palmerDe Amerikaanse politieke denker Dr Tom Palmer is momenteel in Nederland als gast van de Libertarische Partij. Vanavond geeft hij een lezing in Amsterdam over de moraliteit van het kapitalisme en de verstoring van de vrije markt door de overheid. Palmer is wereldwijd actief als pleitbezorger van een vrije samenleving en economie. Hij is senior fellow bij de libertarische denktank Cato Institute en executive vice president bij de Atlas Economic Research Foundation.

Crony capitalism
Palmers lezing van vanavond zal gaan over het verschil tussen vrijemarktkapitalisme en ‘crony kapitalisme’ (vriendjeskapitalisme), waarbij warme banden tussen overheid en bedrijfsleven leiden tot verstoringen van de markt, zoals bij het ‘redden’ van banken en het verstrekken van subsidies aan bedrijven. Palmer spreekt verder over de morele grondslagen van eigendom, ruil en de vrije markt en de relatie tussen economische vrijheid en groei.

Details Tijd: dinsdag 17 September 2013, aanvang 20.30 uur. Locatie: Café-Brasserie Heffer (zaal: Baantjermuseumcafé), Oudebrugsteeg 7, in Amsterdam.

Tom Palmer

De libertarische filosoof en politicoloog Tom Palmer is wereldwijd actief als pleitbezorger en activist voor het vrijheidsideaal. Tijdens de Koude Oorlog smokkelde hij boeken en communicatieapparatuur naar het Oostblok en hij heeft zich voor de vrijheid ingespannen in landen als Iraq, Afghanistan en vele andere landen. Als senior fellow van het Cato Institute in Washington houdt hij zich onder meer bezig met de internationale programma’s waar deze denktank aan deelneemt.