5 REACTIES

 1. Goed gezegd. De geschiedenis herhaalt zich. Europa was vooral sterk door de verschillende soevereine staten die elk streefden naar verbetering.
  In de EU wordt dit geleidelijk verdrongen. Nu al worden de meeste wetten in Brussel gemaakt en die collectivisering gaat nog elke dag door.
  Nu Angela zo sterk de verkiezingen heeft gewonnen zal dat weer in versterkte mate doorgaan. Om te beginnen met de Bank Unie!
  Marx Rutte zal tevreden zijn.
  Het enige positieve uit de Duitse verkiezingen is tot nu toe dat de Anti-EU partij sterker uit de bus kwam dan verwacht; jammer dat ze net geen zetel wonnen.

 2. “Na Bismarck was Duitsland Duitsland niet meer”

  Beetje vreemde formulering, daar waar met Bismarck juist Duitsland begon. Maar ik snap hem wel en eigenlijk wil ik ook wel zo’n federaal, gedecentraliseerd Europa (der regionen). En ik heb eigenlijk veel meer vertrouwen in de federale Duitsers, dan in centraliserende Britten en Fransen, dat zo’n Europa er uiteindelijk zal komen. Wellicht dat een komende onafhankelijkheid van Schotland zo’n proces zal kunnen inzetten.

  Europa der regionen: Scotland, Wales, Flanders, Wallonia, Ireland, Bavaria, Saxony, Hesse, Schleswig-Holstein, Mecklenburg-Vorpommern, Brandenburg, Westphalia, Rhineland-Pfalz, Baden-Württemberg, Switzerland, Normandy, Brittany, Provence, Alsace, Lorraine, Burgundy, Franche-Comté, Picardy, Île-de-France‎, Nord-Pas-de-Calais‎, Aquitaine‎, Auvergne‎, Champagne, Languedoc-Roussillon, Limousin‎, Midi-Pyrénées‎, Rhône-Alpes, Corsica, Lombardia, Veneto, Emilia Romagna, Calabria, Sicily, Sardinia, Tuscany, Umbria, Lazio, Campania, Piemonte, Norway, Denmark, Sweden, Finland, Hungary, Catalonia, Navarre, Aragon, Basque Country, Asturia, Galicia, Castillia, Extremadura, Andalucia, Murcia, Madrid, Serbia, Greece, Netherlands, Silesia, Transylvania, Slovakia, Slovenia, Croatia, etc., etc.

 3. Zo pakweg 4-15 miljoen per regio. Oppervlakte is minder belangrijk.

  Raymons heeft denk ik nog noiet meegekregen dat er een referendum op komst is in GB over Schotse onafhankelijkheid, volgend jaar. Afgelopen weekend was er een grote demonstratie daarover:

  http://www.youtube.com/watch?v=Cmdry4UJp4Y

Comments are closed.