avatar MMAPIn dit artikel las ik, dat een groep burgers een nieuwe bank gaat beginnen, uit onvrede met het huidige bankwezen. Zegen omdat graaiculturen en roverheidslobby wordt aangepakt? Of juist niet en is dit een initiatief dat gedoemd is te mislukken? Hoe zit het met vergunningen van de DNB? Naar wiens pijpen moet de nieuwe bank dansen, om een vergunning te krijgen? En belangrijker: zou u zich hierbij aansluiten?

6 REACTIES

 1. Waarschijnlijk zal DNB gaan tegenwerken (DNB vindt zo ongeveer elke nieuwe ontwikkeling onwenselijk) en daarom is zo’n nieuwe bank leuk. Niet omdat er een bank komt, maar om misstanden te ‘uncoveren’

  Het beleid van de overheid: “Too big to fail oplossen door minder en grotere banken. Door strenge regelgeving een dam opwerpen tegen nieuwe intreders”. Dit staat nergens, maar als politici eerlijk zouden zijn, dan was dit hun citaat.

 2. Ik geef ze het voordeel van de twijfel. Samen een bank oprichten als cooperatie o.i.d. lijkt mij vrije markt bij uitstek. En aan anderen om te bepalen of men er aan mee wil werken. Persoonlijk wil ik zo’n initiatief best steunen, zolang het initiatief niet wordt gekaapt door politieke partijen, vakbonden of andere parasieten van het kartel.

  Met de grootbanken heb ik helemaal niets. Ik heb er een rekening maar niet omdat ik zo blij met ze ben. Persoonlijk zou ik het liefst een soort “postgiro” rekening hebben, alleen voor betalingsverkeer, maar dan bij een nutsbedrijf in prive handen.

  Naam * [3] reageerde op deze reactie.

 3. @Naam * [2]:
  …kartel = huidige bankenkartel…
  Want politiek en grootbanken zijn natuurlijk twee handen op een buik.

 4. Goed initiatief maar ik betwijfel of ze het gaan redden zonder meegezogen te worden in de corrupte financiële wereld.

 5. Ik mis dan de definitie van “nieuw”. Onder DNB is weinig nieuws mogelijk vrees ik en erbuiten niets.

Comments are closed.