Deze titel trok mijn aandacht. Mede omdat het een stuk was Tim Schmidt, de stichter en voorzitter van USCCA (United States Carry Concealed Arms Association). De Amerikaanse Associatie voor dragen van verborgen wapens.
In een video van minder dan 4 minuten geeft Tim Schmidt een interessant antwoord op de vraag: “Wat geloof jij?”
Tim verklaart een mooi ideaal waar hoogst waarschijnlijk velen achter
kunnen staan. Mogelijk zelfs achter dat wapenbezit?
Met uitzondering dan van God, want wat die in dat verhaal doet, is een raadsel, als je al gelooft dat die bestaat. ZIE:<https://www.usconcealedcarry.com/general/god-guns-family-freedom/>
Och,zolang overheden tot de tanden bewapend zijn,en er door de eeuwen heen veel meer slachtoffers gevallen zijn door overheden,mogen burgers ook wapens bezitten.
Voor de rest ben ik het grotendeels ook wel eens met deze jongeman.
Toen ik het filmpje zag moest ik bijna kotsen. 100% emopropaganda.
En wat geloof ik? Ik geloof helemaal niets meer. Geloof is niets anders dan gedachten die aangereikt zijn door andere mensen die dat doen vanuit hun eigen motivatie.
Als je al die door anderen opgedrongen geloofjes laat voor wat ze zijn wordt het stil. En dat is een stilte die ik gebruik om zelf over dingen na te denken. Zelf de feiten te gaan uitpluizen. Zelf tot mijn eigen conclusie te komen.
Is het dan zo gek dat je als libertarier eindigt?
Hub Jongen [7] reageerde op deze reactie.
Rien [11] reageerde op deze reactie.
Een libertarier zijn… is toch ook niets. Aallen maar geloven in jezelf, dat is toch ba,ba.
Ik geloof wel in God. Hij bestaat, maar je moet er wel aandacht aan besteden.
arvr [4] reageerde op deze reactie.
@frits [3]:
Quote:“Een libertarier zijn… is toch ook niets. “
Volledig correct. Geloven in niets dan de rede en het begrip.
“Ik geloof wel in God. Hij bestaat, maar je moet er wel aandacht aan besteden.”
U bent volledig vrij om te geloven wat U wilt. Wat mij betreft dan…..
Dit zijn wel de vragen waar het om draait: waar geloof je in? Ik vond het voor een amerikaans filmpje nog redelijk nuchter en rustig neergezet.
Zijn verhaal klinkt als een klok. Natuurlijk geloof je in het goede van de mense, maar ook in je recht om jezelf te verdedigen. Iedereen die bang is om wapens onder het volk te verspreiden is feitelijk bang voor zichzelf. En besteedt veiligheid liever uit aan een droombeeld van een zorgende overheid. Zelfs als deze dromers persoonlijk geconfronteerd worden met het falen van diezelfde overheid putten ze zichuit in het bedenken van excuses en geven ze de oppositie de schuld, die immers de vooruitgang / onderling begrip enz enz tegenhouden.
Onze strijd is niet perse een strijd tegen de overheid, maar een strijd tegen de luie en bange medemens die vaak niet eens inziet dat hij immoreel bezig is door anderen rechten en geld af te nemen.
Kijk hier maar eens hoe vies overheden zelf zijn met wapens, de DSEI-beurs: http://gigapica.geenstijl.nl/2013/09/moralfaggranaat.html
Het probleem is niet de wapens
Het probleem zijn ook niet de fabrikanten, of de soldaten
Het probleem is zelfs niet de wapengeilheid van de inkopers of legerleiding
Het probleem zijn de politici die burgers gouden bergen beloven, en hun stemvee vier jaar zoet houden met de welvaart van ondermeer goedkope diesel waarvan ze de toevoer met bloedige bezettingsoorlogen moet veiligstellen. Op deze wapenbeurzen zie je geen Taliban. Stiekem zijn die Taliban burgers die dit onrecht spuugzat zijn en met hun klandestiene kalashnikofs zich met de moed der wanhoop storten in deze ongelijke strijd. Natuurlijk worden ze gevoed door een flinke dosis godsdienstwaanzin, maar dit alleen is niet voldoende. Kijk nog maar eens deze slideshow: http://www.slideshare.net/anarcholibertarian/why-do-they-hate-us
PS er zit een typefout in de titel.
@arvr [2]:
” Ik geloof helemaal niets meer . . . .-> Zelf tot mijn eigen conclusie te komen.”
Contradictie??
BTW, wat is “emopropaganda” ??
arvr [8] reageerde op deze reactie.
arvr [9] reageerde op deze reactie.
@Hub Jongen [7]:
” Ik geloof helemaal niets meer . . . .-> Zelf tot mijn eigen conclusie te komen.”
Contradictie??”
Nee hoor. Dat is het niet. Het eerste is het kiezen tussen de diverse voorgekauwde ismes.
Voor de meeste mensen is het simpel, het is een vorm van shopping. Welk isme spreekt mij het meeste aan? Ow, dan neem ik die mening over.
Maar voor de meeste mensen is het ook simpel. De keuze voor het juiste isme is geen rationele keuze, het zijn vaak keuzes die er dermate bij de opvoeding ingeramd zijn dat de keuze voor de hand ligt. Natuurlijk, het collectivisme voelt dan vertrouwd.
Voor wat mijn eigen leven betreft, ik ben pas (op late leeftijd) tot de conclusie gekomen dat als ik stop met het de rest van de wereld de schuld te geven van mijn gebrek aan ontwikkeling en de regie zelf in handen neem ik een betere toekomst heb. En het heeft prima gewerkt!
Ik geloof nog steeds helemaal niets. Alles wat ik ben is mijn eigen ervaring. Maar als je dan geconfronteerd word met de vele libertarische denkers, van Milton Friedman tot David Friedman, Mises, Rothbard, Hayek, Hoppe, Ayn Rand en wat ik nog meer achterwege laat in de haast van deze post, dan denk je bij jezelf, waarom wist ik dit niet eerder?
@Hub Jongen [7]:
Ow btw emopropaganda is propaganda die dermate goed in elkaar steekt dat ze een emotionele snaar raakt bij de ontvangers waarbij het denkproces (klopt dit? kan dit waar zijn?) wordt vervangen door een emotioneel gevoel “Dit is de waarheid”.
Of je je nu verbonden voelt, met het winnen van jou club of je
politieke partij of het een of het andere, gelooft.
Het komt allemaal uit jou hoofd.
@arvr [2]: “Ik geloof helemaal niets meer. Geloof is niets anders dan gedachten die aangereikt zijn door andere mensen die dat doen vanuit hun eigen motivatie.”
Exact. Zeer goed uitgedrukt.
Ik zou de vraag “naar welke waardes leef je” gesteld hebben.
arvr [12] reageerde op deze reactie.
@Rien [11]:
Quote:
“Ik zou de vraag “naar welke waardes leef je” gesteld hebben.”
Simpel antwoord: NAP
Een simpele basisregel die “Occams Razor” met gemak overleeft.
Comments are closed.