GreenpeaceBest een beetje jaloers op die lui: Greenpeace heeft duizenden donateurs in een brief meegedeeld dat hun donatie eenzijdig wordt verhoogd. Mensen die dat niet willen, moeten zelf actie ondernemen; het gaat soms om meer dan een verdubbeling.

Je zal maar een paar maanden op Patagonia zitten om de zeehondjes te beschermen, zie je achteraf dat het dubbele is afgeschreven.

Als libertarier heb ik natuurlijk geen moeite met private, vrijwillige donaties. Een beetje meer met het eenzijdig verhogen, ik wist niet eens dat dat kon! Het komt mij wat paternalistisch over: wij van Greenpeace weten wel wat goed voor u is en daarom bepalen wij zelf de hoogte van uw donatie.

Maar een beetje jaloers ben ik wel: wij van de Vrijspreker.nl krijgen weinig donaties, laat staan dat we die onzerzijds verhogen.

Mag ik in vrije concurrentie met Greenpeace vragen: of u ipv die verhoging daar, dat bedrag aan de Vrijspreker.nl doneert: http://www.vrijspreker.nl/wp/vrijsprekerdonaties/

Alvast bedankt.

13 REACTIES

 1. Greenpeace gaat kennelijk zoveel met overheden om dat de overheidsmentaliteit op hen terugslaat en zij ook vinden dat ze belasting ipv donaties moeten hebben!!

 2. Eenzijdig de bijdrage verhogen en geleverde ‘ diensten’ verminderen. Zeker geleerd van de roverheid?

 3. Als ik al donateur van Greenpeace zou zijn en ik kreeg zo’n brief dat stopte ik meteen met elke donatie aan Greepeace. Zo ga je niet met gevers om.
  Ik heb in het verleden slechte ervaringen opgedaan met dit soort automatische donaties, ook bij andere instellingen. Op mijn verzoek (gele of rode kaart) om de donaties te stoppen werd eenvoudig niet gereageerd; totdat ik naar de bank stapte en daar de donatie liet blokkeren.
  Wijs geworden, stem ik nooit meer in met automatische donaties tot wederopzegging. Ik vul nu zelf een automatische overboeking in op mijn internetbank en bepaal zelf welk bedrag en wanneer dat wordt afgeschreven. En het voordeel is: ik kan zonder enige inspraak van de ontvanger de automatische overboeking beëindigen.

 4. Al is de leugen nog zo snel; de (S)linkse waarheid achterhaald hem wel. Oftewel de Vos verliest wel zijn haren, maar niet zijn streken. Lijkt bij (S)links genetisch ingebakken. BTW Samson was toch ook zo’n Greenpeace activist!? Dat verklaart veel 🙂

 5. onwikkelingshulp: heerlijk kan ik m’n geweten sussen en mee afkopen.

 6. Greenpeace is begonnen als bevlogen idealistische club en verworden tot een fund raising cashmachine met milieudoemberichten als marketingtool. Positief is dat meer mensen kritischer gaan nadenken en hun bijdrage stoppen of verminderen. De ‘oplossing’ van Greenpeace gaat de afkalving verder versnellen.

 7. Het is mij wel vaker opgevallen dat de acties van Greenpeace een hoog “Het doel heiligt de middelen” gehalte hebben.

 8. Greenpeace=Roverheid, noemen ze controled opposition.
  Tis maar dat je het weet…..

  Vrede,
  Zé.

 9. De invloed van de oud-politici, die ze bij dat soort instellingen parkeren, wordt wel steeds merkbaarder. Dat begon al met de wervers, die niet meer onbetaald wilden collecteren zoals hun moeders of tantes, die vrijwillig langs de deur gaan, en het culmineert nu in dit. Ik begeleid mensen met financiële problemen en druk ze altijd op het hart deze flauwekul met onmiddellijke ingang op te zetten. Minima, die gaan bijdragen aan dikke salarissen van ‘goededoelenorganisaties’ geven geen pas. Geef ik dan niks? Jawel, maar ik het laat het liever ontwikkelaars van freeware verdienen dan deze malle terroristische organisaties (walvisschepen laten zinken in de haven van Reykjavík).

 10. @Patrick [10]: bij verz mijen en uitgevers worden de kosten verhoogd met ingang van het volgend abonnementsjaar en kun je kiezen naar een andere te gaan. Ze verhogen niet het huidige abonnement, wat GP wel doet.
  Zou je zeggen, ook Greenpeace heeft met hogere bankkosten vanwege regulering banken te maken en dus willen ze de minimum donaties verhogen, heb je een punt.

 11. @Patrick [10]:

  O, zeker wel. Elsevier heeft het vorige week bestaan om alvast het abonnementsgeld voor december 2013 tot maart 2014 te innen. Dat werd door mij direct beantwoord met een storno. Een organisatie, die daadwerkelijk iets levert, vind ik echter heel iets anders dan aan wie ik om niet mijn geld doneer. Uiteraard zit ik daar niet te wachten op automatische inflatiecorrectie.

  De 5% protest, die ze bij die makke Zweden gehaald hebben, hoeven ze hier niet te verwachten; er begint inmiddels een rel te ontstaan.

Comments are closed.