avatar MMAPIs de situatie in het Midden-Oosten u langzamerhand onduidelijk geworden? Ziet u door de bomen, bommen en oorlogen het bos niet meer?

Wellicht helpt dit berichtje:

a short guide

 

 

 

 

6 REACTIES

 1. Ik zag gisteren een interview met een journalist die stelde dat Syrië een van de landen op een USA lijstje van meer dan 15 jaar geleden was, dat moest worden aangevallen; dus nog voor de Twin Towers.
  Dat lijstje kwam naar voren uit een interview met de US Generaal Wesley Clark, de voormalig opperbevelhebber van de US strijdkrachten.
  Op dat lijstje stonden o.a. Afghanistan, Irak, Lybië, Libanon en uiteindelijk Iran.
  De Westerse staten zouden de verdeeldheid onder Moslims gebruiken door dan weer de ene partij en dan weer de ander te steunen.
  Al Qaida bijvoorbeeld, werd gesteund door de USA in de oorlog tegen de Russen in Afghanistan. Toen dat niet meer nodig was werd Al Qaida tot vijand verklaard.
  Nu steunen de westerse staten merkwaardig genoeg weer de rebellen in Syrië en Lybië die nauwe banden hebben met Al Qaida. Vreemd nietwaar?
  Dus vraag je je af wat de verborgen agenda is achter dit alles? Het antwoord is: olie! Want mensenrechten kunnen het niet zijn; die deugen ook in de bevriende Golfstaten en Saudi-Arabië ook niet.
  Door moslimstaten die niet braaf achter de USA aanlopen tegen elkaar uit te spelen zijn de westerse staten bezig zeggenschap te krijgen via de bevriende Golfstaten en Saudi-Arabië.; Gewoon ordinaire verdeel en heers politiek om de zeggenschap over de olievoorraden.
  En dat is geheel in lijn met bovenstaande reactie van K.N. Al-Sabah.

 2. Volgens mij is dat stukje in de krant (ingezonden brief?) een soort grap dat ze er zelf ook niet meer wijs uit worden.
  Maar het betekent niet dat er geen oorlog gevoerd zal worden. Oorlog zal er gevoerd worden, en als het een gebied is dat echt zo is als daar wordt beschreven, dan hebben oorlogen daar een grillig karakter, met wisselende allianties, verraad, gelegenheidsverbonden, en de eerste die daar eens consequent aan Realpolitik doet zal als winnaar uit de strijd komen.

Comments are closed.