Inspectie1De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA)heeft opdracht gekregen om de slachtlijn  direct stil te leggen als medewerkers gehinderd worden tijdens hun controles. Schrijft Dijksma aan de Tweede Kamer. (TT) Dus straks heeft een controleur (met een slecht humeur), ongebreideld de macht om een bedrijf plat te leggen.

Ongeacht hoor en wederhoor, ongeacht of het een echte of vermeende dreiging of intimidatie is. En hoe lang ligt je bedrijf plat, terwijl je in beroep gaat (bij wie moet je trouwens daartegen in beroep? Waarschijnlijk bij ‘wij van de VWA’). En tegen de tijd dat jouw klacht wordt behandeld, ben je failliet. dat is inmiddels gebleken bij een paar slachterijen, maar ook bij een afvalverwerker.

Wie controleert de controleurs?

Dat is na de derde macht van de ambtenaren, de vierde macht van de controle organen, waar zelfs een democratische schaamlap ontbreekt. We hebben al de uitwassen gezien van Jeugdzorg, AFM en de Mededings Autoriteit en nu dan de VWA?

En als u denkt dat ik spoken zie, kijk dan naar ons voorland de VS: daar gaat de milieudienst inmiddels zo ver dat zij gewapende raids houden om watermonsters te nemen:

U.S. senators are demanding answers from the Environmental Protection Agency (EPA) after media reports said agency officials took part last month in an armed attack to gold mines near the remote town of Chicken, Alaska. According to The Alaska Dispatch, federal authorities have also requested EPA to explain why it sent armed officers to conduct a water pollution-related inspection.

Laten we hopen dat we hier op Vrijspreker.nl nog lang dit soort feiten kunnen blijven publiceren.

7 REACTIES

 1. Dit soort praktijken ontstaan automatisch wanneer je deze instituten opricht zonder duidelijk omschreven mandaat. In de VS is het al zover dat een gewapende overmacht de groente- en kruidentuin vernietigde van een vrouw die geen enkel inkomen meer had, ook geen gezondheidszorg. Zij verbouwde geneeskrachtige kruiden en haar eigen voedsel in haar voortuin en dat laatste was haar misdaad. Het zelfde gebeurde overigens met een jongetje van zes die zijn eigen tuintje zag vernietigen door een gewapende overmacht. Pas maar op, voor je weet zien wij hier identieke verschijnselen.

  Ben [2] reageerde op deze reactie.
  John [3] reageerde op deze reactie.

 2. @Joseph Kétèll [1]:
  Het is zelfs zo erg in NL dat er al websites in voedingssupplementen zijn die boetes hebben gekregen van bijna 31000 euro omdat er volgend de VWA niet volgens de Codex Alimentarius werd gehandeld. Deze Codex is in NL als eerste EU-land uitgerold. NL is immers altijd het “beste” jongetje van de klas. Volgens mij is het bijv de website http://www.heelbewust.com/ die zo’n boete heeft gehad. Google eens en kijk ook eens op argusoog.org . De overheid/elite is behoorlijk aan het doordraaien in NL. Op weg naar fascisme, zoals Mussolini. Het samengaan van staat en de multinationals en grote bedrijven… De gewone man en de kleine bedrijfjes de dupe.

 3. @Joseph Kétèll [1]:

  Ieder groentetuintje wordt in de VS behandelt als een wietplantage.
  Ik heb gelezen van “gebruikersclubs” waar groente nog wel verbouwd en “gebruikt” zouden mogen worden.
  Of kliklijnen om iemand aan te geven als iemand groente verbouwd.
  Het zijn niet alleen de groentetuintjes in voortuintjes, maar groente in het algemeen.
  Stel je voor dat de burger onafhankelijk wordt van de overheid.
  Misschien gaan ze dan zelfs nadenken.

 4. Doet me onwillekeurig denken aan Drs. P.

  “Wie zal ons redden, wie maakt ons weer vrij, knolraap en lof, schorseneren en Prijs de Grote Roerganger”, of zoiets.

 5. Ach,wie het voedsel beheerd,heerst over de wereld,en gezien het olie tijdperk ten einde loopt zal men met energieprijzen(die zullen gaan dalen binnen nu en 10 jaar)de bevolking niet arm kunnen houden,dus Monsanto gaat een sleutelrol vervullen,en wat spreekt er beter aan dan dat men deze controles uitvoert i.vm.gevaar voor de volksgezondheid.
  Voedselprijzen zullen dus explosief stijgen,vrije uitwisseling van zaden aan banden gelegd(gepatenteerd en monopolie van bedrijven als Monsanto)
  Energieprijzen zullen waarschijnlijk dalen wegens Thorium centrales,kernfusie en goedkopere en beter renderende zonnepanelen.
  Kortom,de bureaucraten zijn slechts aan het oefenen voor komende tijden.

 6. Betere medewerkers aannemen helpt ook. Kennelijk komen er alleen maar lulletjes-rozewater door de selectie, die nog bang zijn voor een hamster. Bij de belastingdienst werkte vroeger een persoon, die bevriend was met iemand, die ik ken, die iedere gevaarlijk hond met hypnotische technieken in een ongevaarlijk schoothondje kon veranderen. Dan zei hij tegen de verbouwereerde woonwagenbewoner: “Leuke hond. Nu iets anders; uw belastingzaken …” Al die bevoegdheden nu moeten mijns inziens verhullen, dat je niks meer hoeft te kunnen en te zijn, wil je aangenomen worden op een dergelijke functie.

 7. Het is puur een macht spelletje. Als je mensen aanneemt die eigenlijk niets weten en kunnen, deze zijn wel de ideale werknemers voor de overheden. Want deze kun je alles wijsmaken. Deze weten zelf amper wat het verschil is tussen recht of onterecht. Dus gaan ze klakkeloos vanuit dat hun opdrachtgever het juiste vertelt en zij voeren dit volgens de opgedragen regeltjes uit. Niet meer of minder. Zo werken de soldaten ook. Zelf denken, wordt direct afgestraft, door o.a. berisping of ontslag. Dat is ook de reden dat een minister een post krijgt waar hij/zij eigenlijk niets vanaf weet, want dan is hij/zij beïnvloedbaar voor zijn adviseurs. Daar deze adviseurs op de achtergrond bewegen, komen de burgers nooit te weten wiens idee of opdracht tot uitvoer wordt gebracht. De burger ziet enkel die bewuste minister. Die dan de schuld min of meer krijgt en na zijn politieke periode wordt deze beloont via deze adviseurs, door hem een goed betaalde baan aan te bieden. Dit spelletje wordt al eeuwen zo gespeeld en de bevolking blijft er nog steeds intrappen. Een nieuw kabinet is gewoon doorgaan met het huidige spel, maar nu met nieuwe gezichten. Zodat het net lijkt alsof. We vergeten steeds dat alle kabinetten worden beëdigd door het koningshuis en dat zij alle trouw moeten zweren aan dit koningshuis. Dus niet trouw zweren aan het volk, wat de meeste mensen nog steeds denken. Het kabinet komt enkel en alleen voor het koningshuis met hun consorten op. Wat de burgerbevolking betreft mag om de gemorste kruimels vechten.

Comments are closed.