17 REACTIES

 1. ‘Angst voor nucleaire ramp Volkel reëel’

  De angst van de Nederlandse regering voor een ramp met Amerikaanse kernwapens op Volkel is reëel, ook al is de kans hierop klein. Dat zegt hoogleraar Ira Helsloot van de Radboud Universiteit tegen Omroep Brabant. Dat de Nederlandse regering zich druk maakt over een mogelijke ramp in Volkel met Amerikaanse kernwapens, blijkt uit onderzoek van Brandpunt Reporter.

  ‘Conflict Nederland en VS over atoombommen Volkel’

  Nederland heeft gedreigd de overvliegrechten van de Amerikaanse luchtmacht in te trekken vanwege een hoog opgelopen conflict met de Verenigde Staten over de Amerikaanse atoombommen op vliegbasis Volkel.

  ‘Nederland en Amerika maken ruzie over de atoombommen op Volkel. Wie ruimt de rotzooi op als het misgaat? En vooral: wie betaalt de rekening? Meer over dit verhaal kun je zien in Brandpunt Reporter’

  http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1365346

 2. Waarom vielen de Verenigde Staten Libië, Irak, Afghanistan en, Jemen aan? Waarom moet Syrië aangevallen worden? En waarom is de Verenigde Staten zo gebrand op Iran. Een ander wat breder historisch perspectief zou het een en ander kunnen verklaren, daarvoor moeten we wel even terug in de tijd.

  In 1945 vestigde de overeenkomst van Bretton Woods de dollar als wereld standaardmunt wat betekende dat de internationale grondstoffen werden geprijsd in dollars. De overeenkomst die de Verenigde Staten een duidelijk financieel voordeel gaf was gemaakt onder de voorwaarde dat die dollars voor goud inwisselbaar zouden blijven op een consistente koers van 35 dollar per ounce. (31,10 gram) De Verenigde Staten beloofde niet te veel geld te drukken, maar dit was gebaseerd op vertrouwen, omdat de Federal Reserve audits of toezicht weigerden op haar drukpersen.

  In de jaren voorafgaand aan 1970 maakten de uitgaven in de Vietnam-oorlog het voor veel landen duidelijk dat de VS veel meer geld drukten dan het in goud bezat, als reactie begonnen deze landen hun goud terug te vragen. Dit veroorzaakte een snelle daling van de waarde van de dollar. De situatie bereikte een hoogtepunt in 1971 toen Frankrijk poogde haar goud terug te vragen, en Nixon weigerde. Op 15 augustus deed hij de volgende zeer belangrijke mededeling:

  ‘Ik heb de minister van Financiën opdracht gegeven om het nodige te doen om de dollar te verdedigen tegen de speculanten. Ik heb Minister Connally opgedragen tot het tijdelijk stoppen van de convertibiliteit van de dollar in goud of op andere reserves, met uitzondering van bedragen en voorwaarden die gesteld worden in het belang van de monetaire stabiliteit en in het beste belang van de Verenigde Staten.’

  Dit was natuurlijk niet een tijdelijke maatregel, zoals het kwartje van Kok dat ook niet was, maar eerder een permanente standaardinstelling. Voor de rest van de wereld die de VS hadden vertrouwd met hun goud, was het pure diefstal.

  In 1973 vroeg president Nixon Koning Faisal van Saoedi-Arabië om alleen Amerikaanse dollars te accepteren als betaling voor olie en de overtollige winsten in US obligaties en rekeningen te investeren. In ruil hiervoor bood Nixon militaire bescherming aan voor de Saoedische olievelden. Hetzelfde aanbod werd uitgebreid tot elk van ’s werelds belangrijkste olieproducerende landen en tegen 1975 had elk lid van de OPEC toegezegd om alleen olie te verkopen in US dollars. Door het loslaten van de dollar van goud en dit te koppelen aan buitenlandse olie werden alle olie importerende landen in de wereld gedwongen tot een constante aanschaf van Federal Reserve aandelen. Om die aandelen te krijgen moesten ze fysiek waardevolle goederen sturen naar Amerika. Dit was de geboorte van de Petrodollar. Papier ging uit en alles wat Amerika nodig had aan fysiek materiaal kwam binnen. met als gevolg dat de Verenigde Staten zeer, zeer rijk werden.

  Met de petrodollar in hun zak kon Amerika steeds hoger inzetten, ieder land ter wereld overbluffend. Tot uiteindelijk de Amerikaanse militaire uitgaven die van alle landen ter wereld tezamen oversteeg. De Russen waren kansloos en met de instorting van het Sovjet-Unie blok in 1991 verdween het laatste militaire evenwicht. De Amerikanen waren nu een onbetwiste supermacht zonder tegenstanders. Velen hoopten dat dit een tijdperk zou inluiden van vrede en stabiliteit. Helaas waren er hooggeplaatsten die daar anders over dachten.

  In dat zelfde jaar 1991 viel Amerika Irak binnen in de eerste Golfoorlog. Na het breken van het Iraakse leger en het vernietigen van de Iraakse infrastructuur, inclusief waterzuiveringsinstallaties en ziekenhuizen, werden er beperkingen opgelegd om het herbouwen van infrastructuur te voorkomen. Deze sancties, die werden geïnitieerd door Bush senior, werden volgehouden gedurende de hele regeringsperiode Clinton voor meer dan tien jaar. Naar schatting heeft dit 500.000 Iraakse kinderen het leven gekost. De Clinton-regering was volledig op de hoogte van deze cijfers.

  De eigenlijke aanleiding voor de tweede oorlog in Irak was dat in november 2000 Irak zijn olie exclusief in euro’s wilde gaan verkopen. Dat was een directe aanval op de waarde van de dollar en de leidende positie van Amerika en dat werd niet getolereerd. De Amerikaanse regering begon, ondersteund door de mainstreammedia, een massale propaganda-actie op te bouwen dat Irak massavernietigingswapens bezat en van plan was om die te gebruiken. In 2003 viel Amerika Irak binnen en zodra het land onder controle was werden de olieverkopen onmiddellijk teruggezet naar dollars. Dat was bijzonder opmerkelijk omdat dat terugschakelen naar de dollar een verlies van 15 à 20 procent opleverde door de hogere waarde van de euro. Dat is totaal onlogisch tenzij je rekent vanuit de petrodollar.

  Laten we eens kijken wat er het afgelopen decennium gebeurde. Eens kijken of je een patroon herkent.

  In Libië werkte Ghadhafi samen met andere Afrikaanse landen aan een op de goudstandaard gebaseerde munt, de dynar, met de intentie het vervangen van de dollar in die regio. Amerikaanse en NAVO-troepen hielpen vervolgens met het destabiliseren en omverwerpen van de Libische regering in 2011. Na het onder controle brengen van de regio, executeerde de door de Amerikanen bewapende rebellen Ghadhafi en werd direct de Libische centrale bank opgezet.

  Iran voert al een tijd campagne om de olieverkoop niet meer via de dollar te doen en heeft onlangs overeenkomsten afgesloten om olie in goud te verhandelen. De reactie van Amerika is, samen met de leidende media, het opbouwen van een internationale campagne voor militair ingrijpen met als reden te voorkomen dat Iran een nucleair wapen bouwt. In de aanloop zijn er vast sancties opgelegd waarvan Amerikaanse functionarissen openlijk toegeven dat deze zijn gericht op het laten instorten van de Iraanse economie.

  Syrië is de trouwste bondgenoot van Iran, zij zijn verbonden door overeenkomsten inzake wederzijdse defensie. Het land is momenteel in het proces van gedestabiliseerd worden met openlijke steun van Amerika. Hoewel Rusland en China Amerika hebben gewaarschuwd om niet betrokken te raken, geeft de Amerikaanse regering de laatste maanden steeds vaker aan om toch in te gaan grijpen in Syrië.

  http://www.beurs.com/2013/09/10/het-oorlogszuchtige-amerika-waarom/30260

  Kukumatz [5] reageerde op deze reactie.
  Raymond [16] reageerde op deze reactie.

 3. @Hub Jongen [1]:

  Alles is mogelijk, zelfs dat de Russen ons ooit/binnenkort komen bevrijden van onze nazi onderdrukkers/waanzinnigen/psychopaten/satanaanbidders. We zullen de Russen ooit nog dankbaar zijn voor hun hulp. Uiteindelijk hebben de Russen altijd nog een pestpokkepleuris hekel aan de nazi’s, en terecht zou ik zeggen.

  Wat wij slapzooitje slaven ons laten welgevallen is toch te zielig voor woorden en lachwekkend tegelijk. En wij slapjanussen hebben de Russen nodig om het vieze werk op te knappen? Wij allen zouden ons kapot moeten schamen, wij in het ‘vrije en beschaafde westen’!

 4. @Nico de Geit [3]:
  werkelijk de hele waarheid die u hier aangeeft. Iran en Irak heen toen duidelijk aan gegeven dat de olie beter in Euro’s betaald kon worden dan in dollars. En ja ook nu probeerd de US een land zijn regels op te leggen samen met Israel. In de krant van de week: USA en Israel eisen inzicht in de nucleaire ontwikkeling van Iran. Dit terwijl Israel weigerd om welk pact tegen atoomwapens te tekenen en nu opeens andere landen wel de opdracht wil geven dat ze aan moeten geven hoe en waarom zij atoomcentrales hebben. Dit even terzijde, de US is van plan om eerst Syrie en daarna Iran aan te pakken omdat deze landen geen enkele binding hebben met de “wereld betaal dollar” van de US en dus geen dwang ondervinden van een natie die zichzelf ziet als “wereldleider” maar ook als de grootste onderdrukker van vrije meningen bekend staat. USA, land of the Free was het eenmaal nu is er een dictator/puppet die zich moet profileren van de groep geldschieters achter de economie van de US. Want, stel je voor dat de dollar echt een tweede rangs munt wordt en elke cent gedekt moet zijn door goud. Tja, dan is de US niks waard en slechts een derde wereld land en afhankelijk van olie uit het Midden-Oosten. Auw, die gedachte doen pijn en wat doe je dan: een grote bek geven en pochen dat je meer in je mars hebt dat werkelijk is. En je probeerd je tegenstander door middel van oplichting en valse aangiften, fals-flag operaties, te teckelen en zijn land in bezit te krijgen, zoals DASA ooit Fokker heeft ingelijfd om deze dan zachtjes dood te leten gaan, opgeruimt staat netjes. Hoop dat Rusland/Syrie en Iran voorlopig nog een tegenwicht blijven vormen op deze Werelddespoot genaamd de USA.

 5. Het is eten of gegeten worden.
  Al zijn wij mensen nog zo goed bezig, we blijven onder horig aan de geldende natuur wetten.
  HELAAS!!!

  Ons bewustzijn zit ons in de weg.

 6. @rob [7]: Weet je Rob, deze wapens liggen er al vanaf eind jaren 60. Zelfs onze Prins Bernhart wist ervan evenals de toenmalige regering het wist. Waarom denk je dat toen de LB (Luchtmacht Bewaking) in het leven is geroepen.
  Zelf was ik ook onderdeel van de wapens, radar specialist, en was getact dat ik er mocht komen. Ook vlak over de grens in Duitsland liggen/lagen deze wapens. Nabij Osnabrueck. Veilig zijn ze er wel in de bunkers en kunnen niet door onbevoegde geactiveerd worden, minimaal een 3-tal codes nodig. Dus een ongeluk is haast ondenkbaar. Weet het is een zwake geruststelling maar misschien lucht het een klein beetje op. Want als het misgaat zal jij geen kans krijgen de verantwoordelijke te straffen, wij allemaal niet meer.

  rob [9] reageerde op deze reactie.
  Nico de Geit [10] reageerde op deze reactie.

 7. @Kukumatz [8]: Ik was zelf lanceerofficier van atoomraketten. Dat er niet zomaar iets mis gaat weet ik ook wel.
  Maar het probleem is dat Volkel vroeger en nu op de lijst van doelen staat van terroristen. En dan bedoel ik niet de simpele activist maar organisaties als Al Qaida; die gebruiken hele andere methodes dan een paar codes; dat heb je in New York kunnen zien.
  Om dit soort dingen te voorkomen moet je proactief denken en doen.

 8. @Nico de Geit [12]: tuurlijk want Rutte c.s. zijn trouwe slaven van de USA. En tegen de USA mag je vooral niet in gaan op straffe van…..
  Ik ben benieuwd hoe Rutte over een paar jaar wordt beloond. Corruptie? Nee hoor, dat lijkt maar zo, toch?

 9. @rob [7]:

  “Om mijzelf maak ik me niet meer zo druk; maar om mijn kinderen en kleinkinderen wel.”

  Ja, er zijn heel wat mensen die zo denken. De vraag is hoe help/red je die het beste?
  Mijn mening is dat je hen kunt meegeven te leven als morele en rationele vrije mensen. Leer hen (en ook anderen) de waarden van het libertarisme/objectivisme.
  Capituleer niet, nooit.
  Het libertarisme (vrijheidsideaal) verspreidt zich goed in de wereld. Eens zal het zo sterk worden dat er weer vrijheid komt!!

  Nico de Geit [15] reageerde op deze reactie.

 10. @Hub Jongen [14]:

  ‘De vraag is hoe help/red je die het beste?’

  Mijn motto: red jezelf. Je kunt niet de hele wereld gaan helpen. Ten eerste wil ‘de hele wereld’ dat niet en ten tweede loopt het op niets uit. Mensen die anderen gaan helpen hebben zelf vaak hulp nodig.

Comments are closed.