SpijtVandaag biedt de Nederlandse ambassadeur in Indonesië excuses aan voor handelingen die enkele generaties geleden gebeurd zijn door mensen die onder Nederlandse vlag wandaden gepleegd hebben.

 

Wel, het is mooi om te laten weten dat je het jammer of verkeerd vindt dat die mensen dat toen gedaan hebben, maar excuus aanbieden vind ik een van de de grootste onzin die je kunt bedenken.

 

 

 

In een excuus stel je dat je er spijt van hebt dat je toen iets gedaan hebt wat niet goed was en dat je beter anders had kunnen doen. En dat je daar zelf voor verantwoordelijk bent en er spijt van hebt.

 

 Als de overgrootvader van Jan Jansen decennia geleden een Javaan kwaad heeft gedaan, dan is dat fout en jammer. Maar om nu jou te dwingen je daarvoor te verontschuldigen en eventueel een vergoeding te betalen aan de kleinzoon van die Javaan, of zelfs aan andere Javanen die er niets mee te maken hadden, is waanzin.

 

 Die hele politieke show is een belediging voor alle goede, onschuldige inwoners van Nederland!

 

7 REACTIES

 1. Er worden namens de NLse regering excuses aangeboden, meen ik. Dat is volstrekt logisch, als de NLse regering zich verantwoordelijk voelt voor de daden van hun voorgangers.

  Ze doen volgens mij geen excuses namens de NLse bevolking, maar namens de regering. Dat is toch zo?

  Ik voel mij persoonlijk op geen enkele manier verbonden aan dan wel vertegenwoordigd door de NLse regering. Daarom interesseert het mij ook niet veel wat ze zeggen. En beledigd ben ik al veel minder.

  Ik heb liever mijn geld terug, dat dan weer wel.

  Hub Jongen [3] reageerde op deze reactie.

 2. Dit is zo’n onzin! Vergeten wordt dat je een oordeel moet vellen op basis van de waarden en normen en kennis van TOEN.
  Achteraf kijk je een koe altijd in de kont.
  Maar met minkukels als Timmerfrans kun je dit verwachten.

  Zé [4] reageerde op deze reactie.

 3. Zoals gebruikelijk werd er ook toen voor ons beslist en niet door ons. Ik voel met de weduwen mee wat betreft de standrechtelijke executies door onze misdadige toenmalige regering. Dat de weduwen moesten procederen tot aan de Hoge Raad om hun gelijk te krijgen laat zien dat onze huidige regering geen spat anders is als toen.
  Tegelijkertijd voel ik me volstrekt niet aangesproken. Ik ben de regering niet en ik ben ook niet verantwoordelijkheid voor haar misdaden in het heden en verleden.

  Hub Jongen [7] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.