Vraag1In de troonrede staat een zin die er voor libertariërs uit zal springen: “Elke Nederlander moet de kans krijgen om de veranderingen die ons wachten, in zijn eigen leven in te passen.”   Op zich klinkt dat wel aardig, maar in de context van al die negatieve veranderingen stelt dit niets voor, in tegendeel.

 

De hele paragraaf begint met:

Gecombineerd met de noodzaak om het tekort van de overheid terug te dringen, leidt dit ertoe dat de klassieke verzorgingsstaat langzaam maar zeker verandert in een participatiesamenleving”
 Van samenwerking met de overheid (participatie ??)  weten we maar al te goed dat een overheid daarmee bedoelt dat de burger braaf moet uitvoeren wat de staat voorschrijft of hooguit dat hij binnen strikte grenzen enkele keuzen mag doen.

“Van iedereen die dat kan, wordt gevraagd verantwoordelijkheid te nemen voor zijn of haar eigen leven en omgeving.
Ja, onder strikte regels. Iemand die werkloos is, mag niet eens gaan werken voor een beloning onder het minimumloon; om  slechts één voorbeeld te noemen.

 “Zo blijven Nederlanders samen bouwen aan een sterk land van zelfbewuste mensen. Een land met een compacte en krachtige overheid, die ruimte geeft en kansen biedt waar het kan en beschermt als dat nodig is, zodat niemand tussen wal en schip raakt.
Ja vooral een krachtige overheid die 50 % van al je inkomsten afpikt en dan op elk dingetje dat je koopt van je restant nog 21 % boete eist. En dan toch beweert dat ze je “kansen bieden”!!

Ja hoor : “Elke Nederlander moet de kans krijgen om de veranderingen die ons wachten, in zijn eigen leven in te passen.

7 REACTIES

 1. een krachtige overheid die 50 % van al je inkomsten afpikt en dan op elk dingetje dat je koopt van je restant nog 21 % boete eist.

  en dan nog leveren ze niet wat ze beloven, sterker,
  in de participatiemaatschappij mogen we zelf gaan betalen voor wat ze met ons belastinggeld beloofden.

  boos casje [2] reageerde op deze reactie.

 2. @Overnight [1]: reden temeer om je bezit, nadat je daar -niet te voorkomen- inkomstenbelasting over betaald hebt, volledig op te nemen en daarmee te doen wat je wilt. Het zwarte circuit zal flink gaan groeien; dat wordt door de overheid immers gestimuleerd?

 3. Bezit bestaat niet, wen er maar vast aan.
  Het enige wat je werkelijk kunt bezitten is je Zelf.
  Alle oudere volkeren wisten dit al, vandaar dat ze geen woord voor bezit hadden in hun talen.
  Men leefde in het bewust-zijn dat alles van iedereen is, dus nam ook iedereen hier verantwoordelijkheid voor.
  Dit beseffende, kunnen we ons vandaag de dag afvragen wie nu werkelijk de primitieven zijn.
  Zolang wij, anno 2013 elkaar nog de hersens inslaan voor iets wat dus feitelijk niet bestaat, geld, bezit, moet ik toegeven dat wij dus de primitievelingen zijn.
  De resultaten zijn dagelijks zichtbaar….

  Vrede’
  Zé.

  boos casje [4] reageerde op deze reactie.

 4. @Zé [3]: “bezit bestaat niet”????
  Nou daar denk ik anders over en de meeste overheden ook. Vandaar dat ik het verdom om mijn bezit, mijzelf en mijn kennis en ervaring ter beschikking te stellen van de overheid.
  Ik bepaal zelf wat ik doe en waarmee, ook als dat wettelijk niet mag.

 5. Het probleem is dat de Nederlandse overheid misbruik maakt van bezitsdrang,men belast bezit tegenwoordig zo extreem dat de inspanningen die men voor bezit moet leveren niet meer in verhouding staan voor het plezier wat men normaal gesproken van bezit zou moeten hebben.
  Daarbij is de overheid t.o.v bezit notoir onbetrouwbaar,men verhoogt naar believen de belasting op bezit.

  Zé [6] reageerde op deze reactie.

  • @Ikke [5]: De mens belast zichzelf met de drang tot bezitten, men houdt het zelf in stand, die overheid, door ze alle ruimte te geven alles van U af te pakken, compri?

   Vrede,
   Zé.

 6. Zé,sommige mensen geven die ruimte niet,die verbergen hun bezit voor overheden,waarom denk je dat er iedere keer goud en zilverschatten gevonden worden?

Comments are closed.