avatar MMAPKom ik de kop “Bezuinigingen infrastructuur remmen economie af” en dan raak ik geïnteresseerd in het artikeltje. Alleen: begrijp ik het nu niet, of begrijpt “men” het niet?

Het is toch niets anders dan een GEDWONGEN verschuiving van besteding? Om geld in de infrastructuur te steken, heeft de roverheid belastinggeld nodig. Dat geld rooft men van mensen als u en ik.

Hierdoor kunnen u en ik dat geld niet besteden aan zaken die u en ik belangrijk vinden.

Neen, in de plaats daarvan wordt dat geroofde geld kunstmatig/krampachtig besteed aan uitgaven die “men” goed en/of nodig acht. En waarom? Om een bepaalde beroepsgroep te subsidiëren ten koste van anderen?

8 REACTIES

 1. Een goede reden om je spaargeld geleidelijk zwart te maken. En dan niet in enige geldsoort maar in ander assets.

 2. Realiseer je dat al het geld van de burger afkomstig is. De roverheeid ‘herverdeelt’ met desastreus gevolg, bakiers en multinationals vullen hun zakken en mogen alle arbeid en vindingrijkheid ‘exploiteren’. Hollekidee uw roverheid faciliteert de criminele Wallstreet bende!!! Rutte en Samson zijn mega-oplichters. 11 miljard geeft de overheid meer uit dan zij kan besteden, zien we dan niet dat al onze uitgaven worden ‘getraineerd’? Goed gezien: wat de overheid besteedt (wegsluizen richting bankiers/multinationals) kunnen wij niet meer uitgeven. Alle infrastructuur is bedoeld voor transport ‘profit’ ecomie, lees: alleen burgers die voldoende te besteden hebben laten de zaak floreren, infrastructuur faciliteert de economie. Niet andersom, wat ‘wegenboeren’lobbies ook mogen beweren.

 3. Ze willen voor 2014 nog wat snelwegen vanuit oost europa aanleggen voor al die goedkope arbeiders die onder het minimum loon komen werken en zo onze economie redden.

  Snappie ?

 4. “Neen, in de plaats daarvan wordt dat geroofde geld kunstmatig/krampachtig besteed aan uitgaven die “men” goed en/of nodig acht. En waarom? Om een bepaalde beroepsgroep te subsidiëren ten koste van anderen?”

  Yup, vorige week nog zag ik een man lopen met een soort van ipad en een meetkastje, even een praatje gemaakt…

  Goedemiddag, ik ben erg nieuwsgierig van aard dus kunt u mij vertellen wat u aan het doen ben?
  Goedemiddag, jawel dat kan ik u zeggen, ik meet de verkeersborden of de reflectie nog voldoende is.
  u meet de reflectie van borden…… dat kunnen ze echt alleen bij de nederlande overheid bedenken.
  Nee nee, ik werk niet de de overheid!
  Excuus zo bedoel ik het niet, maar de opdracht en het geld komt toch bij de overheid vandaan zeker? of nou ja bij de belastingbetalende burgen.
  …. um ja… .ik betaal het eigenlijk zelf.
  ik wou maar zeggen…


  Ik heb het allemaal niet zo heel precies onthouden maar de meetmeneer loopt de komende maanden door de Rotterdamse havens, zit ie dagelijks 3 uur voor in de auto.


  Sanering werkzaamheden vanwege door de overheid opgelegde regels is nog zo een mooie geld verspilling, een leuk voorbeeld is het saneren van een middenberm van een drukke snelweg, ongeveer 15 mensen die werk hebben omdat er zinc in de middenberm zit, zinc afkomstig van… de oude vangrail. licht vervuilde grond (laagste klasse) uit de middenberm omruilen voor
  licht vervuilde grond (klasse industrie).

  Maar ja gezien het heersende systeem, werk is werk, nuttig werk is schaars en je hoeft zeker niet te verwachten dat het beter betaald.

  Pendragon [6] reageerde op deze reactie.

 5. @Igor [5]: _”Sanering werkzaamheden vanwege door de overheid opgelegde regels is nog zo een mooie geld verspilling, een leuk voorbeeld is het saneren van een middenberm van een drukke snelweg, ongeveer 15 mensen die werk hebben omdat er zinc in de middenberm zit, zinc afkomstig van… de oude vangrail. licht vervuilde grond (laagste klasse) uit de middenberm omruilen voor
  licht vervuilde grond (klasse industrie).”

  Zo ken ik er ook 1: We graven in een bos een heel groot gat en gooien het zand op een berg. Dan vullen we dat gat met water en we hebben een bosvijver. Met een eiland in het midden. Leuk voor de wandelaars… Dit was in de jaren 20 van de vorige eeuw. Werkverschaffing heette dat. We zijn bijna 100 jaar verder en we vervangen nu vuile grond voor andere vuile grond. Lachen toch?

  Igor [7] reageerde op deze reactie.

 6. @Pendragon [6]:
  Lachen ja, als een boer met kiespijn.
  En toch knap van die innovatieve ambtenaren dat ze het in bijna 100 jaar toch nog een stukje nuttelozer hebben weten te maken, de financiering vanuit de overheid is dubieus wat betreft bosvijvers maar levert nog iets op, het saneren van de middenberm midden in een druk en zwaar vervuilt industrie gebied is zowel zinloos als compleet onzichtbaar.

 7. Dat is om mensen aan het werk te houden. Er wordt maar gebouwd en gebouwd. Ookal staan vele kantoorpanden leeg. De volgende fase is dat het geld op is, en met horten en stoten aan het bouwen wordt besteed. Net als in een oostblokland zal men dan veel lange tijd onafgebouwde gebouwen zien staan, die telkens een stukje verder worden gebouwd als er weer een beetje geld komt.

Comments are closed.