In een voorgaand artikel heb ik gesteld dat iedereen zwijgende is over de islam en de integratie. Er is echter iemand die niet zwijgt. Iemand die kritisch is tegenover de islam. Zijn nick is Jack Terrible. Enkele van zijn tekeningen zijn onder meer op artikel 7 verschenen. Hieronder neem ik deze over.

Allereerst een tekening over Pim Fortuyn:

pimfortuyn

Jack: Pim Fortuyn was het boegbeeld van Nederland.
Pim was volop op tv en stond steeds in de krant.
Pim nam de Nederlandse samenleving op de schop.
Linkse Nederlanders sloegen zichzelf tegen de kop.
Pim haalde scherp uit naar een achterlijk geloof.
Moslims en linkse Nederlanders bleken niet doof.
Vriend Pim werd daarom doorzeefd met kogels.
En Linkse politici fluiten daarom nu als vogels.
De slimste van de politici is al jaren dood.
Maar zijn gedachtegoed ligt niét in de goot!

Het zuigt een lesbische te zijn met een moslim achtergrond:

coming out of toch maar liever even niet

Jack: Coming Out?

Hoe moet een moslima
haar lesbische gevoelens verbergen?
Ze kan er niet mee naar buiten treden.
Want dan wordt ze in die
islamitische landen opgehangen.

Ook in Nederland is ze niet veilig.
Mondje dicht houden.
Uitgehuwelijkt worden.
Soms in elkaar getrapt
en/of verkracht worden…

In een volgend artikel nog enkele cartoons met toelichting van Jack

 

14 REACTIES

 1. Op het gebruikelijke gevaar af van pek en veren voorzien te worden, moet ik bezwaar maken tegen deze eenzijdige critiek op de islam die ik zeer onjuist acht.
  Men hoeft niet zo lang terug te gaan in de Nederlandse geschiedenis om wat bij voorbeeld lesbiennes en hun equivalenten van het mannelijk geslacht betreft, een atmosfeer tegen te komen die weinig verschilt van de heden in een aantal islamitische landen vigerende attitude.
  In sommige europese landen en onder sommige groepen van onze eigen bevolking bestaat ten opzichte van dit fenomeen nog dezelfde houding die minder dan een eeuw geleden overal in Europa aan te treffen viel.
  Wat mij bij critiek op de islam eveneens opvalt is, dat deze vaak van mensen komt die niet bereid zijn zich in de islam te verdiepen of de koran als een grabbelton hanteren op dezelfde wijze als waarop velen dit plegen te doen met de bijbel.
  Hugo van Reijen

  Burnitall [2] reageerde op deze reactie.
  Ratio [3] reageerde op deze reactie.
  Rene G [14] reageerde op deze reactie.

 2. @hugo van reijen [1]: Waarom zou ik mij in de koran of de islam verdiepen. Zou het niet zo moeten zijn dat zij in ons zouden moeten vediepen.. Hoe komt het toch dat nederlanders zich altijd onderdanig opstellen tegen andere culturen. Gisterenavond weer een voorbeeld gehoord dat de multicultiesamenleving dood is. Bij Pauw en witteman vertelde een turkse vader dat hij zijn zoon gewoon in Turkije op school heeft laten gaan. Zelf kon hij niet uit zijn woorden komen door gewoon een kwestie van te weinig woordenschat.

 3. Beste hugo van reijen [1]: Je stelt: ………die weinig verschilt van de heden in een aantal islamitische landen vigerende attitude., Hebben we in dit land soms homo’s opgehangen zoals thans in Iran gebeurt? Bovendien, dat we vroeger (zoals jij aangeeft ongeveer een eeuw geleden) agressie pleegden, wil niet zeggen dat dit een excuus is voor anderen die thans nog de agressie plegen.

  Voor de goede orde, ik heb weinig op met gelovigen, of ze nu het ene geloof aanhangen of het andere, ze schakelen een deel van hun rationaliteit uit en denken niet langer na maar zien blind geloof vaak als hoogste doel. Gevaarlijk voor hunzelf maar helaas ook voor de mensen in hun omgeving. Dit gezegd hebbende, de islam heeft inderdaad meerdere facetten welke niet allemaal gericht zijn op agressie.

  Als de islam thans bijna een eeuw achterloopt op een aantal normen die we hier aanhangen, is het dan niet zeer nuttig om een debat te gaan voeren? En te kijken hoe met dit gegeven om te gaan?

  Helaas zwijgt islam kritisch intellectueel nederland na een tweetal moorden. http://www.vrijspreker.nl/wp/2013/09/uit-de-inbox-van-infovrijspreker/ Vandaar ook de titel van dit artikel, Jack is iemand die niet zwijgt.

  Hub Jongen [4] reageerde op deze reactie.

 4. @Ratio [3]:

  “. . . . is het dan niet zeer nuttig om een debat te gaan voeren?. . ”

  Natuurlijk is dat zeer nuttig. Objectieve discussies waarin iedereen bereid is naar de feiten, naar de waarheid te zoeken, zijn de enige manier om te trachten elkaar te begrijpen (en te waarderen?)

  Het wordt dan inderdaad moeilijk (onmogelijk?) als iemand aankomt met “geloven” en denkt dat dat “weten” is.
  Maar ook daar kun je trachten dit te analyseren.

  En verder mag van mij iedereen geloven wat hij wil, zolang dat geen invloed heeft op zijn NAP-handelingen.

  hugo van reijen [5] reageerde op deze reactie.

 5. @Hub Jongen [4]:
  Inderdaad is the met Christenen iets gemakkelijker te discussieren over het bestaan van een bovennatuurlijke entiteit dan met islamieten, maar ook bij islamieten komt soms twijfel op, want men begrijpt vaak toch wel, dat het niet allemaal kosher is.
  hugo van reijen

 6. Beste Hugo van Reijen; je schrijft dat critici van de koran en bijbel zich niet in de koran en bijbel verdiepen. Dat klopt niet. Ken je de koran? Weet je wel wat voor hatelijk en gewelddadig boek dat is. Ik heb een koran en een tekstverwijzer naar hatelijke teksten in de koran via de site van exmoslims. Via rechtse sites weet ik ook genoeg van de koran. Denk je nou echt dat Geert Wilders niks van de koran weet? Zijn vrouw komt uit die cultuur. Bovendien ben ik 5,5 jaar Jehovah’s Getuige geweest dus de bijbel ken ik op mijn duimpje.

  hugo van reijen [7] reageerde op deze reactie.

  • @Jack Terrible [6]:
   Ik neem aan, dat dezelfde sites je dan ook informatie sturen over de inhoud van het oude testament.
   Ook daarin is allerlei fraais te vinden. Of niet?
   Ik zie niet in, hoe op grond van dergelijke informatie islam als minderwaardig ten opzichte van het chistendom beschouwd zou kunnen worden.
   Wilders stamt af van een islamitische familie in Sukabumi. Dus inderdaad: hij zal er wel i e t s van weten.
   Hugo van Reijen

   • @Hugo, in het oude testament staat bijvoorbeeld de doodstraf voor overspel. Bestaat die doodstraf nog in Israël? Nee toch! Israël is het enigste democratisch land in het Midden-Oosten! Jezus nam het op voor een vrouw die men wilde stenigen voor overspel. “Wie zonder zonde is werpt de eerste steen!” En tegen de vrouw zei Jezus: “Ga heen en zondig niet meer!” In Saoedi-Arabië krijg je de doodstraf als je als moslim christen wordt. In Iran worden homoseksuelen opgehangen. Vrouwen worden in islamitische landen om het minste of geringste gestenigd. Ik kan een filmpje laten zien van een ex-moslim die christen was geworden en die levend zijn hoofd werd afgesneden door een gemaskerde moslim. Onthoofdingen zijn normaal in islamitische landen. Naar het voorbeeld van de koran. Daarom vind ik de islam middeleeuws en barbaars. In het christendom heerst liefde naar het voorbeeld van Jezus. Jezus zei; “Heb uw vijanden lief! Wie met het zwaard doodt zal door het zwaar gedood worden”! En ‘profeet’ Mohammed was niet meer dan een moordlustige pedofiel. En de moslims volgen zijn voorbeeld. Kindhuwelijken zijn heel normaal in de islamitische wereld. Eigenlijk een vereiste. Moslimvaders huwelijken hun kinderen uit. Dat je dat allemaal niet weet, Hugo! Als ik jou moet geloven zijn de voorvaderen van Geert Wilders moslims. Nog effe en Geert Wilders was vroeger zelf moslim?!

    hugo van reijen [9] reageerde op deze reactie.

 7. @Jack Terrible [8]:
  In de meeste landen met een islamitische bevolking valt het nogal mee.
  In Indonesie wonen meer dan 200 miljoen moslims. De meeste zijn uiterst gematigd, nog nooit een extremist ontmoet.
  Ook in Turkije valt het erg mee.
  Vele jongeren geloven helemaal niet in een god en de boeken van Richard Dawkins gaan als hete broodjes over de toonbank.
  Koop eens een ticket Amsterdam/Istanbul/ Dubai/Muscat/Jakarta en kijk eens wat rond. Dan kom je terug, goed genezen van islamhaat.
  Hugo van Reijen

  Ratio [10] reageerde op deze reactie.

 8. @hugo van reijen [9]: In Indonesie zijn er wel degelijk spanningen, op Celebes / Sulawesi zijn nog de nodige christenen te vinden. En dan blijkt dus dat er toch spanningen zijn. De christenen mogen daar ontdekken dat de islam geen vredesreligie is.

  Ik ben zelf in Dubai, Istanbul, Muscat en Indonesie geweest. En onder meer in Pakistan. De islam in combinatie met tribalisme is een minder prettige combinatie. Ik heb in Pakistan gesproken met iemand die door zijn vader wordt doodgeschoten als hij terugkeert naar zijn dorp. Voor een misdaad die ieder normaal mens niet als misdaad zou zien.

  Ik ben in Pakistan in een stadje geweest waar ik in een hotel verbleef met een stel militairen op het dak, in een zandzakken schietpost met een zware mitrailleur, ik heb pick up trucks zien rondrijden met militairen en zware mitrailleurs op een driepoot achterin. Ik heb in een bus gezeten met gewapende bewakers, en in konvooi. De reden? De ene moslim groep raakte slaags met de andere moslim groep. Westerlingen waren geen partij dus ik kon daar rustig vertoeven. Het was zoals eigenlijk bijna steeds het geval is moslim versus moslim. Er waren reeds enkele tientallen moorden gepleegd en het Pakistaanse leger was massaal aanwezig. Aan de andere kant heb ik zeer positieve ervaringen qua gastvrijheid gehad in Pakistan, gastvrijheid die een onmiskenbare islamitische basis heeft.

  In Turkije wordt de secularistatie in hoog tempo opgeheven. Dubai viel mee, Muscat ook, daar verbleef ik in 5 sterren hotels en dan ben je afgeschermd. Dus veel kan ik niet zeggen. In het zuiden van Oman was het hommeles en waren er overal controle posten en kon ik helaas niet Jemen bezoeken. Waar ook islamitisch tribalisme hoogtij vierde.

  hugo van reijen [11] reageerde op deze reactie.

 9. @hugo van reijen [11]: De kaart van de verspreiding van moslims valt maar al te vaak samen met een kaart van conflicten. Dit is ook in europa het geval. De banlieu’s van Frankrijk, voormalig Joegoslavie, de kaukasus. Allemaal gebieden waar zowel moslims als conflicten zijn.

  Niet dat ik tegen de islam ben, mijn punt is juist dat een debat hard nodig is, maar dat dit door een paar moorden, en het demoniseren van mensen die kritisch zijn ten opzichte van de islam niet van de grond komt. Ik ben niet tegen de islam en ik zie dat vele moslims heel prettige personen zijn. Net als ik een crhisten zijn geloof gun, gun ik dat een moslim. De eerste fase van een debat is erkennen dat er een probleem is, en dat is er in Nederland wel degelijk. Helaas zijn er vele probleem ontkenners.

  Het is voor grote groepen niet moslim immigranten prima mogelijk te functioneren in nederland zonder grote spanningen of problemen. Daarnaast zijn er ook veel moslims die zonder problemen samen kunnen leven met nederlanders. Maar er is ook een grote groep die dat niet kan. Dit ontkennen is zinloos. Dat is in Nederland al decennia lang gebeurd. Met als korte intermezzo’s de periode van Gogh en Fortuyn. Wilders is qua migratie debat in zijn schulp gekropen. Het debat is dood en de problemen blijven bestaan.

 10. @hugo van reijen [1]: In indonesie geen problemen met de radicale Islam? Wel eens van de Jemaah Islamiah gehoord Hugo? Die knuppels exporteren moord en ellende naar de Filippijnen via zowel de Abu Sayyaf alsmede de MILF(Moro Islamic Liberation Front), Ik heb het meegemaakt dat een imam in Nederland opriep tot het steunen van de moslimstrijders in de Filippijnen. Daar hoef je de Koran niet voor te lezen. Iemand die trouwens wel de Koran gelezen heeft is ene arabist jansen en die heeft redelijk gefundeerde kritiek gebaseerd op kennis van de Islam en de Koran. Dat in het verleden fouten gemaakt zijn in dit land wil niet zeggen dat wij het maar moeten accepteren dat andere landen nu nog de fout ingaan. Je hebt een ongekende dhimmytude.

Comments are closed.