Contradictie1Een interessant artikel met deze titel wordt gepubliceerd door Eric Poelmann op “Dividend Radar”. Eric toont aan dat het moeilijk, zelfs verboden,  is aandelen te kopen van het goed renderende bedrijf Lockheed Martin. Dit omdat dit bedrijf betrokken is bij de productie van”clusterbommen.

En laat nu Lockheed de fabrikant zijn van de JSF, waarvoor de staat € 4,5 miljard wil gaan betalen.

 

Onze vorige minister van financiën, De Jager, heeft op de valreep van zijn ministerschap een verbod uitgevaardigd tegen het direct investeren in clustermunitie door banken en beleggers. Met de maatregel, die 1 januari van dit jaar is ingegaan, wilde hij het leed bestrijden dat clustermunitie aanricht door de financiering aan banden te leggen. In zijn brief aan de Kamer schrijft hij: “Clustermunitie veroorzaakt onaanvaardbaar leed, daarom vind ik het erg belangrijk dat niet direct geïnvesteerd kan worden in de productie, verkoop of distributie van deze wapens.” . . . . . . De AFM houdt toezicht en kan boetes tot maximaal 500.000 euro opleggen.

Eric vraagt dan ook of Mark Rutte dat eens kan uitleggen.
Ook wij zijn erg benieuwd welke draai daar dan aan gegeven wordt en of de AFM nu de NL-overheid gaat beboeten!!

Zie volledig artikel:
http://www.dividendradar.nl/overdividendradar/
DividendRadar@Beleggersplaats.nl

4 REACTIES

 1. Ook daar kletst men zich wel uit hoor, dat is immers hun dagelijks werk.
  Het wordt tijd voor het oprichten van een maatschappij binnen de maatschappij, zodanig dat die nieuwe maatschappij langzaam maar zeker de oude overneemt, tot die oude niet meer bestaat. Ze roepen dan nog wel in Den Haag, maar niemand luistert, niemand betaald.

  Hub Jongen [3] reageerde op deze reactie.

 2. Verbod op clusterbommen is sowieso zo scheef als wat. Immers, oorlog draait om het doodmaken van mensen.

  Stel, ik gooi een paar clusterbommen op een leger. Boehoe boehoe! Mag niet zeggen de moraalridders.

  Dus pak ik wat anders (moabje of twee) en dan zou er ineens niets aan de hand zijn?

  Maar er gaan toch in beide gevallen een x-aantal mensen dood?

 3. Wie ethisch wil beleggen moet geen overheidsobligaties meer kopen. Koop nl. geen staatsobligaties meer omdat staten zelf niks produceren en het geld waarmee de obligatiehouders worden vergoed afgeperst is van de productieve burgers.
  Het zou een ondraaglijke gedachte zijn dat je als begunstigde zou profiteren van deze vorm van criminaliteit.
  Bovendien voeren staten oorlog, niet alleen tegen de eigen burgers maar ook tegen die van landen die ons niets misdaan hebben zoals Libie etc.
  Wie dit niet steunt (evenmin als de opvoedingskampen waarin onschuldige kinderen 12 jaar onder dwang geindoctrineerd worden), besluit best zulke misdaden niet meer te helpen financieren.
  Naast edele metalen, kope men dus alleen nog aandelen, opties, futures, trackers etc. en BEDRIJFSobligaties maar dus geen staatsobligaties meer.

Comments are closed.