ngpsJKQR_ZE

  Hub Jongen [3] reageerde op deze reactie.
  Harrie Custers [5] reageerde op deze reactie.

 2. @Tammo [2]:
  Deze video van Larken Rose zegt het perfect duidelijk.
  Het geeft heel duidelijk aan dat Belasting Is Diefstal!

  Ik kan ook iedereen aanraden het boek van Larken Rose:
  “THE MOST DANGEROUS SUPERSTATION.”

  En dat bijgeloof is dat mensen denken dat als iemand een pet op zet, of zich minister, koning,of ambtenaar noemt, dat anderen hem dan moeten gehoorzamen!.

  Harrie Custers [4] reageerde op deze reactie.

 3. @Tammo [2]: Het gaat niet alleen om je naam claimen, het is juist ook de bedoeling om soeverein te zijn/worden. M.a.w. er is niemand tussen mij en de creator. Ik ben geen jurist, maar weet wel dat eenieder kan “butten”, kan claimen. En zolang de ander dat niet afwijst, gaat deze akkoord.
  Dus tijd om te re-Butten.
  😉

  Tammo [6] reageerde op deze reactie.

 4. @Harrie Custers [5]: dat is een lastige, want je kunt niet zomaar “butten”, zoals u het noemt. Bijvoorbeeld iemand 30 dagen geven waarna je zijn stuk grond inneemt, terwijl je weet dat hij 60 dagen met de rugzak door de Himalaya rondreist.

  Het begin van de film/serie “Hitchhikers guide to the galaxy” heeft hier een prachtig voorbeeld van. The hyperspace bypass, waarvoor de aarde moet plaatsmaken. En ja, het was aangekondigd. https://www.youtube.com/watch?v=DDYWdABRQIo

Comments are closed.