6 REACTIES

 1. De VS, en in het verlengde daarvan de westerse wereld, heeft een grote kans gemist tijdens de afgelopen presidentsverkiezingen. Al dit soort vrijheidsthema’s, inclusief een buitenland politie gebaseerd op ‘non intervention’, alsmede het bestrijden van een fascistische lobbycultuur en de macht van het huidige fiat-geldsysteem, werden als een samenhangend geheel verwoord door Ron Paul. Zijn intellectuele bagage staat in schril contrast met de collectivistische uitgangspunten van Obama. http://www.economie-macht-maatschappij.com/ron-paul.html

 2. Helaas zijn de meeste mensen te dom of te lui om zich te realiseren wat decastères groter wordende inperking van privacy voor hen betekent.
  Als je ze zou vragen om hun pinpascode af te geven zodat iedereen aan hun bankrekening kon komen, zouden ze wel dwars liggen. Maar dit vinden ze geen probleem; hoe dom kun je zijn?

  rob [4] reageerde op deze reactie.

 3. Dit filmpje is nog niet sterk genoeg. Laat zien hoe iedereen chantabel wordt wanneer onschuldige privégeheimen bekend worden bij instanties, hoe mensen onterecht kunnen worden opgepakt wegens ‘vermoedens’, en hoe je in Guantanamo kunt belanden wegens een extreem commentaar.

  Het is angst voor terrorisme dat mensen hun vrijheden doet opgeven, laat dan zien wie de werkelijke terroristen zijn.

 4. Het lont de moeite om je oor te luister te leggen bij mensen die van privacybescherming hun ideaal of profewssie hebben gemaakt. Welke keuzes maken zij in hun persoonlijke of professionele leven?
  – Lavabit CEO LAdar Livison: ‘If You Knew What I Know About Email, You Might Not Use It’ (http://youtu.be/yuKgt52HMbQ)
  – Jacob Appelbaum, oprichter Torproject: “ik heb geen mobiele telefoon” (interview Metro enkele weken terug)
  – En terroristen communiceren met elkaar via USB-sticks, die ze laten versturen per postduif.
  Ik denk dat we voor echte veilige communicatie terug moeten naar pen en papier, verstuurd per post. Ook voor ons kan dit handig zijn om kennis te delen die wij moreel juist vinden, maar de overheid strafbaar heeft gesteld. Bijvoorbeeld over drugs, wapens of ondtuiken van diverse soorten van belasting of regels. Hub, heb je de stencilmachine van de papieren Vrijbrief nog?

Comments are closed.