HOWARD_HAYEK_Spontane Orde

4 REACTIES

 1. Hij kan dat wel beweren als een soort reaguurder die een boek heeft geschreven, maar de maatschappij van vroeger had gigantische autoriteitsbeseffen voor alles wat van een zekere status was, zoals leraren, dominees, ouders. In zo’n tijd had ik wel vertrouwd dat het wegvallen van een overheid niet zo’n probleem was geweest maar het type dat nu aan de macht is heeft een achtergrond waarin al die heilige huisjes die voor een alternatief soort orde hadden kunnen zorgen, zijn omvergetrapt. Valt de overheid weg, dan is er geen school, kerk, dokter of andere notabele e.d. meer die nog iets van een voorbeeld kan uitstralen. Mensen zijn nu niet meer vrij van hebzucht, corruptie en oneerlijkheid, het zijn een stel junks die als je ze los laat, volkomen loos zullen gaan, nietsontziend.

  Hash voor Cash Henkie [4] reageerde op deze reactie.

 2. @Pteranodon [2]:

  Ik denk dat jij het vermogen van mensen om op een positieve manier met elkaar samen te werken op vrijwillige basis, onderschat. En dat vind ik niet gek, gezien de brainwash in NL.

  Zodra de overheid omvalt (en dat gaat gebeuren) dan zul je versteld staan van de zelfredzaamheid van mensen.

  Ik geloof dat het goede in mensen het slechte overheerst. Of anders gezegd: uiteindelijk zegeviert het goed over het kwaad. Het daar niet mee eens zijn, legitimeert het voorzorgsbeginsel overigens, iets dat de roverheid in hun gelijk stelt.

  Peace.

Comments are closed.